Babylove ma znam, ja sam govorila za sebe, da je kod mene možda i stvar odluke, to je kad dugo godina se ništa ne događa, pa onda tražiš dlaku u jajetu 😬 Definitivno se nije moj komentar odnosio da tuđe priče, postupke i ishode već samo na moj vlastiti. Nadam se da će tvoj idući postupak uroditi plodom. ☺️
Grizli lijepo si sve argumentirala i slažem se. Iznimno je važna podrška ovdje, vjerujem da je svakoj od nas sve lakše 🥰
Hvala ti draga, zelje su obostrane 💖
@Babylove duzna sam ti odgovor, nisam stigla prije…
Da, nakon prve trudnoce se nisa usudila ponovno ostati trudna jer je PHD djeteta, pupkovine i posteljice bio u redu. Onda sam nategnula žnjoru da me se obradi jer po HZZO-u bi mi se to trebalo dogoditi 2-3x da me obrade, a do tada bi zavrsila na psihijatriji. I onako, nakon tog prvog iskustva nisam bila sva svoja i trebalo mi da dođem k sebi, em fizicki em psihicki… Uglavnom, potvrdi se trombofilija (mutacije na 3 faktora), hipo-hashi, i mislim si to je to. Po uputi hematologice krenut s niskomolekularnim heparinom od pozitivne bete. Tako i bi, krenem i pokrivena sa svom th.(clexan+euthyrox+progesteron) i svaka sljedeca trudnoca opet zavrsi sa spontanim. Pregledavali me specijalisti , od bolnica pa do privatnika, cak i u Sloveniju isla, al nitko nije nasao uzrok. Na kraju sam popi….. i otisla k jednom kojeg znam da je 🔝, ali ga zene ne vole jer je brutalno iskren. Stisnem zube i pripremim se psihicki da me opere. To je i napravio, rekao je da su me skrarili za glavu jer sam izgubila vrijeme sa svim pregledima i natezanjima, mozda ovo, mozda ono… On je JEDINI vidio septum i submukozni miom koji je bukunuo od svi tih silnih trudnoca. Rekao, ovo cemo rješiti, ali njega brine najvise moj endometrij jer se ne zadebljava, cak ni pod terapijom. Na kraju se potvrdila njegova dijagnoza. Septum i miom uklonjeni, ali muku mucim s endometrijem, i ja i mpo ginici. Vise se ne usudim ni prirodno ostati trudna jer se bojim ishoda s obzirom na moj endometrij i na kraju krajeva godina, jer su me sad stisle…
thinkpink1 - Koji je to brutalno iskreni doktor? :D
Sorry, ne stižem vas sve pratiti.
Al sam vidjela da ima curki koje nisu uspjele. Jako mi je žao...😢😢😢
Terra, brutalac je dr. Despot🙃
2 postupka,prof vrcic.ja sam privatno kod njega isla na dog i ustimavanje moje stitnjace i onda u petrovu na postupak.nas problem je spremiogram tako da nije imao sta mene cackat.nakon drugog nesuspjeha nisam isla na konzultacije.iako smo mi na svoju ruku napravili kariogram(imam super ginekologa sve mi pise sta god hocu).utrogestan 3x2tab vag a za fet estrofem od 2dc i onda uveden utrogestan opet 3x2.ako te jos sta zanima samo reci
Kod nas je također to glavni problem oligoasthenoteratozoospeemia.. Svaki puta dodjemo do transfera, 2 puta beta 0 i 1 blight ovum.. A pretrage koje sam radila su ono smiješne.. Papa, brisevi, hormoni od 2 do 5 dana, tsh i testiranje na hiv i hepatitis.. Bila sam kod dr. Banović i jako draga žena, ali možda.... Nekako mi to sve slabo
1.postupak vinogradska beta 0
2.postupak molarna trudnoća
3.postupak beta 0
4.postupak jednojajčane trojke
Muž ima izrazito loš spermiogram, kod mene sve uredu
Jednojajčane trojke 💙💙💙
Vaki ja svaki drugi mjesec idem kod drugog na konzultacije, a tu i tamo i telefonski odradim moje savjetovanje 😂😂 takva sam u svemu, nekad te to izludi ali ja smatram da je pametno poslušat vise mišljenje i konačno donit svoj sud o svemu tome sto si čula , uz to se još malo posavjetovati ode na forumu i onda vise ne znam koga da slušam i šta da radim, salu na stranu al svakako bi na tvom mistu otišla na konzultaciju kod drugih doktora , pa zašto ne?!
Vaki iskreno, na prvim konzultacijama su svi skrti. Poslusaju te i eventualno kazu sta jos da napravis, ali nece ti reci ni kakvu bi stimulaciju ni s cim bi isli nego kao kad dodjes sa svim nalazima. Mislim da je to jer znaju da im se dio pacijenat nece vratiti i nece davati samo tako naputke s kojim bi lijekovima isli. Nekako mislim da bi ti i za FET isto bilo. Bila sam kod dva privatnika na konzultacijama.
Nikitta molim te nemoj sebe kriviti. Ja onako malcice samo vjerujem da ako mislimo pozitivno privlacimo pozitivu zato sto sam tip skeptika, necu to samo tako odbaciti, ali vise ne vjerujem nego vjerujem. Ja vise mislim da ako mi mislimo pozitivno da cemo drugacije gledati na situaciji p ju bolje prihvatiti i samim time biti sretniji. Ja sam u zadnjem postupku nakon transfera prvi puta od sva 4 transfera bila pozitivna, ali cca 3 dana i onda me negativa ćopila. Cak sam i isplakala, a eto bio je plus. Tako da mislim da ni najmanje prostora nema da sebe krivis. E i da, nisam niti tip da molim jer ako i postoji Bog sumnjam da ima vremena slusati svakog ponaosob, a ako je istina da on sve odredjuje, odredio je to molila ja, nemolila. Ali to je moje misljenje i vise bih voljela da imam drugacije misljenje. Bas nikako ne zelim da me krivo shvate cure koje mole, samo zelim reci da niti ona koja ne moli puno ili uopce nije sama za bas nista kriva kao ni ti. Ti itekako dajes sve od sebe, a ostalo je zbilja na toj nekoj visoj sili.
2 postupka,prof vrcic.ja sam privatno kod njega isla na dog i ustimavanje moje stitnjace i onda u petrovu na postupak.nas problem je spremiogram tako da nije imao sta mene cackat.nakon drugog nesuspjeha nisam isla na konzultacije.iako smo mi na svoju ruku napravili kariogram(imam super ginekologa sve mi pise sta god hocu).utrogestan 3x2tab vag a za fet estrofem od 2dc i onda uveden utrogestan opet 3x2.ako te jos sta zanima samo reci
Kod nas je također to glavni problem oligoasthenoteratozoospeemia.. Svaki puta dodjemo do transfera, 2 puta beta 0 i 1 blight ovum.. A pretrage koje sam radila su ono smiješne.. Papa, brisevi, hormoni od 2 do 5 dana, tsh i testiranje na hiv i hepatitis.. Bila sam kod dr. Banović i jako draga žena, ali možda…. Nekako mi to sve slabo
Zasto ne nazoves tete biologice pa pitas sta ona misli?meni je ona super bas smo u dva navrata dobro ispricale i nasavjetovala me za kariogram da ne trosim postupke,da je mozda nesto banalno sta se da popravit.rekla da je njoj oplodnja 100% al da terapija po njenom misljenji nije pogodena ni tajming... pa eto probaj
Ja 32,AMH 26,8, hipotireoza, endometriom L.j 1,8
On 41,oligoasthenozospermia
3.mj/18 Petrova (dr.Vrcic 😍)
menopur 150,225, cetrotide
14 oocita,icsi 4,transfer 2 blastice,beta 0
7.mj/18 Petrova dr.😍
Ovaleap 225,150, cetrotide
18oocita,icsi 12,smrznuta 1 blastocista Fet 2.mj/19 uz estrofem,beta 0
9mj/2019 kbc ST(dr.Marusic 🤮)
Bemfola 150,225,150, Cetrotide
transfer 8stanicnog beta 0
2/20 fet (dr.Budimir) blastociste beta 0
Vracam se kod dr.😍
Simba evo slazem se s tvojom izjavom u potpunosti da su pretrage koje si radila smiješne. To mene jako ljuti kad dr nadju neki veci problem kod jednog partnera drugog kao uopce ne obrade detaljno jer to je to, a mozda bas treba nesto sitno popravljat kod drugog partnera d bi uspjelo.
Vaki i cure u FET-u sjetio me muz jos jedne stavke koja je kozd au nasem slucaju dijelovala dobro. 13dc sam bila na folikulometriji i dr je preporucila odnose kao da malo pozurimo ovulaciju i da dobar ucinak ima. Mene je to zainteresiralo to sa dobrim učinkom pa sam malo istrazivala. I nasla sam da u FET-u jako pozitivan ucinak na uspjesnost imaju tempirani odnosi i to na dan ovulacije i dan prije transfera embrija. Kako smo 15dc dobili potvrdu da je ovulacija nastupila tocno u toku pregleda pokusali smo to isprakticirat i imali odnosne taj dan i onda nista do dana prije transfera. Po istrazivanju to zavarava nase tijelo da je oplodnja prirodna, opustaju se hormoni srece i adrenalin koji su aktivni iducih 24 sata te samim time nase tijelo to prihvaca kao prirodni dogadjaj. Po jednoj studiji nase tijelo zbog stresa oko postupaka ne luci hormone srece u tom periodu pa je nase tijelo svijesno da to nije iskljucivo prirodni proces. A i sama sperma priprema maternicu za implantaciju. Moram priznat da je osjecaj bio cudan sa svim onim crinone nakupinama al po statistici koja je uspjesnost povecavala 25% nismo mogli odoljet a da ne probamo. Pa eto i to je nesto sto do sad nismo prakticirali pa mozda je bas donjelo uspjeha.
Grizli draga jučer sam si o tome razmišljala da bi ovaj put i ja mogla to isprakticirati jer ima smisla, samo nisam znala kad je najidealnije vrijeme al zato si ti tu da mi to kažeš !!! Zahvaljujem 😘😘
Pozdrav cure,
Nova sam ovdje i prvi put krecem na stimulirani IVF sada u 7mj.
Prosla sam jednu inseminaciju ali ona nije bila uspijesna.
Imam par pitanja u vezi lijekova koji se koriste za postupak.
Da li ste normalno radile na poslu tokom uzimanja lijekova?
Da li u slucaju nekih nuspojava imam pravo na bolovanju biti tokom cijelog postupka?
Citala sam po drugim forumima da su cure tek isle na bolovanje nakon transfera...
Moj posao je da ne radim samo od pon do petka , nego svaki dan i stojim na nogama, ponekad se dizu i neke teske stvari, pa neznam bas dali je to pametno..
Hvala Vam puno na odgovorima 😊
Kod nas je također to glavni problem oligoasthenoteratozoospeemia.. Svaki puta dodjemo do transfera, 2 puta beta 0 i 1 blight ovum.. A pretrage koje sam radila su ono smiješne.. Papa, brisevi, hormoni od 2 do 5 dana, tsh i testiranje na hiv i hepatitis.. Bila sam kod dr. Banović i jako draga žena, ali možda…. Nekako mi to sve slabo
Zasto ne nazoves tete biologice pa pitas sta ona misli?meni je ona super bas smo u dva navrata dobro ispricale i nasavjetovala me za kariogram da ne trosim postupke,da je mozda nesto banalno sta se da popravit.rekla da je njoj oplodnja 100% al da terapija po njenom misljenji nije pogodena ni tajming… pa eto probaj
Prije koliko je to bilo kada si zvala? Mislim da više ne daju takve informacije preko telefona...
Sortiraj odgovore
Najstariji