Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • avama
    13. Siječanj 2020. 19:26

Cure hvala na podrsci! Evo dobila sam uputnicu za stitnjacu i antitijela. E sad da li netko zna jel se to narucuje na sv. Duh i vinogradska ili se samo dodje? 

• Sarah10
    13. Siječanj 2020. 19:36

Dobro vecer svima, nova sam na forumu i zeljela bih podijeliti sa vama moje iskustvo pri prolasku kroz proces umjetne oplodnje u Parizu. S nadom da otrijem i naucim sto vise jer sve je ovo novo za mene. Naime, u braku sam vec 4 godine, nikada nisam koristila pilule ili neka kontraceptivna sredstva. Prva posjeta ginekologu je bila prije mozda 2 godine gdje su mi rekli da imam ciste ali nista strasno. Dali su mi tablete nekih 40 dana i vise nisam isla ginekologu ( sto je bila greska). U zadnje vrijeme smo poceli da razmisljamo o djeci jer smo osjetili da je vrijeme. Pocela sam da mjerim temperaturu da pratim dane ovulacije, medjutim nije islo. Odlucili smo da promijenimo ginekologa i on nam je preporucio da idemo na inseminaciju tj.podpomognutu oplodnju gdje uzimaju spermu od mog muza i stvavljaju je direktno u matericu. Nazalost to nije uspjelo jer sperma od mog muza nije bas dobro pokretna, a i meni isu dijagnosticirali ENDOMETRIOZU ( stanice endometrija koje se zadrzavaju u organima a trebale bi otici uz mjesecnicu) te stanice su meni nastanjene na jajnicima sto sprecava normalan rad jajnih celija. Prvi simptomi endometrioze su jaki bolovi tokom menustracije, tokom seksualnog odnosa sto nije nikako normalno. S obzirom da ima puno djevojaka u ranim godinama koje su pod jakim bolovima tokom menustracije za koje se misli  da su to normalni bolovi ,da tako treba da bude i da ce proci. Sto je jako velika greska! Nazalost endometrioza je bolest o kojoj se ne uziima velika znacajnost  i nema puno istrazivanja i saznanja o njoj. Ja mogu reci da imam srece sto sam u Francuskoj jer mislim da su napredniji po tom pitanju. Ovdje imam pravo 4 puta pokusati da ne platim nista sto nije slucaj u Bosni nazalost  Da skratim uglavnom u cetvrtak 9.01.2020 sam imala sastanak za FIV ( fekondacija in vitro) ili umjetna oplodnja odnostno vanjska oplodnja. Bila sam pod generalnom anestezijom nekih sat vremena gdje su mi uzeli moje jajne celije i u isto vrijeme spermu od mog muza. Poslije  2 dana tj. u subotu su mi dali sastanak da bi mi ubacili ono sto su dobiili u laboratoriji. U cetvrak su mi uzeli 5 jajnih celija od kojih su uspjeli praviti 2 embriona i direktno su mi ubacili u subotu oba embriona jer su sanse vece za uspjeh. Trenutno sam na bolovanju 7 dana pod strogim mirovanjem, u iscekivanju nadam se dobrih vijesti. Molite za mene jer sam sam jako uplasena da ne budem razocarana ako ne uspije. Hvala i oprostite na dugom tekstu. Pozdrav iz Pariza

Samo_Sanja
    13. Siječanj 2020. 19:42

Pozdrav cure.. imam problem.. Danas mi je 3 dc i dobila sam injekcije za IVF ICSI tri dana se bockam.. međutim problem je taj što sam se trebala bocnit u 17h al ludi dan i tek se sada sjetila i bocnila se nešto prije 19:30h.. Treba svaki dan u isto vrijeme.. Jel sam sad jako zeznula s tim? Baš sam se uznemirila, srce mi brzo lupa i sva sam se preznojila.. Šta sad dalje? Dal da prešutim doktoru ili da mu kažem? Dal da zovem sutra sestru da je pitam jel da se i sutra bocnem u isto vrijeme ili u 17h?? Ili da napravim i sutra i prekosutra u isto vrijeme ko danas i nikom ne kažem?!?!? Molim pomoć!!! Jako sam zabrinuta!!! Plizz odgovorite mi molim vas 😥😔

https://lbdf.lilypie.com/LTOpp1.png

13. Siječanj 2020. 19:55

Samo_Sanja
    Iskreno ne mislim da je neka steta, ali opet ja bi nazvala sestru i pitala
    Meni su rekli da se mogu bost tipa od 12:30 pa do dva sata
    U tom peridodu 
    Ili popodne između 4 i 5
    Ili 5 i 6
    Al da, treba biti okvirno vrijeme isto, bilo bi pozeljno
    Nazovi i pitaj 

Samo_Sanja
    13. Siječanj 2020. 20:02

piccola1208

Samo_Sanja
    Iskreno ne mislim da je neka steta, ali opet ja bi nazvala sestru i pitala
    Meni su rekli da se mogu bost tipa od 12:30 pa do dva sata
    U tom peridodu
    Ili popodne između 4 i 5
    Ili 5 i 6
    Al da, treba biti okvirno vrijeme isto, bilo bi pozeljno
    Nazovi i pitaj

Hvala na odgovoru.. strah me je da me ne izgrde al nazvat ću ih.. kad sam se bockala sa štopericom za inseminaciju baš sam pazila na to vrijeme.. i sad mi je tak krivo da se sva tresem još uvijek.. uff užasno se osjećam 

• Gelica
    13. Siječanj 2020. 20:04

Simba 1989

PinkFairydust

Simba 1989

Danas mi je doslovno jedan od gorih dana i točno su mislim sigurno kada dodjem doma još će me dočekati i mizev nalaz spermiograma u sandučiću.. I točno tako je i bilo.. Neznam više što bi.. Totalno mi dosta svega.. Da vidim svemirce bi im rekla neka me pokupe sa sobom..

sto je bilo?

Pa evo.. Bulj u taj papir i neznam.. Mislim moglo je biti još gore ali… Ono čovjek se uvijek nada nekom pomaku pogotovo jer je pio stvarno sve vitamine.. A nalaz ipak malo lošiji i plus piše leukociti(mil/ml) >1.0

Simba, žao mi je što je unatoč svemu nalaz došao lošiji 😕 

PinkFairydust
    13. Siječanj 2020. 20:05

Simba 1989

PinkFairydust

Simba 1989

Danas mi je doslovno jedan od gorih dana i točno su mislim sigurno kada dodjem doma još će me dočekati i mizev nalaz spermiograma u sandučiću.. I točno tako je i bilo.. Neznam više što bi.. Totalno mi dosta svega.. Da vidim svemirce bi im rekla neka me pokupe sa sobom..

sto je bilo?

Pa evo.. Bulj u taj papir i neznam.. Mislim moglo je biti još gore ali… Ono čovjek se uvijek nada nekom pomaku pogotovo jer je pio stvarno sve vitamine.. A nalaz ipak malo lošiji i plus piše leukociti(mil/ml) >1.0

A znam kako ti je. I ja svojeg sopam nekakvim vitaminima, a ono spermija nula. Uopce ne znam zasto ga sopam, lakse mi je tako.

Znam da te ne tjesi to sad, al dok ima ikakvog spermija (i ziv je) - ima se sto raditi. Nadam se da cu vam uspjeti cim prije i cim lakse

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

13. Siječanj 2020. 20:23

Samo_Sanja

Pozdrav cure.. imam problem.. Danas mi je 3 dc i dobila sam injekcije za IVF ICSI tri dana se bockam.. međutim problem je taj što sam se trebala bocnit u 17h al ludi dan i tek se sada sjetila i bocnila se nešto prije 19:30h.. Treba svaki dan u isto vrijeme.. Jel sam sad jako zeznula s tim? Baš sam se uznemirila, srce mi brzo lupa i sva sam se preznojila.. Šta sad dalje? Dal da prešutim doktoru ili da mu kažem? Dal da zovem sutra sestru da je pitam jel da se i sutra bocnem u isto vrijeme ili u 17h?? Ili da napravim i sutra i prekosutra u isto vrijeme ko danas i nikom ne kažem?!?!? Molim pomoć!!! Jako sam zabrinuta!!! Plizz odgovorite mi molim vas 😥😔

Ne brini, mozes mu slobodno reci. Meni je dr.davao inekcije dan za dan s tim da me jedan dan narucio u 11 a sljedeci u 14. Pitala sam i njega i sestru dok me bola ima li veze rekla je da nema, preporucljivo je priblizno isto vrijeme ali ako malo fulamo nece se nista desit

Samo_Sanja
    13. Siječanj 2020. 20:47

Bozma

Samo_Sanja

Ne brini, mozes mu slobodno reci. Meni je dr.davao inekcije dan za dan s tim da me jedan dan narucio u 11 a sljedeci u 14. Pitala sam i njega i sestru dok me bola ima li veze rekla je da nema, preporucljivo je priblizno isto vrijeme ali ako malo fulamo nece se nista desit

Bozma hvala puno na odgovoru.. to me sad malo smirilo.. Ja idem u Osijek na MPO al nisam blizu pa su mi dali za doma.. Tebi je onda bilo 3 sata razlike od dana do dana a meni 2 i po ako se sutra bocnem kak su mi rekli u 17h.. Moj se doktor nikad ne javi kad ga zovem pa mu šaljem poruke i tak se dopisujemo..valjda čovjek više voli poruke samo što je meni onda muka dok čekam da odg nekad i 3 sata pa sam sva na iglama (valja će odg sutra do 5 😀).. Šibnut ću ja njemu poruku ujutro, pa šta bude bude, a onda neću zvat glavnu sestru jer ako mora pitat doktora svakako će saznat.. U četvrtak idem opet na UZV i krv vadit i anesteziologu..ovo mi je prvi IVF pa mi je sve to novo.. do sada sam bila na 2 AIH-a

• Blacky89
    13. Siječanj 2020. 21:21

Simba joooj ti j.... dani kad od ujutro sve krene naopako... najradje bih odmah ujutro vratila se  u krevet i prespavala ga... drži se draga... sa spermiogramom nikad ne znas... moze idući kad bude bio “bitan” bit bolji i sa bar nekoliko super spermica 🍀
    Budvanka ja isto nemam jajovode, ostalo kao sve ok, a evo sad cekam mengu za peti transfer... s tim sve ok, nikad ne znas... al nema gubljenja nade... docekat cemo mi naše mrve...
    Meto 🤞 za puno jajaca... to sto osjetiš je mozda dobro... iako ja uvijek imam po 15ak folikula i nikad nista ne osjetim... nekad mislim da sam luda... to je izgleda sve od osobe do osobe...
    Nymeria vraćam se na ono baby person... potpisujem sve... tako i ja, pa znam pomislit da dokle ne promijenim taj svoj stav cu samo i vidjat minuse 😤
    Samo Sanja kad si napisala do 5, znala sam da si u Os 🙉... ne sekiraj se draga... i nista ne spominji... dva sata ni tamo ni vamo... sutra se bocni u normalno vrijeme i to je to... bila u Os i prešla u Zg, pikala se navecer ali ne u točno odredjeno vrijeme... doktor mi je rekao da je to ok...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.