Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Gelica
    08. Siječanj 2020. 18:29

PinkFairydust

Gelica

PinkFairydust

Gelica

PinkFairydust

Dosle delecije. Potvrdena c regija. Znaci sanse za nalazak spermica su 50-50, ali ako nam uspije napravit bebu i bude musko, beba ce biti neplodna. Moguce da ce imati i vece ostecenje jer kroz generacije napreduje, dakle da to dijete bude potpuno bez mogucnosti da ostvari ocinstvo jednom u zivotu. Dakle generalno sranje. I sto sad? Ic na bebu jer zelimo nasu bebu? Jel to eticki opravdano? Ici negdje van gdje ce nam transferirati samo zenske zametke? A sto s muskima, u smece? Je li to pak eticki opravdano?? Odustati od nase bebe i ici na donaciju, a postoji mozda mogucnost da imamo bebu koja je nasa, i ako ispadne curica da bude i potpuno zdrava? Sretna nam nova godina.

E baš sretna… A jbte!! Šta si mislila da je moguće da će imati vece oštećenje? Još nešto osim neplodnosti?

Moze se delecija prosiriti na b i a regije, dakle da u startu bude iskljucena bilo kakva proizvodnja spermija. U nekim slučajevima kod tih kompletnih delecija bude i manjak testosterona, pa onda sva veselja koja idu s tim. Uopce ne znam sto bi sad sama sa sobom.

Ma joj, meni se place na ovo a mogu si misliti kako je vama… imate jako teške odluke pred vama, mislim da sad tvoj dragi mora skužiti da bez razgovora nećete nikamo stići.. ❤

Skuzio je. On ide sad na trening ispucat se, ja idem pit s jedinom osobom koja zna sto se dogada, a onda kasnije nek nam Bog pomogne. A kad se sjetim da mi je pred mjesec i pol najveca briga bila dal ce stici na vrijeme pozivnice za svadbu iz tiskare. Na momente mi se cini da sanjam, uopce ne mogu pojmiti da je ovo sve 

Dobro, oboje na svoju stranu istresti sve iz sebe, a kasnije će biti što mora biti. Da, dovoljna je minuta da ti se život totalno preokrene... Uz tebe smo, a ti najbolje znaš ( ili ćeš saznati) šta želiš i šta ti je najbitnije. 😘

PinkFairydust
    08. Siječanj 2020. 18:47

Gelica

PinkFairydust

Gelica

PinkFairydust

Gelica

PinkFairydust

Dosle delecije. Potvrdena c regija. Znaci sanse za nalazak spermica su 50-50, ali ako nam uspije napravit bebu i bude musko, beba ce biti neplodna. Moguce da ce imati i vece ostecenje jer kroz generacije napreduje, dakle da to dijete bude potpuno bez mogucnosti da ostvari ocinstvo jednom u zivotu. Dakle generalno sranje. I sto sad? Ic na bebu jer zelimo nasu bebu? Jel to eticki opravdano? Ici negdje van gdje ce nam transferirati samo zenske zametke? A sto s muskima, u smece? Je li to pak eticki opravdano?? Odustati od nase bebe i ici na donaciju, a postoji mozda mogucnost da imamo bebu koja je nasa, i ako ispadne curica da bude i potpuno zdrava? Sretna nam nova godina.

E baš sretna… A jbte!! Šta si mislila da je moguće da će imati vece oštećenje? Još nešto osim neplodnosti?

Moze se delecija prosiriti na b i a regije, dakle da u startu bude iskljucena bilo kakva proizvodnja spermija. U nekim slučajevima kod tih kompletnih delecija bude i manjak testosterona, pa onda sva veselja koja idu s tim. Uopce ne znam sto bi sad sama sa sobom.

Ma joj, meni se place na ovo a mogu si misliti kako je vama… imate jako teške odluke pred vama, mislim da sad tvoj dragi mora skužiti da bez razgovora nećete nikamo stići.. ❤

Skuzio je. On ide sad na trening ispucat se, ja idem pit s jedinom osobom koja zna sto se dogada, a onda kasnije nek nam Bog pomogne. A kad se sjetim da mi je pred mjesec i pol najveca briga bila dal ce stici na vrijeme pozivnice za svadbu iz tiskare. Na momente mi se cini da sanjam, uopce ne mogu pojmiti da je ovo sve

Dobro, oboje na svoju stranu istresti sve iz sebe, a kasnije će biti što mora biti. Da, dovoljna je minuta da ti se život totalno preokrene… Uz tebe smo, a ti najbolje znaš ( ili ćeš saznati) šta želiš i šta ti je najbitnije. 😘

Hvala ti na potpori. Da nema ovog foruma stvarno mislim da bih u ludari zavrsila :/

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

Lemon
    08. Siječanj 2020. 19:14

Gelica

Nellchi

Da? Meni se učinilo da kod podobnika piše kariotip a ne kariogram. A to navodno nije isto. Ili imaju i kariogram kod podobnika?

Podobnik radi kariotip, ne kariogram. I mikrodelecija Y kromosoma. To je jedino od tih pretraga.

Da kariotip, sorry nisam dobro pročitala 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• Mrva1986
    08. Siječanj 2020. 19:15

PinkFairydust

Gelica

PinkFairydust

Gelica

PinkFairydust

Gelica

PinkFairydust

Dobro, oboje na svoju stranu istresti sve iz sebe, a kasnije će biti što mora biti. Da, dovoljna je minuta da ti se život totalno preokrene… Uz tebe smo, a ti najbolje znaš ( ili ćeš saznati) šta želiš i šta ti je najbitnije. 😘

Hvala ti na potpori. Da nema ovog foruma stvarno mislim da bih u ludari zavrsila :/

Ej draga. Tebe je stvarno svasta opizdilo u zadnje vrijeme. Vjerujem da ti se ovo sad cini da nema kraja. Ja sam isto cesto ujehu trazila u casi... Nekad nas ona najbolje razumije 🙄 (ovo zvuci kao da smo na grupi lijecenih alkica🙉). Meni je pomoglo da se s muzem napijem i da se napricamo i naplacemo konacno

Lemon
    08. Siječanj 2020. 19:25

PinkFairydust

Baš teška situacija, još teže što ne možete otvoreno popričati. Mislim da vam je donacija dobra odluka, ali i razumijem da ti partner nije za to. Tako sam ja svog pitala da moramo ići na donaciju sperme da li bi bio za to pa je rekao da nije siguran. A donacija js mu je ok, samo sam rekla da ima to na umu koliko mi je teško o tome razmišljati. Ali ako je to jedini izlaz neka bude. Mislim da ga trebaš dobro prodrmati da shvati da je to vaša budućnost i da morate znati sljedeće korake i što ako. Ja sam se već što puta prosvijetlila u razgovorima, većinom je to već sve izrečeno ali nekad će netko od vas nešto reći i shvatit ćete nešto novo i naći novi put. 
    Netko je pisao o rebru i Begoviću. Ja sam o njemu čula samo najbolje ali on ne radi više tamo kao savjetnik nego doktorica od koje ja nisam ništa pametno čula, kada sam došla sa svojim nalazom da imam translokaciju rekla mi je da imamo 25% šanse za prirodno i da pokušavamo. Meni to nije bilo ok jer to i nije neko savjetovanje. Ali svakako odite, to je bilo prije tri godine. A ne znam kako je u RH ali u Belgiji postoji mogućnost da embriji koji ostanu neiskorišteni idu u istraživanje, nema "bacanja". 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

Diana30
    08. Siječanj 2020. 20:26

Mozda vas davim ali stigao je nalaz od supruga, po meni se cini ok, ali vi se bolje kuzite u to, ja bas i ne, da mi netko pomogne ovako:
    Volumen 4.0ml
    Lilvrfakcija 20min,boja bjelkasta
    Ph 7.7
    Koncentracija spermija 121.8milijun/ml
    Vitalnost(eozin-nigrozin)74%
    Vitalnost(hipoosmotski (HOS test) 76%
    Koncentracija leukocita>1.0ml
    Pokretni spermija 73%
    Aktivno-pokretni spermiji 67%

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
    Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️

Marta...
    09. Siječanj 2020. 07:38

nymeria

Draga Marta jako mi je žao 😔 baš sam bila uvjerena da je to sad konačno to kod tebe…život baš nije fer 😔
    Drž se ❤
    Od pretraga svakako napravi hematologa i pretrage za trombofiliju i kariogram, najbolje da ti mpo dr napiše preporuke za to jer meni moj ginić nije htio dat bez toga i baš sam se s tim namučila jer mpo mi nije htio dat ništa da vadim jer kao nema potrebe sve je ok.
    Tak da sam ipak uspjela nešto uzet od opće prakse-uputnicu za hematologa, a nešto od ginića. Ak si iz Zg karigram rade Rebro,Sv.Duh i Klaićeva. Svo troje sam obišla i najmanje čekanja je u Klaićevoj, mene u 6.mj. zapisali za 9.mj. Kod hematologa došla brzo na red na Rebru i rekla kaj trebam i kaj me muči i sve su mi povadili. Nalazi se čekali nekih mjesec-mjesec i po dana.
    I te mikrodelacije isto suprug napravio na Rebru on je kod svog dr opće prakse bez problema dobio uputnice za genetske pretrage dr nije tražio nikakvu preporuku.

Hvaal ti  puno,idući torak  moraj  još  izvaditi  betu  pa nakon toga  kd svog mpo  r pa ću vidjeti  kaj  će mi reći  
    jesam  iz Zg  sam...nadam se da ću  ishodovati sve te uputnice  ida će se nešto  pronaći  kako bi mogli ići dalje.

❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️

PinkFairydust
    09. Siječanj 2020. 08:04

nymeria

PinkFairydust

Synlab radi. Isto tako smo i mi. Iskesirali. Zivio HZZO. Izasao nas kariogram i Y mikrodelecije oko 4500kn.

Ajme koja cifra :(
    Inače ako će netko trebat te mikrodelacije rade se na Rebru i za njih nema naručivanja sam se dodje ujutro izvaditi krv. Nalaz bude za 10-15 dana, pošalju na mail.

Nama nisu htjeli vaditi krv prije razgovora s geneticarom (a imali smo nalaz urologa gdje to trazi i internu uputnicu). A za razgovor su nam rekli 6.mj, cak i nakon kumljenja i moljenja i mojeg hvatanja dr za rukav i svastanesta. 
    Jel ima Sv Duh geneticara za savjetovanje? Mislim, generalno je jasna situacija kod nas, al mislim da dragom treba to jos jednom cuti sa strane od nekog nepristranog.

• avama
    09. Siječanj 2020. 08:24

Ja stvarno ne vjerujem kako tesko daju te uputnice. Pogotovo za trombofiliju. Ko da ide iz njihovog djepa.
    Ja cekam danasnju betu. Test je mrvicu tamniji, ali to nista ne znaci dok ne vidim betu.

PinkFairydust
    09. Siječanj 2020. 08:25

nymeria

PinkFairyDust pa nemrem vjerovat, žalosno da niste mogli dobit uputnice. 😔 Moj muž je samo otišao kod opće prakse i dr mu bez problema dao uputnice. Em se svi tu mučimo i imamo dosta problema pa još i s uputnicama nas zezaju koma.
    Nisam sigurna dal Sv.Duh ima genetičara al znam da Klaićeva ima sigurno. Tamo je procedura prvo napraviš kariogram i ostale pretrage koje trebaš pa ovisno o nalazu ideš genetičaru. Ako je sve ok onda ne ideš k njemu. Tak smo mi samo kariograme napravili i ok su pa nismo išli genetičaru.

Ma dobili smo mi uputnice, samo nas nisu htjeli primit na vadenje krvi. Nismo bili u psihofizickom stanju u tom trwnu za navlacenja, osli i pljunuli pare. Sad vidim da sv.duh ima ambulantu za genetsko savjetovanje, probat cu vidit kad mozemo doci na red pa ako nije pretjerano cekanje da odemo mozda na razgovor. Iako kazem, dosta je jasna situacija, ak se dugo ceka cemo preskocit, nemamo tu kaj ouno meditirati na zalost

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.