Gelice, baš sam pogledala njihov cjenik. Oni imaju ono po broju stanica. Kod njih bi mene ovo kostalo 5500kn a ja sam u šparca platila 11.000kn. U Šparca nema ovih nekih opcija kao kod drugih.
Naručila sam se i u Cita pa ću vidit kako kod njih to ide jer ne mogu više ovoliko placat postupak iz kojeg dobijem 2 oplodjene stanice.
Jesi ti kod Podobnika?
Marta 🤞🏼🤞🏼🤞🏼 Da sve valjaju i da se sve oplode ☺️
Sunshine zao mi je 😔 u istom smo sit.
Zvala sam danas vinogradsku, idem na pregled 30.12. i dogovor za dalje… nema odustajanja… 💪🏼☺️
kaj rade 30.12.? meni rekli da su na kolektivnom
Moj doktor je na godisnjem tek iza nove, rade i sestre ali ne rade embriolozi, pa zato nema postupaka…
a kod kog si? meni za sad trebaju samo konzultacije
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Gelice, baš sam pogledala njihov cjenik. Oni imaju ono po broju stanica. Kod njih bi mene ovo kostalo 5500kn a ja sam u šparca platila 11.000kn. U Šparca nema ovih nekih opcija kao kod drugih.
Naručila sam se i u Cita pa ću vidit kako kod njih to ide jer ne mogu više ovoliko placat postupak iz kojeg dobijem 2 oplodjene stanice.
Jesi ti kod Podobnika?
Da, kod Podobnika. Da on ima do koliko j.s. Ali posebno plaćaš još aspiracija, transfer, anestezija. Tako da nas je to opet došlo 10, 800 kn. Cito je po tom najjeftini za nas koji idemo u blagi protokol.i to puno jeftiniji.
Vuky hvala!
Marta, odmaraj sad i da se što više oplodi
Gelica slažem se oko toga da nitko ne mora znati, osim ako se ne može birati niti krvna grupa da bude ista kao od jednog roditelja onda bih svakako rekla djetetu, u drugim slučajevima možda i nema potrebe. Malo si mi pomogla u razmišljaju kad si to ovako jednostavno napisala, zato sam i načela tu temu da si ju približimo 😘
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Curke, kod donorstva... meni je to potpuno strana tema. Jel dobijete informaciju čija točno je js/ spermici? Ili donori ostaju anonimni?
Pozdrav zenice😊
Trebala bih vas savjet. Naime jako sam mlada, ali sam imala vec 2 prekida trudnoce. Prvi je bio pocetkom prosle godine kada su otkrili da dijete ima sindrom, tj dodatan kromosom na svakom kromosomu i nazalost morala sam na prekid u 27 tjednu. Tada su mi rekli da se to u vecini slicajeva dogodi jednom i nikada vise de ne ponovi. Nakon te prve trudnoce napravili smo testiranje na trombofiliju, stitnjacu i genetski pregled i svi su nalazi uredni, takoder i nasi kariogrami. Nakon toga sam ove godine opet ostala trudna i opet razocarenje nakon amniocinteze dosao je nalaz identican kao prvi put.😞 na razgovoru kod geneticarke sugerirala je da probamo s PGD-om da se utvrdi da li postoje neke krive stanice koje to prouzroce. E sada bi mi lagano krenuli sa svim tim prvo u HZZO da vidim da li ce mi dopustiti komisija to pa onda sve dalje.. isli bi u Bruxelles jer smo o njima samo najbolje culi..nama je problem sto mi jedino pricamo hrvatski i talijanski e sad me zanima da li tamo ima ijedan nas doktor, posto ne procamo engleski pa nas brine kako cemo se sporazumjeti.. zanima me jos zene koje su isle tamo kako je kod vas sve to proslo.. mi toliko silno zelimo bebicu da cemo stvarno probati sve sto mozemo. Hvala na svakom savjetu
Pozdrav, prvo zao mi je što kroz to prolazis, i samoj mi je tako.. Ja sam bila ove godine na prvom FETu u Belgiji i radili smo PGD. Dva prekida trudnoće i dva spontana imam iza sebe. Zadnji prekid je bio prije mj dana u 21tt zbog greške na mozgu. Iako je ta trudnoće iz Belgije i iako je na embriju napravljen PGD. Moj kariogram nije uredan i zato smo išli tamo. Što se sad dogodilo nitko ne zna, bio je uredan i Nifty. Možda je genetski pa nema veze sa kromosomima i zato to ni jedan test nije detektirao. Čekamo nalaze ploda. Mi smo s njima na engleskom sve, nisam ni pitala jel imaju nekoga za naš jezik ali mislim da ne. Jedino nalaze nismo morali predvoditi na eng. Nama je zavod pokrio na temelju mog kariograma i na genet.savjet.su nam to napisali da možemo ići na PGD.
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Curke, kod donorstva… meni je to potpuno strana tema. Jel dobijete informaciju čija točno je js/ spermici? Ili donori ostaju anonimni?
Još uvijek je većinom anonimno, ali ima nekih klinika/baza js i spermija gdje se zna tko je donor. Negdje se može birati krvna grupa, boja kože, očiju, a negdje ne, negdje možeš dobiti i povijest bolesti što je po meni skroz u redu. To je ono što na prvu znam. To je još jedno dodatno područje samo za sebe u kojem barem ja imam toliko pitanja i nedoumica da treba vremena da se sve informacije saznaju
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Curke, kod donorstva… meni je to potpuno strana tema. Jel dobijete informaciju čija točno je js/ spermici? Ili donori ostaju anonimni?
Još uvijek je većinom anonimno, ali ima nekih klinika/baza js i spermija gdje se zna tko je donor. Negdje se može birati krvna grupa, boja kože, očiju, a negdje ne, negdje možeš dobiti i povijest bolesti što je po meni skroz u redu. To je ono što na prvu znam. To je još jedno dodatno područje samo za sebe u kojem barem ja imam toliko pitanja i nedoumica da treba vremena da se sve informacije saznaju
Hm. Ne znam. Nisam još nikad baš razmišljala o tom, ali povlači to puno pitanja. Od povijesti bolesti, do eventualnog slučajnog incesta nekad kasnije :/ Ne znam baš dal bih se ja osobno usudila tako nešto
PAM1 sad vidim da si otvorila posebnu temu za to, budem kopirala svoj odg tamo, možda se još netko javi ili nekome pomognemo pa da je sve na jednom mjestu
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
I ja sam istoga razmisljamja kao Gelica za doniranu j.s. To je samo mali dio, a ti ces ostvariti tu vezu sa bebom... posebnu... i ni unjednom trenu sigurno neces misliti da nije tvoja beba, ili da ti nisi majka... a ako dode do toga sa idete na doniranu jajnu stanicu, nemojte bas nikome reci... neka ostane izmedu vas dvoje ...
Bozma, Gelice po onom sto sam ja vidjela, Cito je definitivno najjeftiniji kod blagih stimulacija... a cak i ako uspijemo dobiti smrzlice, opet mi se cini jeftinije nego drugdje.... i oni ti stvarno odmah omoguce sve lihekove kod njih, ne moras nikamo okolo... jedino, komunikacija nije nesto nasiroko, nekako stav je, oni znaju sto rade, mi trebamo vjerovati im.... jos jednom cu tamo... pa za dalje, ne znam :)
Sortiraj odgovore
Najstariji