Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PinkFairydust
    06. Siječanj 2020. 18:02

beba22

ZaZa
    Hvala na odgovoru. Kakvi su to dugi protokoli, kakvi kratki i ultrakratki? Znaci ja se sa svim ovim prethodno navedenim nalazima javim na VV ili se prvo ovim, pa me oni onda prime na pregled pa onda nalazi ili? Koja mi uputnica treba - neki prvi pregled ili odmah za potpomognutu ? Jel ima neki poseban dan kad se trebam javiti, tipa početak ciklusa, kraj ili kako ? Oprostite na pitanjima, ali stvarno sam totalni dibidus na sto se tiče potpomognute- sve sto znam da su suprugovi spermice tamo pohranjeni. Hval vam svima na odgovorima! Nekako sam totalno sama u ovome - i nije bas fora !

Uzmi D1 uputnicu, mislim da ti je to najjednostavnije. I nazovi ih gore i pitaj kad je najbolje da dođeš.

Nisi sama dok je foruma ;) Ja sam isto friška tu, da nije bilo cura zadnjih mjesec dana mislim da bih se valjda bacila s balkona. Tako da što god treba - pitaj, ventiliraj kad treba, ma što god. Uvijek netko priskoči :)

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

• ZaZa
    06. Siječanj 2020. 18:16

PinkFairydust

beba22

ZaZa
    Hvala na odgovoru. Kakvi su to dugi protokoli, kakvi kratki i ultrakratki? Znaci ja se sa svim ovim prethodno navedenim nalazima javim na VV ili se prvo ovim, pa me oni onda prime na pregled pa onda nalazi ili? Koja mi uputnica treba - neki prvi pregled ili odmah za potpomognutu ? Jel ima neki poseban dan kad se trebam javiti, tipa početak ciklusa, kraj ili kako ? Oprostite na pitanjima, ali stvarno sam totalni dibidus na sto se tiče potpomognute- sve sto znam da su suprugovi spermice tamo pohranjeni. Hval vam svima na odgovorima! Nekako sam totalno sama u ovome - i nije bas fora !

Uzmi D1 uputnicu, mislim da ti je to najjednostavnije. I nazovi ih gore i pitaj kad je najbolje da dođeš.

Nisi sama dok je foruma ;) Ja sam isto friška tu, da nije bilo cura zadnjih mjesec dana mislim da bih se valjda bacila s balkona. Tako da što god treba - pitaj, ventiliraj kad treba, ma što god. Uvijek netko priskoči :)

Da, D1 uputnicu. Mene je moj ginekolog naručio za 1. pregled kod njih (prije toga pregleda imali smo gotov papa test, briseve, spolne hormone, markere i spermiogram). Kad sam došla na pregled u VV, onda su me još dodatno slali na sve ono što sam napisala u prošlom postu, a ne nalaze se u ovom. Što se tiče protokola, ja to isto još baš ne razumijem, ali logika mi nalaže ako je dugi da duuuuuugoooo traje. 😂 I ja sam malo zbog svega ovoga mali tudum, ali ok. Valjda kada sve to krene, pohvatati ću to sve.

PinkFairydust
    06. Siječanj 2020. 18:56

ZaZa

PinkFairydust

beba22

ZaZa

Da, D1 uputnicu. Mene je moj ginekolog naručio za 1. pregled kod njih (prije toga pregleda imali smo gotov papa test, briseve, spolne hormone, markere i spermiogram). Kad sam došla na pregled u VV, onda su me još dodatno slali na sve ono što sam napisala u prošlom postu, a ne nalaze se u ovom. Što se tiče protokola, ja to isto još baš ne razumijem, ali logika mi nalaže ako je dugi da duuuuuugoooo traje. 😂 I ja sam malo zbog svega ovoga mali tudum, ali ok. Valjda kada sve to krene, pohvatati ću to sve.

https://repozitorij.mef.unizg.hr/islandora/object/mef%3A231/datastream/PDF/view

Evo imaš tu generalno sve, ne predugo:)

• ZaZa
    06. Siječanj 2020. 19:08

PinkFairydust

ZaZa

PinkFairydust

beba22

ZaZa

https://repozitorij.mef.unizg.hr/islandora/object/mef%3A231/datastream/PDF/view

Evo imaš tu generalno sve, ne predugo:)

Hvala. :) Već sam to sve iščitala i što god da sam našla, prošla sve od A do Ž iako imam još upitnika nad glavom, ali ok. Kažem ne znaš što te čeka jer sve smo različite pa je teško unaprijed imati sliku u glavi kako će to sve izgledati i koliko će to trajati...Samo smireno. 

PinkFairydust
    06. Siječanj 2020. 19:12

ZaZa

Hvala. :) Već sam to sve iščitala i što god da sam našla, prošla sve od A do Ž iako imam još upitnika nad glavom, ali ok. Kažem ne znaš što te čeka jer sve smo različite pa je teško unaprijed imati sliku u glavi kako će to sve izgledati i koliko će to trajati…Samo smireno.

Iskreno, mislim da je najbolje ne zamarati se s tim. Vjeruj specijalistima. Mislim, ja sam liječnik po struci ali nisam ginić. Ako ikad dođemo uopće do te faze... štajaznam. Nabavit ću što mi kažu, koristit kako mi kažu. Pa što Bog da na kraju. Valjda oni znaju procijeniti što i kako i zašto:) Nadam se bar :D

Nadalica
    06. Siječanj 2020. 19:18

Meto

Jutro djevojke, ja na posao 😅😫
    Martaje castis frizurom kad sam bila prosli tjedan 😜
    Sad samo polako, betu ces u utorak ponavljati ili? Nadam se da se sukrvica smanjiva il da se smirilo skroz. Hvala na pitanju, boli vise nema al i dalje mi kao da nesto stoji u uhu😫 Popila dosta lupoceta, vitamina i dobro😁 Ako nekom bude trebalo za bol u uhu-maslinovo ulje i cesnjak💪 pomaze jako.
    Menga grcevi od sinoc prisutni a nje jos nema na vidiku, kasni treci dan. .
    Hanicasretno s betom danas, ne sumnjam da ce biti velika😊🤗
    Nadalicasretnu i skolsku trudnocu😊 Samo se ti nama javljaj ovde, volimo cuti lijepe vijesti, posebno kad znam da ste uspjeli iz smrznute sperme💪

Hvala, da muz je imao zamrznuti materijal sa tese, ja imala zaledjene js, sve su to smuckali I dobili smo 8 od 9 oplodjenih. 4 se nisu dobro razvijala, 2 su vratili I 2 zamrznuli.. Nama je ovo prvi put u 3 Godine da smo uopste stigli do transfera.. 

🤴32 👸29 neopstruktivma AZOOSPERMIA+ Klineferterov sindrom(xxy hromosomski)
    8/19 dugi protokol 11 js zamrznuto
    9/19 Tese, nadjeno ukupno 9 spermija
    10/19 promjena klinike
    11/19 4 oplodjene, 2 vracene, rekli nam to je to, ako ne uspije- donacija
    12/19 beta 2600 14 dnt, blizanci
    08/20 rodile se moje bebice Noah i Nadia
    2 🐧🐧

PinkFairydust
    06. Siječanj 2020. 19:22

Nadalica

Meto

Jutro djevojke, ja na posao 😅😫
    Martaje castis frizurom kad sam bila prosli tjedan 😜
    Sad samo polako, betu ces u utorak ponavljati ili? Nadam se da se sukrvica smanjiva il da se smirilo skroz. Hvala na pitanju, boli vise nema al i dalje mi kao da nesto stoji u uhu😫 Popila dosta lupoceta, vitamina i dobro😁 Ako nekom bude trebalo za bol u uhu-maslinovo ulje i cesnjak💪 pomaze jako.
    Menga grcevi od sinoc prisutni a nje jos nema na vidiku, kasni treci dan. .
    Hanicasretno s betom danas, ne sumnjam da ce biti velika😊🤗
    Nadalicasretnu i skolsku trudnocu😊 Samo se ti nama javljaj ovde, volimo cuti lijepe vijesti, posebno kad znam da ste uspjeli iz smrznute sperme💪

Hvala, da muz je imao zamrznuti materijal sa tese, ja imala zaledjene js, sve su to smuckali I dobili smo 8 od 9 oplodjenih. 4 se nisu dobro razvijala, 2 su vratili I 2 zamrznuli.. Nama je ovo prvi put u 3 Godine da smo uopste stigli do transfera..

Daješ mi nadu <3 

• ZaZa
    06. Siječanj 2020. 19:44

PinkFairydust

ZaZa

Hvala. :) Već sam to sve iščitala i što god da sam našla, prošla sve od A do Ž iako imam još upitnika nad glavom, ali ok. Kažem ne znaš što te čeka jer sve smo različite pa je teško unaprijed imati sliku u glavi kako će to sve izgledati i koliko će to trajati…Samo smireno.

Iskreno, mislim da je najbolje ne zamarati se s tim. Vjeruj specijalistima. Mislim, ja sam liječnik po struci ali nisam ginić. Ako ikad dođemo uopće do te faze… štajaznam. Nabavit ću što mi kažu, koristit kako mi kažu. Pa što Bog da na kraju. Valjda oni znaju procijeniti što i kako i zašto:) Nadam se bar :D

Slažem se s tobom jer od kada smo krenuli, samo visim po forumima i čitam i čitam. Pa budem malo optimistična pa padnem u depresiju, počnem razmišljati što i kako, a što ako, a zašto da, zašto ne. Užas. Suprug je ok (barem ja na njemu ne vidim da se nešto brine) ili to jednostavno drži u sebi. On je pozitivan i vjeruje da će to biti sve ok. Ako i ne bude, imamo jedno drugo. Tako je rekao i to je to. Ja isto gledam da nam nekako olakšam što se tiče putovanja jer nismo iz Zagreba. Pa moramo putovati i izostajati s posla pa ono. Njemu to nije problem, niti da idemo svaki put zajedno niti da svaki put on vozi jer ja se s autom baš ne snalazim po Zg-u. Pa ja kemijam da baš ne mora stalno ići sa mnom jer tko zna koliko dugo će to trajati pa da obavim ja sama što mogu, a on neka čuva dane kada baš bude kritično itd. Previše i razmišljam i analiziram. Valjda smo mi žene takve. Nije baš da na poslu skaču od veselja kada idem na GO. 

Hannica0 👧
    06. Siječanj 2020. 19:55

Marta jel' stalo krvarenje?

baby girl 2020

Termin 8.8.2023
    Panorama ✅️💙

Marta...
    06. Siječanj 2020. 20:21

Hannica0

Marta jel' stalo krvarenje?

Pa je  tek toliko kapne kako je bilo odlično je sad, jako sam napuhana i osjetim napetost u trbuhu. Kako je kod tebe 

❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.