Evo moja beta je pala na 4.93, cakam m. Uglavnom vjerojatno biokemijska.
I jos pitanje. Ono kad sam zavrsila na hitnoj secer mi je bio 7.9. Pa su mi predlozili kontrolu secera, OGTT i HbA1. Nisam to jos isla. Mislim to napraviti. Da li se iz OGTT vidi inzulinska resistencija? To nisam jos radila. Ne znam vise sta bi
Zao mi je, mila :(
Uz OGTT bi za dokazivanje inzulinske rezistencije trebalo mjeriti i inzuline, ali ovo je dobar prvi korak. Odi si to obavi. Iako, taj secer sa hitne moze biti samo do stresa jer stres dize kortizol a kortizol dize secer, tako da cesto ljudi kad dodu na hitnu imaju nesto visi secer a kasnije se ispostavi da im nije nista
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Evo moja beta je pala na 4.93, cakam m. Uglavnom vjerojatno biokemijska.
I jos pitanje. Ono kad sam zavrsila na hitnoj secer mi je bio 7.9. Pa su mi predlozili kontrolu secera, OGTT i HbA1. Nisam to jos isla. Mislim to napraviti. Da li se iz OGTT vidi inzulinska resistencija? To nisam jos radila. Ne znam vise sta bi
Žao mi je 😕 taman se ponadas i ništa...
Cure jel mi može koja pojasniti što je to histerokopija?? Što se može otkriti tom pretragom?? Kako izgleda ta pretraga? I koga moram vući za rukav da mi da uputnicu??? Novim trudnicama čestitam od svega srca.. A nama sa manje uspjeha želim strpljenje 😘😘😘
1.postupak vinogradska beta 0
2.postupak molarna trudnoća
3.postupak beta 0
4.postupak jednojajčane trojke
Muž ima izrazito loš spermiogram, kod mene sve uredu
Jednojajčane trojke 💙💙💙
Cure jel mi može koja pojasniti što je to histerokopija?? Što se može otkriti tom pretragom?? Kako izgleda ta pretraga? I koga moram vući za rukav da mi da uputnicu??? Novim trudnicama čestitam od svega srca.. A nama sa manje uspjeha želim strpljenje 😘😘😘
Uvede se mini kamerica u maternicu da se vidi cega ima:) Ako se nade kakav polip, septum ili nesto moze se odmah maknuti, ili se napraviti biopsija sluznice ako treba. Ako je dobar aparat nije puno neugodnije nego kad se uzima papa test. Kod zena s bolnim menstruacijama moze izazvat grcenje jer se mora malo napuhnut maternica da se bolje vidi, tako da se nekad da nesto protiv bolova prije. Ako se namjerava samo gledati, a ne rezuckati, obicno ne treba neka posebna anestezija. Ako smatra da je potrebno uputit ce te tvoj ginekolog
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Mene zvali sa humane danas..da obavim endokrinologa pa se javim pocetkom 2.mjeseca kod profesorice sa nalazima,.sad idem kod dr opce prakse po uputnicu.
Avama zao mi je..ja sam imala biokemijsku u 6.mjesecu..isplaci, odboluj pa hrabro dalje, nema nam druge..
Cure tokom prvog pokusaja IVFa sam primala gonal i cetrotide, male doze. S obzirom da nisam imala neki odziv (6 oocita i na kraju 2 embrija) da li postoji neki drugaciji kratki protokol?? Doktor spominje i dugi protokol da ukljucimo ali ja ne znam razliku za sta je koji i ne znam sta da mu kazem ako me bude pitao koji da ukljuci (ako me uopste bude pitao!!). I sam je neodlucan jer mi je sve OK osim sto nemam jajovode a eto opet imam prvi neuspjesan ivf.
Avama nemam cime da te utjesim jer sam i sama 3 mjeseca neutjesna ali drzi se svog plana i ne gubi nadu. Ipak se tebi nesto i desilo! Sledeci put ce biti pun pogodak!
MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)
1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza
Simba moj je predlog da sve zene koje idu na VTO urade histeroskopiju. Ja imam katkad bolne menstruacije i mene je BAS boljelo - iako je bila samo dijagnosticka histeroskopija. radila sam bez anestezije. Kada je u pitanju histeroskopija sa intervrncijom - anestezija je obavezna. Histeroskopija je zgodna jer tokom nje se obavi i HSG i provjeri se zid materice. U klinici u kojoj ja radim vantjelesnu histeroskopija je obavezna..
MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)
1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza
Lucija987, nećeš vjerovat, ali bas sam se tebe i te situacije sa slikom embrija sjetila kad sam ugledala svoju sliku embrija. Embriologica mi rekla vrlo dobar, nakon pola sata sestra mi printa sliku i pogleda ih i krene s pricom kako nema pravila, da i iz najlosijih zna nesto bit 😂
Budvanka, nisam znala da se u toku histeroskopije obavi i HSG. Naručila bi se privatno ali malo glupo jer je radi dr.koji smatra da mi to ne treba 🙈
PinkFairadust, ti si nam tu najstrucnija, šta mislis ima li smisla da je ipak napravim prije sljedeceg pokusaja ili da cuvam tih 2000kn za postupak.
Lucija987, nećeš vjerovat, ali bas sam se tebe i te situacije sa slikom embrija sjetila kad sam ugledala svoju sliku embrija. Embriologica mi rekla vrlo dobar, nakon pola sata sestra mi printa sliku i pogleda ih i krene s pricom kako nema pravila, da i iz najlosijih zna nesto bit 😂
Budvanka, nisam znala da se u toku histeroskopije obavi i HSG. Naručila bi se privatno ali malo glupo jer je radi dr.koji smatra da mi to ne treba 🙈
PinkFairadust, ti si nam tu najstrucnija, šta mislis ima li smisla da je ipak napravim prije sljedeceg pokusaja ili da cuvam tih 2000kn za postupak.
Dr. Igor Maričić u Zg kažu da je vodeći stručnjak što se histeroskopije tiče, moje prijateljice su išle kod njega i super zadovoljne, i ništa nisu osjetile, dijagnosticka na koju bi ti išla se radi bez anestezije. Napravi to, to ti je najbolji mogući način da se vidi šta se dešava u unutrašnjosti maternice. Čudno mi je da ti dr. to ne preporuča. Ja sam radila u bolnici u Rijeci operativnu histeroskopiju, polip su mi maknuli i pripremu za ivf. Prof. Smiljan mi je to radila i preporučila. Ona je inače na humanoj u Rijeci. Ako to ideš raditi obavezno napomenu da si u postupku za ivf, to mi je profesorica rekla, jer nije isto kad se to radi nekome tko još nije rodio. Treba se ipak više paziti, iako dijagnosticka u biti je samo pogled unutar maternice pa nije problem. Ali idi, sigurno nećeš pogriješiti sa tom pretragom.
Sortiraj odgovore
Najstariji