Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • thinkpink1
    09. Lipanj 2019. 14:19

Kengurica

A znam gubitke zbog ugruska ili infarkta posljedice i u visoj trudnoci pa bih voljela da mi netko egzaktno kaze, da li da maknem taj andol ili ne, ali eto svjesna sam da ne postoji egzaktan odgovor.
    Thinkpink1 zanimljivo, ja iskreno to nisam puno proucavala, ovo sto sam ulovila po forumima i sto mi je doktor rekao. Imala sam nakon duzeg koristenja folacina povisenu folnu kod vadjenja krvi dva puta i to drugi put jos dosta narasla. E sad da li je to od prekomjerne doze folacina ili losijeg preradjivanja mogu samo samo pretpostaviti.

Mislim da ce ti na to najbolje dati odgovor hematolog i ordinirati terapiju.
    Kod mutacije MTHFR se radi pretraga homocistein koja je pokazatelj na stanje i zalihu stanja folne u organizmu. Homocistein je povišen kad je prisutan nedostak vitamina B12, B6 i B9 (folne kiseline), zbog smanjene aktivnosti MTHFR enzima.

• Kengurica
    09. Lipanj 2019. 14:40

Prije trudnoce mi je homocistein bio uredan. Porazgovarat cu jos jednom s ginekologom. 

perry
    09. Lipanj 2019. 14:43

Vaki

Perry - u utorak sam na VV pa ću onda točno znati do kad rade. E, sad zbog godina bi bilo glupo da čekaš 6 mjeseci. Ja ću sad 39 i otišle mi godine u tom čekanju. Mi smo imali dogovor pauze od 2 mjeseca, ali mi se onda dogodila cista, pa zastarjeli brisevi i papa… Eto, ispada da sam na kraju čekala 7 mjeseci.

Vaki, bojim se da će se i meni odužiti baš zbog zastarjelih nalaza. Dok sve to skupiš, hop, ode vrijeme. Baš grozno da ti se tako dugo odužilo. 

• roza1308
    09. Lipanj 2019. 15:41

MakiST

Evo da se i ja upisem u cekalice - vracena 2 trodnevna, jedan odlican i jedan vrlo dobar 🙏🏼🙏🏼🙏🏼😘❤️ Sretno nam svima

Sretno Maki 😘❤

• roza1308
    09. Lipanj 2019. 15:46

Grizli javi nakon ulteazvuka. Meni su rekli da dodjem u 9.30 😘❤

Vaki
    09. Lipanj 2019. 17:00

Kengurice - joj, da barem imam 32. Ne bih sad bila toliko napeta. Nego, danas sam baš čitala doktorat o aspirinu / andolu nakon transfera i ima dosta loših navoda o tome ako se koristi predugo. E, sad ne piše ništa o tome kad bi trebalo prestati s uzimanjem ukoliko postoji potreba za istim!? 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

Vaki
    09. Lipanj 2019. 17:01

Curke - joj sutra će se već čuti i srculenca... ❤️💓
    Maki - 🤞

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

Grizli
    09. Lipanj 2019. 17:05

Roza sretno ti sutra! Ja imam tek u 12! Sad aam vec nestrpljiva.
    Kengurice malo sam trazila al misljenja sunoprecna sve ovisi dal postoji potreba za njime ili ne. Al u svakom slucaju ne bi se trebao uzimat u 3. tromjesečju. Ako zene imaju visok tlak onda je pozeljno do kraja 28 tt sam nasla. Tako da ne znam bas me zanima sto ce meni reci do kad da pijem to i decortin. Za crinone mi se cini da sam nacula da ga pustaju do 12tt.

• roza1308
    09. Lipanj 2019. 17:32

Ja nisam dobila andol. U stvari mi je terapija 3x2 utrogestan i to je to. A i sam protokol mi je bio drugaciji nego svima vama. Bemfola 225 od 2dc i onda uz to cetrotide od 10dc. 
    Grizli kako se osjecas? Mene jos cesto zica stomak. a sad mi je i tlak ocajno nizak..  80/60 mi je stalno. Sva srica pa mi je sveki teski hipohondar pa sad imam digitalni tlakomjer doma. teska zabava 😂😂😂

Grizli
    09. Lipanj 2019. 17:38

Ma ja se osjecam sasvim dobro. Samo se malo brze umorim pa moram vise sjediti ili cak leci ida odmorim bas jet me bole kriza ako dugo stoji ili puno hodam. Imala malo mucnine al zadnjih par dana nista. Tako da sam bas ok. Ja ti stalno svako vecer pijem magnezij sumeci pa nemam nikakve grceve kad nisam pila onda sam ih odmah dobila. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.