Bozma zao mi je, drzi se… imas plan za dalje? Hoces ici na razgovor kod Palade ili samo javiti negativan test?
ZaZa po mom iskustvu sa stitnjacom: makni sve mlijecno i gluten… Jedišto viseprirodnu hranu, povrce, meso iz domaceg uzgoja, ribu, jaja, voce ( ne previse).. i eliminiraj stres! Sto je najteze…. barem meni!
Rose, Grizli hvala, zvati cu pa cu probati dogovoriti konzultacije, ne zuri mi se, 24.1. idem kod dr.Palade na dogovor za stimulaciju sada i probati cu jos jednom privatno… tako da mi je samo bitno da onda bude kod nje ….
vuky hvala na savjetu. Do sada sam svako jutro doručkovala zobene sa mlijekom. Nije bilo puno mlijeka. To mi je na poslu najlakše. Sad kada si rekla da izbacim mliječno, pao mi mrak na oči. 😊😁
Ribu jedem valjda 4-5 puta tjedno. Kupim ili oslić ili bakalar ili losos. Meso imamo od mame (prirodno uzgojeno). Jaja također. Od voća najviše volim banane i sada su mi aktualne mandarine. I uzmem bademe ili bućine sjemenke. To mlijeko i sir ne mogu probaviti. :) Grrrr.
Hvala ti. :*
Vuky, bas me zanima kako ce bit ovaj put….ipak je drugi i sad vec zna kako reagiras na ljekove i sta ocekivat.
Gelicea da pribas koji prirodnjak dok cekas stimulirani, ako ste u mogucnosti?
Ma ne znam baš, 42 godine imam i mislim da je to previše stresa a često j.s. pobjegne u prirodnjaku. I još smo 3 sata vožnje u jednom smjeru do doktora. Pokušavati ćemo u pravom smislu riječi prirodno :)
A što se tebe tiče, čudi me da te nisu poslali na svakakve pretrage kad niti biokemijska nikad do sad.
Meni je dr A nakon ovog neuspjeha preporučio histero da vidimo šta ima, ali ja sam to napravila prije nego sam isla kod njega u postupak ali očito je bio zaboravio, i to mi je sve ok . I kod mene je nešto što ometa trudnoću tj. zadržavanje ploda.
Vuky, naravno da sam ja vec sklepala plan za dalje. Dat otkaz i pokusavat prirodno za sad 🙈.
Proslu godinu smo potrosili cca 10.000eur na postupke, a ja toliko nisam zaradila u cijelu godinu da bi ja s punkcija i transfera isla radit i bila stalno pod stresom. Evo sad na zadnjem postupku lezim u onom krevetu nakon punkcije, uzmem mobitel da se mogu javit muzu i vidim pozive s posla. Zovu da ne mogu ja taj dan biti na bolovanju jer je kraj godine i mjeseca i da hitno donesem doznaku, a ginekolog mi radi tek od 2. Ali ne…ja moram doznaku imat do 12 i oblacim se i jurim sa punkcije vidjet radi li mi dr.opce prakse da mi da doznaku da bi s tom doznakom jurila na posao i jos se tamo zadrzala 1 sat jer je trebalo nesto obavit. Dok druge zene nakon punkcije omamljene prespavaju dan. I da napomenem, to mi je jedini jedan dan bolovanja u 15 godina otkako radim, bio bi godisnji ali ne smijem ga koristit kad meni prne nego lad drugima prne.
Bozma ne znam kada vam je isplata plaće, ali ako je 15. u mjesecu za prethodni mjesec, ne vidim problem da doneseš i kasnije od 2. Pogotovo ti koja si pretpostavljam tamo ipak nešto važna sudeći po svemu što sam pročitala. Mi se na poslu nekad znamo i dogovoriti sa radnicima ako su na GO da donesu tek kada dođu raditi da bzvz ne dolaze. Znamo kad im je početak i kraj bolovanju pa obračunamo i prije nego imamo doznaku. Kasnije samo provjerimo i to je to. Ali znam kako ti je. Ja na poslu nisam nikome ništa govorila i namjeravam si uzeti godišnji kada dođe trenutka punkcije, transfera itd. Nisam još pohvatala pojmove, ali nikada isto ne idem na bolovanja, jedini pošteni godišnji je ljeti kada dragi i ja idemo na more, a ostatak godišnjeg potrošim na svoje pretrage ili kao pratnja roditeljima ili si spojim petak sa vikendom i to je isto problem mom direktoru. Ali sada sam rekla dosta. Neka bude sretan što neću uzimati bolovanje već GO.
Pinkfairydust Pa stvarno ti je koma doktor! To ti je ginekolog ili opća? Jer meni je moja soc. gin stvarno ok. Sve mi da, a hormone i briseve kad smo u postupku zna se da se moraju ponavljati svaka 3 mj. I to ti mora dati. Neke stvari pitam opću, da baš sve ne pitam ginicku, tipa vit.D, željezo, zalihu željeza, urinokulturu.. I hvala bogu, sve bez problema. Ne kužim te doktore koji ne žele davati uputnice, kao da nije dovoljno teško i onda još i oni otežavaju da se osjećaš jadno uopće pitat nešto..
Ginic. Ma, na kraju cu i tak sve placat, samo nek mi da bolovanje kad cemo putovat i nek me ne pila -.-
Cekam pregled kod Radoncica ovaj tjedan, njemu nekak vjerujem makar ga jos nisam vidla nikad, al su mi ga kolege preporucili. Nek me on onda provede kroz pripreme za pocetak, netko mora. A netko od Ceha ce ocito nastaviti.
Sunshine, di si ti?
Šteta je da moraš plaćati i ono na šta imaš pravo.
A, super, pregled ovaj tjedan.. mic po mic nešto se pokreće. Najgore je samo čekat, kao npr. meni sad. Baš je teško. Nisam u postupku a stalno o tome razmisljam.
Ma da, ta nacekavanja su koma. Malo me strah kaj ce mi Radoncic reci. Mislim… pretpostavljam sto ce mi reci, al ne znam dal sam spremna to cut od nekog drugog :D
Ma spremna si, naravno da jesi. :) A ako nisi spremna, pripremi se, i na još gore nego što misliš da ces čuti. Tako da te ništa ne iznenadi, osim nečeg možda pozitivnog. :)
Bozma znam, to i mene muci... vidjeti cu ovaj put kako ce to ici pa cu pisati! Malo sam vec i nestrpljiva.... Hocu da se nesto desava... Iako mi pokusavamo i ovako... no, valjda bi se vec dogodilo da nesto ne prijeci trudnocu... kvragu... :/ to neznanje ubija... ono... zasto nece....:/
Gelice, i mis mo mislili pokusavat prirodno za sad, nekih pola godine, zato se i mislim mozda da napravim HSG dok jos radim.
Zaza probaj umjesto kravljeg mlijeka jest sa bademovim ili onim od ljesnjaka, malo skuplje ali je ukusno.
Znam da se doznaka moze i naknadno, cak mi nije bio ni zadnji dan u mjesecu, bio je 30.12.
Pinkfairydust Pa stvarno ti je koma doktor! To ti je ginekolog ili opća? Jer meni je moja soc. gin stvarno ok. Sve mi da, a hormone i briseve kad smo u postupku zna se da se moraju ponavljati svaka 3 mj. I to ti mora dati. Neke stvari pitam opću, da baš sve ne pitam ginicku, tipa vit.D, željezo, zalihu željeza, urinokulturu.. I hvala bogu, sve bez problema. Ne kužim te doktore koji ne žele davati uputnice, kao da nije dovoljno teško i onda još i oni otežavaju da se osjećaš jadno uopće pitat nešto..
Ginic. Ma, na kraju cu i tak sve placat, samo nek mi da bolovanje kad cemo putovat i nek me ne pila -.-
Cekam pregled kod Radoncica ovaj tjedan, njemu nekak vjerujem makar ga jos nisam vidla nikad, al su mi ga kolege preporucili. Nek me on onda provede kroz pripreme za pocetak, netko mora. A netko od Ceha ce ocito nastaviti.
Sunshine, di si ti?
Šteta je da moraš plaćati i ono na šta imaš pravo.
A, super, pregled ovaj tjedan.. mic po mic nešto se pokreće. Najgore je samo čekat, kao npr. meni sad. Baš je teško. Nisam u postupku a stalno o tome razmisljam.
Ma da, ta nacekavanja su koma. Malo me strah kaj ce mi Radoncic reci. Mislim… pretpostavljam sto ce mi reci, al ne znam dal sam spremna to cut od nekog drugog :D
Ma spremna si, naravno da jesi. :) A ako nisi spremna, pripremi se, i na još gore nego što misliš da ces čuti. Tako da te ništa ne iznenadi, osim nečeg možda pozitivnog. :)
To je generalni plan:):)
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Da liza stitnjacu za vadit krv moze dati ginekolog uputnicu, to sam davno radila. Pa da i to provjerim. Jel to mogu na sv duhu izvadit?
I opća praksa i ginekolog može dat.
Najbolje ovak za sve uputnicu: TSH, fT3, fT4, AntiTPO, AntiTG
Onda si sve pokrila i isključila što se tiče štitnjače.
Znaju malo zezat oko tih antijela jer su skuplja al meni moja opća praksa bez problema da. Svakako traži i antijela da izvadiš jer recimo meni su hormoni ok, a antitijela luduju 🤦♀️
Da, meni je dao samo TSH. Sad me naravno traze sve -.- Mislim da cu na kraju upilat kolegicu iz opce da mi to sve ispise :/
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Gelice, i mis mo mislili pokusavat prirodno za sad, nekih pola godine, zato se i mislim mozda da napravim HSG dok jos radim.
Zazaprobaj umjesto kravljeg mlijeka jest sa bademovim ili onim od ljesnjaka, malo skuplje ali je ukusno.
Znam da se doznaka moze i naknadno, cak mi nije bio ni zadnji dan u mjesecu, bio je 30.12.
Zaza niti ja ne jedem mlijeko jer ne podnosim laktozu, i najbolja zamjena se pokazalo zobeno mlijeko jer je najneutralnije, i ne mijenja puno okus palacinkama, pahuljicama, cokolinu... bademovo je ukusno ali je prejako pa promijeni okus svemu... Ali probaj sva ta mlijeka od žitarica pa vidi šta ti paše. :)
Sortiraj odgovore
Najstariji