Cure,molim savjet. Meni je odstranjena štitnjače i pijem nadomjesnu terapiju a sad bi htjela početi konzumirati matičnu mliječ zbog niskog amh pa em zanima jel uopće smijem to s obzirom na štitnjaču? Pitala bih ja i doktora ali je na go još 2 tjedna.
Ja stvarno ne znam i na mogu ti pomoć... možda bi tvoj doktor opće medicine znao, ili barem probao saznati ako ne zna?
Pinkfairydust kako je bilo jučer navečer kod vas, nakon što ste došli oboje doma?
Kod nas je bilo… neočekivano okej. Mislim, depra, suze, sve kako vec ide. Ali smo razgovarali. Nije to bio posebno dug razgovor :D Ali je bio. Tražio je da mu objasnim koje su opcije. Zaključio da misli da ne može riskirati muško dijete u ovom slucaju. Izjavio da ako ništa ne dobijemo materijala od njega, da bi pristao na donora. Ja se skoro onesvjestila. Tako da za sad izgleda najrealnija opcija otići van, tamo napravit TESE, pa ako nečeg bude probat ICSI sa PGD, ako ne bude onda IVF sa donorom. Ali ne želi donositi odluke dok ne pričamo s urologom još jednom sljedeći tjedan, jer mu treba da mu to sve još jednom kaže netko tko nisam ja. On bi najradije da tu napravimo biopsiju pa da materijal nosimo van ako ga bude (valjda Prag), i ne vjeruje mi baš da to neće tako ići. Ali ok, ovo je već velika stvar.
Pa super!!! To je ogroman korak, a još će mu sve "bolje sjesti" kad mu netko drugi stručniji to kaže :)
Baš mi je drago :) Jesi ti sad mirnija, kad znaš da postoji opcija i nada da kroz sve to idete zajedno, i da je otvoren za sve opcije tako reć? :)
Je, puno mi je lakse. Kontaktirala sam 2 klinike u Pragu da se raspitam o proceduri. Imam osjecaj da se krece sve polako i ne osjecam se vise toliko beznadno, iako sam jos uvijek dosta van sebe i najradije bi sjela na pod i plakala i maznula ono flasu tekile, a ne smijem jer me frka vadit jetrene nakon toga, prwtpostavljam da cu morati prije nego mi daju bilo kakve hormone, jel :D
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Pozdrav cure,
Drago mi je da sam Vas otkrila, evo od jučer sam pročitala krcato stranica ovdje i odlučila vam se pridružit.😉
Suprug i ja smo na IVF u Petrovoj, za sada je sve ok, jučer mi je bio drugi dan ciklusa pa su mi vadili progesteron i dobila sam 4 doze za pikanje.
Danas sam već krenula s drugom pikalicom Bemfole 225. U nedjelju idem u Petrovu na folikulometriju, a već su mi najavili i dolazak za sljedeći tjedan. Pa evo ako koja cura može napisat kako ide daljni postupak, bila bi zahvalna. Malo mi se sve pomješalo od pustih informacija. Nalazi su i meni i suprugu ok.
Držim fige svim curama u iščekivanju 💓
Dobrodosla :) I želim ti da brzo ostvaris svoju želju.
Pa znači stimulacija ide kako ste dogovorili.
Ići ćeš na još par folikulometrija, da vide kako folikuli rastu( mozda prilagode dozu stimulacije) kad folikuli budu dovoljno veliki dobiješ zadnju injekciju stopericu nakon koje slijedi ovulacija,te se nakon odprilike 36h radi punkcija j.s. Dan nakon punkcije te zovu da ti kažu koliko j.s. se oplodilo i kada se ide na transfer. To mrze biti za 3 ili za 5 dana. Tada slijedi transfer ( ne boli uopce) to ti traje 5 min. I nakon toga ideš doma sa mrvicom u trbuhu. :)
Pinkfairydust kako je bilo jučer navečer kod vas, nakon što ste došli oboje doma?
Kod nas je bilo… neočekivano okej. Mislim, depra, suze, sve kako vec ide. Ali smo razgovarali. Nije to bio posebno dug razgovor :D Ali je bio. Tražio je da mu objasnim koje su opcije. Zaključio da misli da ne može riskirati muško dijete u ovom slucaju. Izjavio da ako ništa ne dobijemo materijala od njega, da bi pristao na donora. Ja se skoro onesvjestila. Tako da za sad izgleda najrealnija opcija otići van, tamo napravit TESE, pa ako nečeg bude probat ICSI sa PGD, ako ne bude onda IVF sa donorom. Ali ne želi donositi odluke dok ne pričamo s urologom još jednom sljedeći tjedan, jer mu treba da mu to sve još jednom kaže netko tko nisam ja. On bi najradije da tu napravimo biopsiju pa da materijal nosimo van ako ga bude (valjda Prag), i ne vjeruje mi baš da to neće tako ići. Ali ok, ovo je već velika stvar.
Pa super!!! To je ogroman korak, a još će mu sve "bolje sjesti" kad mu netko drugi stručniji to kaže :)
Baš mi je drago :) Jesi ti sad mirnija, kad znaš da postoji opcija i nada da kroz sve to idete zajedno, i da je otvoren za sve opcije tako reć? :)
Je, puno mi je lakse. Kontaktirala sam 2 klinike u Pragu da se raspitam o proceduri. Imam osjecaj da se krece sve polako i ne osjecam se vise toliko beznadno, iako sam jos uvijek dosta van sebe i najradije bi sjela na pod i plakala i maznula ono flasu tekile, a ne smijem jer me frka vadit jetrene nakon toga, prwtpostavljam da cu morati prije nego mi daju bilo kakve hormone, jel :D
Ma čim se nešto pokrene odmah se bolje osjećaš, najgore je čekanje.. kao ja sada 😀
Ja sam sve živo povadila prije prvog razgovora tako da odmah sve vide, da mogu realnije sagledati situaciju i da se ne oduzi :)
Gelica,
Hvala na odgovoru
Čisto pitam zbog posla, probat cu odraditi te folikulometrije dok radim, a nakon punkcije uzet bolovanje pa što bude.
Nezgodno je uzimati bolovanje na jedan dan, kako to opravdati...
Ja još putujem tri sata do zagreba, doslovno u tri ujutro moramo krenuti, vratim se kući pa na posao.
Al eto sve se to da izdržati 🤗 kad imamo cilj ispred sebe.
PinkFairyDust,
Da li ste pokusali raditiTESE u zagrebu ili ćete vani?
Oprostite, nisam popratila cijelu situaciju.
Imate na Rebru divnog dr Dinka Hauptmana
Cure,molim savjet. Meni je odstranjena štitnjače i pijem nadomjesnu terapiju a sad bi htjela početi konzumirati matičnu mliječ zbog niskog amh pa em zanima jel uopće smijem to s obzirom na štitnjaču? Pitala bih ja i doktora ali je na go još 2 tjedna.
Ja stvarno ne znam i na mogu ti pomoć… možda bi tvoj doktor opće medicine znao, ili barem probao saznati ako ne zna?
Ma moja dr opće me samo šalje dalje. Kaže da ne zna i to je to 😥
Ja stvarno ne znam i na mogu ti pomoć… možda bi tvoj doktor opće medicine znao, ili barem probao saznati ako ne zna?
Ma moja dr opće me samo šalje dalje. Kaže da ne zna i to je to 😥
Joj, ma znam..sve na kraju većinom moramo sami iskopati. Probaj naći na internetu broj tel. za savjetovanje o prehrani. Mi u Istri to imamo po domovima zdravlja, ne znam gdje si ti ali mislim da to ima bilo gdje. Pa probaj zvati i pitat. Ne znam šta da ti kažem drugo, na internetu se svašta nadje a sa stitnjacom nije za se šaliti..
Gelica,
Hvala na odgovoru
Čisto pitam zbog posla, probat cu odraditi te folikulometrije dok radim, a nakon punkcije uzet bolovanje pa što bude.
Nezgodno je uzimati bolovanje na jedan dan, kako to opravdati…
Ja još putujem tri sata do zagreba, doslovno u tri ujutro moramo krenuti, vratim se kući pa na posao.
Al eto sve se to da izdržati 🤗 kad imamo cilj ispred sebe.
E znam, i ja tako, 3 sata do ZG. Iako sam sad zadnji put imala u 11h sve folikulometrije pa je to ok. A u drugoj klinici kad sam bila, sve su bile popodne. A teško je kad si tako daleko, ja sam uzimala bolovanje taj jedan dan i sam isla ranije sa posla pa nadoknadila. I sve je to stresno.
Gelica,
Sad sam srećom na godišnjem, a za dalje cu probat odratit popodnevnu smjenu.
Odmah poslije ultrzvuka trk nazad kući pa stignem nekako.
Na poslu mi nije stresno, za sad se da ali definitvno prije punkcije otvaram bolovanje.
Sortiraj odgovore
Najstariji