Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PinkFairydust
    08. Siječanj 2020. 17:35

Marta...

Grizli

Martasvakako provjeri tesdtove tromboflije i imumoloske mozda ako nisi.
    Nellchi ne znam gdje je dobio taj kasni termin? Mozda da probas zvat druge bolnice koje rade kariograme pa mozda netko ima raniji termin. Mi smo bili dobili termine dosta brzo u Klaicevoj, a poslije ako nesto nije ok se ode kod geneticara pa cekas red onda koliko treba, al ako je sve ok nema smisla toliko cekat. A pretraga je jako skupa

Hvala ti draga nisam radila test na trombofiliju znači nasljednu i stečenu da li se dugo čekaju nalazi.. Vidjet ću ako moja gin ne bude dala uputnicu to mogu i privatno jel je

Mozes privatno ali je skupo. Mora ti to dati, samo ne znam jel smije. Ako ona ne smije mora te uputiti u bolnicu da ti bolnicki ginic da preporuku. Ja mislila da si to odradila, ajme. Obavezno obavezno napraviti

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

Marta...
    08. Siječanj 2020. 17:38

PinkFairydust

Marta...

Grizli

Nellchi ne znam gdje je dobio taj kasni termin? Mozda da probas zvat druge bolnice koje rade kariograme pa mozda netko ima raniji termin. Mi smo bili dobili termine dosta brzo u Klaicevoj, a poslije ako nesto nije ok se ode kod geneticara pa cekas red onda koliko treba, al ako je sve ok nema smisla toliko cekat. A pretraga je jako skupa

Hvala ti draga nisam radila test na trombofiliju znači nasljednu i stečenu da li se dugo čekaju nalazi.. Vidjet ću ako moja gin ne bude dala uputnicu to mogu i privatno jel je

Mozes privatno ali je skupo. Mora ti to dati, samo ne znam jel smije. Ako ona ne smije mora te uputiti u bolnicu da ti bolnicki ginic da preporuku. Ja mislila da si to odradila, ajme. Obavezno obavezno napraviti

I koje imuunološke pretrage bi trebala 

❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️

• thinkpink1
    08. Siječanj 2020. 17:39

Ufff Marta…sad sam dosla do tebe😞😢uzasno mi je žao😢😢
    Iskreno, primarni ginici samo prepisuju pretrage (bojim se da ne ispiluste koju pretragu), pa ne bi bilo lose da ti mpo dr.napise na pov.bolesti potrebne pretrage na stecenu i nasljednu trombofiliju, te ako nisi napravila i autoimunu bolest stitnjace i/ili ako on misli jos nesto ukljuciti od obrade (npr.kariogram i HLA tipizaciju oba partnera)

Marta...
    08. Siječanj 2020. 17:44

thinkpink1

UfffMarta…sad sam dosla do tebe😞😢uzasno mi je žao😢😢
    Iskreno, primarni ginici samo prepisuju pretrage (bojim se da ne ispiluste koju pretragu), pa ne bi bilo lose da ti mpo dr.napise na pov.bolesti potrebne pretrage na stecenu i nasljednu trombofiliju, te ako nisi napravila i autoimunu bolest stitnjace i/ili ako on misli jos nesto ukljuciti od obrade (npr.kariogram i HLA tipizaciju oba partnera)

Da budem se dogovorila sa mpo dr za dalje nadam se da ćemo samo naći uzrok 😞

❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️

• Gelica
    08. Siječanj 2020. 17:51

PinkFairydust

Gelica

PinkFairydust

Dosle delecije. Potvrdena c regija. Znaci sanse za nalazak spermica su 50-50, ali ako nam uspije napravit bebu i bude musko, beba ce biti neplodna. Moguce da ce imati i vece ostecenje jer kroz generacije napreduje, dakle da to dijete bude potpuno bez mogucnosti da ostvari ocinstvo jednom u zivotu. Dakle generalno sranje. I sto sad? Ic na bebu jer zelimo nasu bebu? Jel to eticki opravdano? Ici negdje van gdje ce nam transferirati samo zenske zametke? A sto s muskima, u smece? Je li to pak eticki opravdano?? Odustati od nase bebe i ici na donaciju, a postoji mozda mogucnost da imamo bebu koja je nasa, i ako ispadne curica da bude i potpuno zdrava? Sretna nam nova godina.

E baš sretna… A jbte!! Šta si mislila da je moguće da će imati vece oštećenje? Još nešto osim neplodnosti?

Moze se delecija prosiriti na b i a regije, dakle da u startu bude iskljucena bilo kakva proizvodnja spermija. U nekim slučajevima kod tih kompletnih delecija bude i manjak testosterona, pa onda sva veselja koja idu s tim. Uopce ne znam sto bi sad sama sa sobom.

Ma joj, meni se place na ovo a mogu si misliti kako je vama... imate jako teške odluke pred vama, mislim da sad tvoj dragi mora skužiti da bez razgovora nećete nikamo stići..  ❤

• Gelica
    08. Siječanj 2020. 17:55

PinkFairydust

Marta...

Grizli

Privatno je baš skupo, tvoja ginekologica ti to može dati, meni je ona bez problema napisala uputnicu a ja sam je sama pitala, i rekla da bi to htjela napraviti zbog biokemijskih i zadnjeg spontanog. Tako da ako ti je ginekologica ok dati će  ti. :)  

PinkFairydust
    08. Siječanj 2020. 17:57

Gelica

PinkFairydust

Gelica

PinkFairydust

Dosle delecije. Potvrdena c regija. Znaci sanse za nalazak spermica su 50-50, ali ako nam uspije napravit bebu i bude musko, beba ce biti neplodna. Moguce da ce imati i vece ostecenje jer kroz generacije napreduje, dakle da to dijete bude potpuno bez mogucnosti da ostvari ocinstvo jednom u zivotu. Dakle generalno sranje. I sto sad? Ic na bebu jer zelimo nasu bebu? Jel to eticki opravdano? Ici negdje van gdje ce nam transferirati samo zenske zametke? A sto s muskima, u smece? Je li to pak eticki opravdano?? Odustati od nase bebe i ici na donaciju, a postoji mozda mogucnost da imamo bebu koja je nasa, i ako ispadne curica da bude i potpuno zdrava? Sretna nam nova godina.

E baš sretna… A jbte!! Šta si mislila da je moguće da će imati vece oštećenje? Još nešto osim neplodnosti?

Moze se delecija prosiriti na b i a regije, dakle da u startu bude iskljucena bilo kakva proizvodnja spermija. U nekim slučajevima kod tih kompletnih delecija bude i manjak testosterona, pa onda sva veselja koja idu s tim. Uopce ne znam sto bi sad sama sa sobom.

Ma joj, meni se place na ovo a mogu si misliti kako je vama… imate jako teške odluke pred vama, mislim da sad tvoj dragi mora skužiti da bez razgovora nećete nikamo stići.. ❤

Skuzio je. On ide sad na trening ispucat se, ja idem pit s jedinom osobom koja zna sto se dogada, a onda kasnije nek nam Bog pomogne. A kad se sjetim da mi je pred mjesec i pol najveca briga bila dal ce stici na vrijeme pozivnice za svadbu iz tiskare. Na momente mi se cini da sanjam, uopce ne mogu pojmiti da je ovo sve stvarno.

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

Lemon
    08. Siječanj 2020. 17:57

Nellchi

Drage moje da li netko zna gdje se može raditi kariogram privatno. MM dobio termin preko uputnice u lipnju ove godine. Lipnju!!

Kod Podobnika je 3.500 kn za obadvoje. Nalaz došao kroz 10 dana 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

Leli91
    08. Siječanj 2020. 18:07

Da? Meni se učinilo da kod podobnika piše kariotip a ne kariogram. A to navodno nije isto. Ili imaju i kariogram kod podobnika? 

Al’ ja sam krenuo tamo gdje zelim
    i tamo gdje zelim cu sigurno doc

Ja - '91 AMH 13pmol, mm '92- crypto-azoo
    2 postupka, 5 transfera, rođena naša sreća ❤️
    U konzultacijama za drugu bebu
    lelicaa91@gmail.com

• Gelica
    08. Siječanj 2020. 18:26

Nellchi

Da? Meni se učinilo da kod podobnika piše kariotip a ne kariogram. A to navodno nije isto. Ili imaju i kariogram kod podobnika?

Podobnik radi kariotip, ne kariogram. I mikrodelecija Y kromosoma. To je jedino od tih pretraga. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.