Drage cure,
Evo javljam se prvi put i sve vas lijepo pozdravljam :)
Ja nemam problem s oplodnjom, evo već 4.put sam došla do transfera. Danas mi je 2. dan nakon et, vracena jedna blastocista. Ali, nažalost, imam hidrosalpinx na desnom jajovodu i tekućina iz jajovoda mi se ulijeva u maternicu pa se embrij ne moze uhvatiti. Pokusala sam i laparoskopiju i laparotomiju da izvadim jajovod, ali zbog prethodnih operacija crijeva nastale su obilne priraslice i crijeva su kompletno u bloku pa se do jajovoda uopće nije moglo doći.
Molim vas da mi kažete je li ijedna od vas ili znate nekog tko je zatrudnio, a da je imao hidrosalpinx na jajovodu?
Molim vas dajte mi neku nadu ako ste čule za sličan slučaj. Unaprijed svima od srca hvala.
Svima želim svu sreću. ❤️
Draga moja ja sam upravo zbog toga imala dvije laparo.znači prva rađena krajem 2.mj. skidan mi je polip i dijagnostička laparo.ustanovljeno desni jajovod blokiran lijevi donekle prohodan,skidane priraslice i dr.kaže nisam htio skidati jajovode ima nade može doći i do prirodne t.
Ali,ja nisam nekako htjela čekati otišla na konz.kod prof.Vrčića i kad me pregledao prvo što mi je rekao bilo je .... zašto ti dr.nije skinuo jajovod meni djeluje na hidrosalpinx .... to skini i dodi ponovno i idemo u postupak,ovako ne.
I ja cila u šoku ajmeee opet laparo.( drugu sam odradila sad 28.5.)ali eto što se mora nije teško.
Neću te obeshrabriti ali'ako je takvo baš stanje čisto sumnjam da može se plod zadržat.
Želim nam svima na forumu istu sreću,da ispod našeg💜 zakuca još jedno💜
🧒 sve ok. 1986
👩 1986. bez jajovoda ( neprohodni uklonuti LPSC)
1.IVF SO 2019 -pozitivan ishod 2020 rođen 👶( dječak )
2. FET ( 5. dan blastocista), 2.11.
HCG - 579 ( 12.dan od Feta )
HCG - 1869 ( 14.dan od Feta)
🤞💜🙏
Lioradosta parova ima idiopatsku neplodnost. Zbunjuje me to sto si dobila duphastone, a sve je kako treba. Da li ti je obrazlozeno zasto si ih dobila onda?
Koliko imate godina ti i muz?
Sretno!
Hani, statističarko kakvo je ovo opet skrivanje po ormarima?
Eto i mi imamo idiopatsku tj idiotsku neplodnost 🙄😜
Joj sjecam se kad sam i ja dosla na vv doktorica mi dala duphastone da pijem a sve u redu…
Primjetila sam kasnije da ona to tak dost cesto radi, kao priprema da bude sve ok ma ne kuzim iskreno i meni su one totalno pobrkale inace uredne cikluse…
Znaci i kod vas idiopatska..u kojoj ste fazi sada?
Draga Iskra puno hvala na odgovoru. ❤️ Znam da su sa hidrosalpinxom šanse manje i zato sve žene koje idu u postupak prvo odrade laparo. Ali meni se nažalost ni laparo ni klasičnim rezom ne može odstraniti jajovod. Trebala bi odraditi jako rizičnu operaciju s cijelim timom gdje bi mi prvo abdominalni kirurg trebao sva crijeva razdvojiti i ukloniti priraslice... A stanje je ajme i nitko to ne zeli raditi radi eventualne trudnoće. Moze doći do velikih komplikacija tijekom i nakon operacije. Zato mi jedino preostaje ici na Mpo i nadat se. Doktori govore da ne bi bila ni prva ni zadnja da zatrudnim u ovoj situaciji jer da se prije nekoliko godina hidrosalpinx nije ni operirao i neke zene su ostajale trudne, ali isto tako neke upravo zbog toga i nisu. S obzirom da su vidjeli da je puno veća sansa nakon operacije ipak se odlucuju na laparo prije postupka. To su mi rekli i u Petrovoj, Kbc Split, i u Cita. Vjerujem im, ali bih htjela čuti bas neku osobu koja je uspjela ostvariti trudnocu jer ja već 3 puta nisam, a imala sam super embrije...imam 31.godinu i mužev nalaz je odličan.
Draga Iskra puno hvala na odgovoru. ❤️ Znam da su sa hidrosalpinxom šanse manje i zato sve žene koje idu u postupak prvo odrade laparo. Ali meni se nažalost ni laparo ni klasičnim rezom ne može odstraniti jajovod. Trebala bi odraditi jako rizičnu operaciju s cijelim timom gdje bi mi prvo abdominalni kirurg trebao sva crijeva razdvojiti i ukloniti priraslice… A stanje je ajme i nitko to ne zeli raditi radi eventualne trudnoće. Moze doći do velikih komplikacija tijekom i nakon operacije. Zato mi jedino preostaje ici na Mpo i nadat se. Doktori govore da ne bi bila ni prva ni zadnja da zatrudnim u ovoj situaciji jer da se prije nekoliko godina hidrosalpinx nije ni operirao i neke zene su ostajale trudne, ali isto tako neke upravo zbog toga i nisu. S obzirom da su vidjeli da je puno veća sansa nakon operacije ipak se odlucuju na laparo prije postupka. To su mi rekli i u Petrovoj, Kbc Split, i u Cita. Vjerujem im, ali bih htjela čuti bas neku osobu koja je uspjela ostvariti trudnocu jer ja već 3 puta nisam, a imala sam super embrije…imam 31.godinu i mužev nalaz je odličan.
Sve mi je jasno,ja ti želim veliku sreću,možda će se javiti koja ženica sa istom dijagnozom.
Sretno🤞
🧒 sve ok. 1986
👩 1986. bez jajovoda ( neprohodni uklonuti LPSC)
1.IVF SO 2019 -pozitivan ishod 2020 rođen 👶( dječak )
2. FET ( 5. dan blastocista), 2.11.
HCG - 579 ( 12.dan od Feta )
HCG - 1869 ( 14.dan od Feta)
🤞💜🙏
Draga Iskra puno hvala na odgovoru. ❤️ Znam da su sa hidrosalpinxom šanse manje i zato sve žene koje idu u postupak prvo odrade laparo. Ali meni se nažalost ni laparo ni klasičnim rezom ne može odstraniti jajovod. Trebala bi odraditi jako rizičnu operaciju s cijelim timom gdje bi mi prvo abdominalni kirurg trebao sva crijeva razdvojiti i ukloniti priraslice… A stanje je ajme i nitko to ne zeli raditi radi eventualne trudnoće. Moze doći do velikih komplikacija tijekom i nakon operacije. Zato mi jedino preostaje ici na Mpo i nadat se. Doktori govore da ne bi bila ni prva ni zadnja da zatrudnim u ovoj situaciji jer da se prije nekoliko godina hidrosalpinx nije ni operirao i neke zene su ostajale trudne, ali isto tako neke upravo zbog toga i nisu. S obzirom da su vidjeli da je puno veća sansa nakon operacije ipak se odlucuju na laparo prije postupka. To su mi rekli i u Petrovoj, Kbc Split, i u Cita. Vjerujem im, ali bih htjela čuti bas neku osobu koja je uspjela ostvariti trudnocu jer ja već 3 puta nisam, a imala sam super embrije…imam 31.godinu i mužev nalaz je odličan.
Sve mi je jasno,ja ti želim veliku sreću,možda će se javiti koja ženica sa istom dijagnozom.
Sretno🤞
Puno hvala 😊😊 Nadam se da hoće! Sretno i tebi!! ❤️
Liora, ali netko mora upadti i u tu pozitivnu statistiku. Think pink. A i nakon inseminacije vec sljedeci ciklus mozes u IVF zlu netrebalo.
Liora, ali netko mora upadti i u tu pozitivnu statistiku. Think pink. A i nakon inseminacije vec sljedeci ciklus mozes u IVF zlu netrebalo.
Nadam se..hvala ti 😁
Roza čestitam🙂neka se samo nastavljaju ovi plusići,sretno svima
🙋34👨🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
4 iseminacije od 10/2018-02/2019
4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
5/2019 FET 1blastocista,beta 0
7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
Poliklinika Škvorc
10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
1.Beta 14dnt 1042
Meni su u RI uvijek brisevi vrijedili 6 mjeseci
Grizli kad je uzv,mozda mi je promaklo?
Evo bas malo prije dobila mail od njih uzv 10.6. Taman cu biit 7+3 ako sam dobro izracunala. 😊 Jos par dana cekanja.
Sortiraj odgovore
Najstariji