Dosle delecije. Potvrdena c regija. Znaci sanse za nalazak spermica su 50-50, ali ako nam uspije napravit bebu i bude musko, beba ce biti neplodna. Moguce da ce imati i vece ostecenje jer kroz generacije napreduje, dakle da to dijete bude potpuno bez mogucnosti da ostvari ocinstvo jednom u zivotu. Dakle generalno sranje. I sto sad? Ic na bebu jer zelimo nasu bebu? Jel to eticki opravdano? Ici negdje van gdje ce nam transferirati samo zenske zametke? A sto s muskima, u smece? Je li to pak eticki opravdano?? Odustati od nase bebe i ici na donaciju, a postoji mozda mogucnost da imamo bebu koja je nasa, i ako ispadne curica da bude i potpuno zdrava? Sretna nam nova godina.
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Dosle delecije. Potvrdena c regija. Znaci sanse za nalazak spermica su 50-50, ali ako nam uspije napravit bebu i bude musko, beba ce biti neplodna. Moguce da ce imati i vece ostecenje jer kroz generacije napreduje, dakle da to dijete bude potpuno bez mogucnosti da ostvari ocinstvo jednom u zivotu. Dakle generalno sranje. I sto sad? Ic na bebu jer zelimo nasu bebu? Jel to eticki opravdano? Ici negdje van gdje ce nam transferirati samo zenske zametke? A sto s muskima, u smece? Je li to pak eticki opravdano?? Odustati od nase bebe i ici na donaciju, a postoji mozda mogucnost da imamo bebu koja je nasa, i ako ispadne curica da bude i potpuno zdrava? Sretna nam nova godina.
E baš sretna... A jbte!! Šta si mislila da je moguće da će imati vece oštećenje? Još nešto osim neplodnosti?
E baš sretna… A jbte!! Šta si mislila da je moguće da će imati vece oštećenje? Još nešto osim neplodnosti?
Moze se delecija prosiriti na b i a regije, dakle da u startu bude iskljucena bilo kakva proizvodnja spermija. U nekim slučajevima kod tih kompletnih delecija bude i manjak testosterona, pa onda sva veselja koja idu s tim. Uopce ne znam sto bi sad sama sa sobom.
Drage moje da li netko zna gdje se može raditi kariogram privatno. MM dobio termin preko uputnice u lipnju ove godine. Lipnju!!
Synlab radi. Isto tako smo i mi. Iskesirali. Zivio HZZO. Izasao nas kariogram i Y mikrodelecije oko 4500kn.
Hvala ti. Gledala sam na synlab ali nisam mogla naći da rade. Znači ipak rade.. Super, moram vidjeti sa mm što ćemo, skupo je, ali ne znam da li mogu čekati do 6 mjeseca. Psihički.
Vidim tebi su već došli rezultati delecija, a draga moja ne znam što bi ti rekla. Baš je teško sve to. I meni je milijun pitanja u glavi na koje ne znam odgovor. Baš nam je "sretna" 2020
Al’ ja sam krenuo tamo gdje zelim
i tamo gdje zelim cu sigurno doc
Ja - '91 AMH 13pmol, mm '92- crypto-azoo
2 postupka, 5 transfera, rođena naša sreća ❤️
U konzultacijama za drugu bebu
lelicaa91@gmail.com
PinkFairydust jel si mozda razmisljala da odete kod geneticara? Kazu za prof. Begovica na rebru da je izvrstan. Mi smo bili kod njega, al s obzirom da imamo uredne nalaze, imali smo samo informativni razgovor. Mozda ako tvom muzu kaze netko drugi dg.i uputi ga dalje ili mu preporuci donaciju, mozda ce si to drugacije protumacit i shvatit tako da mu napokin dode iz guzice u glavu (sorry kak sam se izjasnila, al ne znam kak da ti drukcije napisem)...jer znam i sama da je najgore svoje doma lijecit, postavljat dg.i donosit lijecnicke odluke...
Nama je profa iz petrove u samom startu preporucila donaciju js, al kao ajmo ispucat ovo u hrv. preko HZZO-a. I neki dan je cula da sam trudna, i da je sve ok s bebacicom, jako se razveselila i rekla kako neki put njihova procjna nije ukesana u kamenu i da se cuda događaju... Tako i vama zelim bar jedno cudo❤
PinkFairydust jel si mozda razmisljala da odete kod geneticara? Kazu za prof. Begovica na rebru da je izvrstan. Mi smo bili kod njega, al s obzirom da imamo uredne nalaze, imali smo samo informativni razgovor. Mozda ako tvom muzu kaze netko drugi dg.i uputi ga dalje ili mu preporuci donaciju, mozda ce si to drugacije protumacit i shvatit tako da mu napokin dode iz guzice u glavu (sorry kak sam se izjasnila, al ne znam kak da ti drukcije napisem)…jer znam i sama da je najgore svoje doma lijecit, postavljat dg.i donosit lijecnicke odluke…
Nama je profa iz petrove u samom startu preporucila donaciju js, al kao ajmo ispucat ovo u hrv. preko HZZO-a. I neki dan je cula da sam trudna, i da je sve ok s bebacicom, jako se razveselila i rekla kako neki put njihova procjna nije ukesana u kamenu i da se cuda događaju… Tako i vama zelim bar jedno cudo❤
A gle, savjetovanje cemo morati odraditi zakonske procedure radi, al nema nam tu bas sto puno covjek reci sto ne znamo. Ako bude materijala na TESE i ako slucajno ispadne musko dijete, 100% sigurno nasljeduje gresku. Sad je samo pitanje sto cemo napraviti s trenutnim spoznajama.
Marta svakako provjeri tesdtove tromboflije i imumoloske mozda ako nisi.
Nellchi ne znam gdje je dobio taj kasni termin? Mozda da probas zvat druge bolnice koje rade kariograme pa mozda netko ima raniji termin. Mi smo bili dobili termine dosta brzo u Klaicevoj, a poslije ako nesto nije ok se ode kod geneticara pa cekas red onda koliko treba, al ako je sve ok nema smisla toliko cekat. A pretraga je jako skupa
Martasvakako provjeri tesdtove tromboflije i imumoloske mozda ako nisi.
Nellchi ne znam gdje je dobio taj kasni termin? Mozda da probas zvat druge bolnice koje rade kariograme pa mozda netko ima raniji termin. Mi smo bili dobili termine dosta brzo u Klaicevoj, a poslije ako nesto nije ok se ode kod geneticara pa cekas red onda koliko treba, al ako je sve ok nema smisla toliko cekat. A pretraga je jako skupa
Na Rebru su mu dali termin za lipanj. Hvala ti na info za klaićevu, sutra će zvati tamo da vidimo da li je nešto kraće. Barem da je za mjesec, dva, ali 6 mjeseci je stvarno pretjerano
Al’ ja sam krenuo tamo gdje zelim
i tamo gdje zelim cu sigurno doc
Ja - '91 AMH 13pmol, mm '92- crypto-azoo
2 postupka, 5 transfera, rođena naša sreća ❤️
U konzultacijama za drugu bebu
lelicaa91@gmail.com
Gelice hvala ti a ne znam kaj bi ti rekla jučer sam se isplakala i idem dalje danas itrčala 10km i bolje sam... Nekad se pitam od čega smo mi sazdane 😞
Pink ne znam što reći mislim da je tebi još gore se nositi sa svim obzirom da si i sama liječnica pa samim time i puno znaš o svemu tome...ne znam što reći plače mi se dok čitam 😢😢 😢 i sad ti budi normalan... Opet vjerujem u Boga i da je On stvoritelj i da stvarno može sve okrenuti na dobro. Bože daj nam vjere i snage za svo ovo šibanje okrutnog života 💔
❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️
Martasvakako provjeri tesdtove tromboflije i imumoloske mozda ako nisi.
Hvala ti draga nisam radila test na trombofiliju znači nasljednu i stečenu da li se dugo čekaju nalazi.. Vidjet ću ako moja gin ne bude dala uputnicu to mogu i privatno jel je
❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji