Cure, imam pitanje. Mislila sam na svoju ruku napravit privatno nesto od pretraga jer sam uvjerena da jos nesto ne stima kad u svojih 40 godina nikad nisam ugledala pozitivan test. Šta preporucujete, šta ima najvise smisla? HSG? Histeroskopija? Nesto drugo?
Pinkfairydust Pa stvarno ti je koma doktor! To ti je ginekolog ili opća? Jer meni je moja soc. gin stvarno ok. Sve mi da, a hormone i briseve kad smo u postupku zna se da se moraju ponavljati svaka 3 mj. I to ti mora dati. Neke stvari pitam opću, da baš sve ne pitam ginicku, tipa vit.D, željezo, zalihu željeza, urinokulturu.. I hvala bogu, sve bez problema. Ne kužim te doktore koji ne žele davati uputnice, kao da nije dovoljno teško i onda još i oni otežavaju da se osjećaš jadno uopće pitat nešto..
Ginic. Ma, na kraju cu i tak sve placat, samo nek mi da bolovanje kad cemo putovat i nek me ne pila -.-
Cekam pregled kod Radoncica ovaj tjedan, njemu nekak vjerujem makar ga jos nisam vidla nikad, al su mi ga kolege preporucili. Nek me on onda provede kroz pripreme za pocetak, netko mora. A netko od Ceha ce ocito nastaviti.
Sunshine, di si ti?
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Bozma zao mi je, drzi se... imas plan za dalje? Hoces ici na razgovor kod Palade ili samo javiti negativan test?
ZaZa po mom iskustvu sa stitnjacom: makni sve mlijecno i gluten... Jedišto viseprirodnu hranu, povrce, meso iz domaceg uzgoja, ribu, jaja, voce ( ne previse).. i eliminiraj stres! Sto je najteze.... barem meni!
Rose, Grizli hvala, zvati cu pa cu probati dogovoriti konzultacije, ne zuri mi se, 24.1. idem kod dr.Palade na dogovor za stimulaciju sada i probati cu jos jednom privatno... tako da mi je samo bitno da onda bude kod nje ....
Vuky, naravno da sam ja vec sklepala plan za dalje. Dat otkaz i pokusavat prirodno za sad 🙈.
Proslu godinu smo potrosili cca 10.000eur na postupke, a ja toliko nisam zaradila u cijelu godinu da bi ja s punkcija i transfera isla radit i bila stalno pod stresom. Evo sad na zadnjem postupku lezim u onom krevetu nakon punkcije, uzmem mobitel da se mogu javit muzu i vidim pozive s posla. Zovu da ne mogu ja taj dan biti na bolovanju jer je kraj godine i mjeseca i da hitno donesem doznaku, a ginekolog mi radi tek od 2. Ali ne...ja moram doznaku imat do 12 i oblacim se i jurim sa punkcije vidjet radi li mi dr.opce prakse da mi da doznaku da bi s tom doznakom jurila na posao i jos se tamo zadrzala 1 sat jer je trebalo nesto obavit. Dok druge zene nakon punkcije omamljene prespavaju dan. I da napomenem, to mi je jedini jedan dan bolovanja u 15 godina otkako radim, bio bi godisnji ali ne smijem ga koristit kad meni prne nego lad drugima prne.
Pinkfairydust Pa stvarno ti je koma doktor! To ti je ginekolog ili opća? Jer meni je moja soc. gin stvarno ok. Sve mi da, a hormone i briseve kad smo u postupku zna se da se moraju ponavljati svaka 3 mj. I to ti mora dati. Neke stvari pitam opću, da baš sve ne pitam ginicku, tipa vit.D, željezo, zalihu željeza, urinokulturu.. I hvala bogu, sve bez problema. Ne kužim te doktore koji ne žele davati uputnice, kao da nije dovoljno teško i onda još i oni otežavaju da se osjećaš jadno uopće pitat nešto..
Ginic. Ma, na kraju cu i tak sve placat, samo nek mi da bolovanje kad cemo putovat i nek me ne pila -.-
Cekam pregled kod Radoncica ovaj tjedan, njemu nekak vjerujem makar ga jos nisam vidla nikad, al su mi ga kolege preporucili. Nek me on onda provede kroz pripreme za pocetak, netko mora. A netko od Ceha ce ocito nastaviti.
Sunshine, di si ti?
Šteta je da moraš plaćati i ono na šta imaš pravo.
A, super, pregled ovaj tjedan.. mic po mic nešto se pokreće. Najgore je samo čekat, kao npr. meni sad. Baš je teško. Nisam u postupku a stalno o tome razmisljam.
Bozma HSG ti nema smisla ako ideš na ivf, jer je nebitno. Histeroskopija da, možda imaš neke abnormalnosti u maternici koje sprječavaju trudnoću.
Jesi imala biokemijske barem?
Bozma to ce biti i moj sljedeci korak... nije mi lose na poslu i stvarno su svi prema meni super i izlaze mi u susret... ali morati cu napraviti taj korak i lijepo biti sa muzem! A ne, on otisao danas u Dalmaciju, mene pustio u Rijeci, najradje bi plakala... a imali smo tako fini plan, ostati trudna i na porodiljni i onda pomalo vidjeti sto cu dolje i kako sa poslom... ali eto... nece tako...
Hoces opet u Cito?
Vuky, bas me zanima kako ce bit ovaj put....ipak je drugi i sad vec zna kako reagiras na ljekove i sta ocekivat.
Gelice a da pribas koji prirodnjak dok cekas stimulirani, ako ste u mogucnosti?
Sunshine, di si ti?
Šteta je da moraš plaćati i ono na šta imaš pravo.
A, super, pregled ovaj tjedan.. mic po mic nešto se pokreće. Najgore je samo čekat, kao npr. meni sad. Baš je teško. Nisam u postupku a stalno o tome razmisljam.
Ma da, ta nacekavanja su koma. Malo me strah kaj ce mi Radoncic reci. Mislim... pretpostavljam sto ce mi reci, al ne znam dal sam spremna to cut od nekog drugog :D
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Vuky, ajme nzn za Cito, muci me to kako sve u njega imamo toliko praznih folikula, a ja ih u prvog dr.nisam nikad imala. Jos se mislim, ako mijenjam opet doktora, opet riskiram nezrele stanice jer se svi na prvom postupku uce kako fukcioniramo.
Gelice, nikad ni biokemijska, a napravila sam testova i testova, tesko da bi mi promakla.
Sortiraj odgovore
Najstariji