A već ste vadili, nisam znala. Da, to je dosta. Ali eto, mi sa 17 imamo još ovako spermija. Prošle godine je vadio, tko zna koliko je sad već. Dr. R mi je objasnio da je to njima pokazatelj rezerve, kao nama amh. Jel vadio inhibin b?
Nije vadio inhibin, mislim da to nema smisla. Ne korelira prediktivno nista bolje od FSH, a kak god okrenes ce trebat napravit TESE. Tak da ono, isti jarac.
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Pozdrav. Gotova aspiracija. Moji jadni folikuli15dc (srijeda) su bili 15.2 16 16.6 16.7 16.9 i 18.7. Dobila brevactid 10 000 u srijedu u 21h. 17dc (danas - petak) aspirirano 5 jajnih stanica. Sad cekamo dalje . Iznenadena i ja i svi.
Super bit će to ok držim 🤞 da se sve oplode i da se lipo pratimo u trudnoći 😊👏
❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️
A već ste vadili, nisam znala. Da, to je dosta. Ali eto, mi sa 17 imamo još ovako spermija. Prošle godine je vadio, tko zna koliko je sad već. Dr. R mi je objasnio da je to njima pokazatelj rezerve, kao nama amh. Jel vadio inhibin b?
Nije vadio inhibin, mislim da to nema smisla. Ne korelira prediktivno nista bolje od FSH, a kak god okrenes ce trebat napravit TESE. Tak da ono, isti jarac.
PinkFairydust,
Super da ste krenuli već sa nalazima jeste odlučili gdje bi išli.
Tko mi je ono u Repromedu, Sunshine? Zanima me placanje, jel u cijenu postupka ide sve (osim lijekova naravno), ili na to jos dodatno naplacuju svaku folikulometriju, ovo ono…
Ja sam platila jednu folikulometriju 100 kn. U cijenu ti ide sve osim anestezije, smrzavanja i ako idete na blastice (to ti je 1000kn). Ja sam sve zajedno platila postupak 14000 (10000 je postupak iznad 3 oocite, anestezija 1000, blastice 1000 i dvije slamke 2000). Imaš cjenik na njihovom webu i drže se svega. S tim da meni nisu naplatili prve konzultacije i eto, jednu folikulometriju su mi samo naplatili. Što se tiče plaćanja, mi smo platili odjednom, nisam pitala za rate, možda se može.
Nama je postupak u startu mislim 12000, tako nesto sam vidla. Plus lijekovi, plus moji heparini na koje isto mislim da nemam pravo na HZZO… Katastrofa od novaca :( Rekao nam je jucer urolog da ako uspije iscupat materijala na TESE, da racunamo oko 3000 eura po postupku. I preporucio bas Repromed, s njima je vec napravio TESE ICSI bebu:)
Uzas, vi ste se vec istrosili da bi i dosli do postupka.
Od lijekova malo sto može na uputnicu, ali mislim da bi heparin možda čak i mogao proci ako imas OK socijalnog ginekologa.
Koliko imaš godina?
Rekao mi je socijalni, a i frend koji je bolnicki ginic da fragmini idu preko bolnickog povjerenstva, a povjerenstvo me naravno nece odobrit za postupak u privatnoj ustanovi. Ako ostanem trudna onda mogu pocet dobivat preko bolnice, al u postupku nis -.-
Naravno pod uvjetom da na TESE uspijemo uopce dobiti ista materijala. Za poludit :/
Da, to je istina, i meni je moja soc. rekla da ona ne da ne želi nego ne smije, nema pravo da mi napiše recept za fragmin već samo u bolnici.
Hanicao super novosti! :) Javi nam sutra koliko se oplodilo :) Držimo 🤞 da ih b7de što više i da budu super kvalitete. :)
PinkFairydust,
Buduci da su nam u bolnici dali nebulozne termine krenuli smo sve sami privatno. Danas odradili hormone i genetiku (nalaz za 3tj), za tjedan dana idemo na UZV. Ja cekam svoje hormone pa cu vidit jel svoj ostatak dijagnostike mogu odraditi u Vinogradskoj ili da sve odmah privatno.
TESE cemo na Rebru, a za postupak se ne mogu odluciti. Ako preko HZZO bi Vinogradsku kod Bolance, ali cujem da se kod njih sve nacekava, ukljucujuci i lijekove par mjeseci. A lijekove mi ne mogu ni trazit prije TESE. Tako da se bojim da bi se to moglo otegnut do jeseni kod njih :/
Ako privatno onda je dilema Lucinger ili Repromed
PinkFairydust,
Buduci da su nam u bolnici dali nebulozne termine krenuli smo sve sami privatno. Danas odradili hormone i genetiku (nalaz za 3tj), za tjedan dana idemo na UZV. Ja cekam svoje hormone pa cu vidit jel svoj ostatak dijagnostike mogu odraditi u Vinogradskoj ili da sve odmah privatno.
TESE cemo na Rebru, a za postupak se ne mogu odluciti. Ako preko HZZO bi Vinogradsku kod Bolance, ali cujem da se kod njih sve nacekava, ukljucujuci i lijekove par mjeseci. A lijekove mi ne mogu ni trazit prije TESE. Tako da se bojim da bi se to moglo otegnut do jeseni kod njih :/
Ako privatno onda je dilema Lucinger ili Repromed
Da kužim te skroz, pričekaj dok dobiješ svoje nalaze za hormone pa ćeš vidjeti možda je kod tebe sve ok pa ćeš biti na blago stimulaciji što ti ide u prilog kao manji troškovi. Repromed fale dosta i Lučingera teško je odlučiti, jedino što kod Lučija nemaš opću anesteziju, zato sam ih ja u startu otpisala jer uz sav stres ne mogu još i kroz to prolaziti. Mi smo bili kod dr Alebića on je prekrasan 💓 toliko pažljiv i nježan ma jednostavno divan, a i embriolog mi se čini skroz ok. U konačnici sve ti to puno košta i nema garancije da će uspjeti odmah i na to se moraš pripremiti. Mi smo sa lijekovima potrošili 18000kn imamo smrzliće pa me to tješi. A državne bolnice ne znam ja se bojim i ne vjerujem im na žalost i iz tog razloga se nisam usudila ići. Iako ima cura sa dobrim iskustvom dosta hvale Petrovu i dr Vrčića. Ne znam koliko imaš godina ako si mlađa pokušaj preko Hzzo-a kod privatnika stigneš uvijek. Ja sam u 39 a u sve smo krenuli malo prekasno pa mi je sad to gubljenje vremena taman da se i odlučim za Hzzo-a.
Teško je biti pametan u ovoj situaciji... I ovako gubimo hrpu živaca a u bolnicama je to sve puta 100.
Hannicao, pa to je super! Držim fige za party u labu 🍀🍀🍀🍀🍀💚
Pinkfairydust, što morate sve od pretraga napraviti? Joj, užas su ta čekanja.. mi smo sve relativno brzo napravili, najduže smo čekali na uzv i cd testisa. Već bili u postupku kad je mm išao na to.
Martina1982, ako misliš privatno, radi svaka klinika. Betaplus, ivf, lučinger, repromed, škvorc, Podobnik..itd. Preko hzzo-a ne znam gdje u ZG rade spermiogram.
Super hvala ti. Jesu nalazi gotovi odmah ili se mora cekati tipa danina...tjednima...imamo fore 2 tjedna pa zato pitam ☺️
PinkFairydust,
Ma kod mene 100 stvari ne stima, tak da znamo da ce bit zeznuto. Opca anestezija me ne sekira, vise se plasim anestezije nego boli, tak da mi je to svejedno. Otici cu do Bolance pa vidit kaj se da gore napravit i u kojim rokovima, pa cu onda odluciti
Cure ja se tako loše osjećam trbuh me počeo bolit i proljev se pojačao, ne znam što da radim. Gladna sam a nemrem jesti 🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji