Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    isabelagregorijan
    05. Svibanj 2019. 20:00

Nada88

Cure koje su pile ili piju vrkutu i stolisnik, da li mogu piti i za vrijeme pripreme za FET odnosno dok uzimam estrifam, škodi li to čemu ?

Ja sam cula da dok si u postupku nije pametno piti cajeve i kapi i sl jer mogu sve poremetit

[/url

isabelagregorijan
    05. Svibanj 2019. 20:03

medo2711

isabelagregorijan

medo2711

isabelagregorijan

medo2711

isabelagregorijan

Hvala, al ipak nista 😑 endo mi je 7.4 mm, a jajnici po 9 mm, i imam nesto slobodne tekucine. Malo jesam tuzna, al ceka me 5 blastica iduci mjesec 😍

Zao mi je jako,mj dana ce brzo.🤞Sad odmori i cuvaj se.Bila je samnom jedna cura u sobi ima 22 god,isto je imala uvecane i slobodne tekucine.Pa joj vratili jednu ipak.To ocito ovisi o dr,svako svoje.

Je, al meni je i endo dost tanak, a obzirom mi jajnici toliki, kad bi beta pocela, oni bi jos narasli, a navodno se vec sad dodíruju, katastrofa

Nadam se da ce se smiriti do postupka.Odmaraj i vidi sta ti smiruje jajnike.Ja citam bas da cimet i med svako jutro zlicicu da je dobra za sve zenske probleme.Valja probati🤗,kazu da vec 2 tj uzimanja se vidi pomak.

Imam svoj med 😎 a imam i cimet, skodit ne moze😁

E super😎i ja imam domaci.Imas u prahu ili u kapima.Ovisi sta ti pase.Naravno,jucer sam istrazivala za svoje jajne stanice…Pa sam naisla cimet se koristi za sve.Pogotovo ko ima dijabetes.I jos sta je dobro za zenske sve probleme je Imola u kapima.🤗Koga ce zanimati mogu mu napisati sta uzimam i onda cu vaditi nalaze da vidim jel sta pomaze🤞😊☺

Samo ti lijepo napisi 😁 sve nas zanima 

[/url

Grizli
    05. Svibanj 2019. 20:08

Isabela za mthfr definitvo moras uzimat aktivni oblik folata je  5-metiltetrahidrofolat odnosno skracenica 5-mthf ili quatrefolic kao sto vidis dijeli naziv sa oblikom trombofliji. To imas u PrenataS tabletama on nema drugog oblika. A nije mi jasno ovo za B12. U tabletama se nalazi u obliku cijanokobalamina koja se u tijelu razgradi na metilkobalamin i adenozilkobalamin. I kasnije re razgradjuju dalje. Ako uzimas samo metilkobalamin onda ne dobivas adenozilkobalamin. Metilkobalamin je uključen u sazrijevanje crvenih krvnih tjelešaca, adenozilkobalamin koji je bitan za mijelinizaciju i neurološki razvoj. Mijelizavija je stavranje ovojnice oko zivcanih stanica. Tako da za razvoj fetusa je bitniji zapravo adenozil neko metil kojeg bi ti samo uzimala. Inace ne postoji niti jedna bolest niti stanje koje sprijecava razgradnju cijanokobalamina pa mi nije jasno zasto trazis da bude samo metilni obik?! 

• perla
    05. Svibanj 2019. 20:16

petra31

Cure betu vadim u Puli
    Dali je vadio netko tamo preko uputnice da mi kaze gdje tocno moram ici….Oko koliko moram biti tamo i koliko se ceka nalaz
    Hvala puno

Betu vadiš u mornaričkoj bolnici, onoj u gradu nalaz ti bude za sat vremena, podigneš ga tamo. Na vađenje ne čekaš puno brzo ide. I ne treba doći baš rano. 

• marta07
    05. Svibanj 2019. 20:51

isabelagregorijan

Evo, zvala ja doktora, nisam imala mira pa mi reknw da kod mene nebi on to nazvao hiper, da prvenstveno transfer nismo radili radili radi tankog endometrija. Pitala sam koliko treba da se jajnici smanje, reko jdm kak kod koga, kód nekog dva tjedna, a kod nekog mjesec dana i da se moram paziti. Kao ne strogo mirovanje, al laganini. Da nek odem na posao i procjenim hocu li moci, da ak primjetim veci trbuh, manje izmokrene tekucine ili da me boli da onda uzmem bolovanje, al da kod mene nije nista tako strasn niti opasno. Prvemwstveno se kao laganini ritam savjetuje da ne dode do torzije jajnika.

Evo moje iskustvo, jajnici su mi bili jedan 9,drugi 8. Rekla mi je doktorica da ne dizem teško i da se ne saginjem puno jer postoji mogućnost da se oni zarotiraju. Da malo pripaziti kako čučnem i kako se krećem bez naglih pokreta. Evo me tek nakon 3 mj su se smanjili, ali nisu još u prvobitnom stanju. Mozda za koji tjedan do mjesec dana. Znači kod mene 4mj.

isabelagregorijan
    05. Svibanj 2019. 21:04

marta07

isabelagregorijan

Evo, zvala ja doktora, nisam imala mira pa mi reknw da kod mene nebi on to nazvao hiper, da prvenstveno transfer nismo radili radili radi tankog endometrija. Pitala sam koliko treba da se jajnici smanje, reko jdm kak kod koga, kód nekog dva tjedna, a kod nekog mjesec dana i da se moram paziti. Kao ne strogo mirovanje, al laganini. Da nek odem na posao i procjenim hocu li moci, da ak primjetim veci trbuh, manje izmokrene tekucine ili da me boli da onda uzmem bolovanje, al da kod mene nije nista tako strasn niti opasno. Prvemwstveno se kao laganini ritam savjetuje da ne dode do torzije jajnika.

Evo moje iskustvo, jajnici su mi bili jedan 9,drugi 8. Rekla mi je doktorica da ne dizem teško i da se ne saginjem puno jer postoji mogućnost da se oni zarotiraju. Da malo pripaziti kako čučnem i kako se krećem bez naglih pokreta. Evo me tek nakon 3 mj su se smanjili, ali nisu još u prvobitnom stanju. Mozda za koji tjedan do mjesec dana. Znači kod mene 4mj.

Ajme, a kako zivis ta cetiri mjeseca? Kod mene vec sve atrofiralo, znaci ti si kak bi se reklo ko po jajima 4 mjeseca?

[/url

isabelagregorijan
    05. Svibanj 2019. 21:06

Grizli

Isabela za mthfr definitvo moras uzimat aktivni oblik folata je5-metiltetrahidrofolat odnosno skracenica 5-mthf ili quatrefolic kao sto vidis dijeli naziv sa oblikom trombofliji. To imas u PrenataS tabletama on nema drugog oblika. A nije mi jasno ovo za B12. U tabletama se nalazi u oblikucijanokobalamina koja se u tijelu razgradi nametilkobalamin i adenozilkobalamin. I kasnije re razgradjuju dalje. Ako uzimas samo metilkobalamin onda ne dobivas adenozilkobalamin. Metilkobalamin je uključen u sazrijevanje crvenih krvnih tjelešaca, adenozilkobalamin koji je bitan za mijelinizaciju i neurološki razvoj. Mijelizavija je stavranje ovojnice oko zivcanih stanica. Tako da za razvoj fetusa je bitniji zapravo adenozil neko metil kojeg bi ti samo uzimala. Inace ne postoji niti jedna bolest niti stanje koje sprijecava razgradnju cijanokobalamina pa mi nije jasno zasto trazis da bude samo metilni obik?!

E ovak objasnjeno nisam znala, al sam naska tekstove i prenatale s tim drugim oblikom, tj metikobalamin jer taj cijakobla...kao je otrov, ja ti ne znam nista o tome provjereno, to sam izvukla s interneta i foruma, bum nasla lin pa ga skeljim

[/url

isabelagregorijan
    05. Svibanj 2019. 21:10

http://forum.roda.hr/threads/85418-MTHFR-Karika-koja-nedostaje

Grizli, tu sam o tom citala, al eto, vjeruj mi da ja ne znam tocno jer se nisam bas ful unijela u to jos. 

[/url

• Medo2711
    05. Svibanj 2019. 21:19

CoQ10 120 mg jednu na dan
    Vitamin D 500 mg jednu na dan
    L-Karnitin 500 mg jednu na dan
    DHEA 25 mg tri na dan
    1 mj dana pijem smanjila sam fsh,amh nisam vadila jos 
    Ubacujem novo
    Cimet i med jednu zlicicu
    Shatavari 500 mg jednu na dan
    Ashwaganda 500 mg jednu na dan
    Maca 500 mg dvije na dan
    🙏🤞😊💪

Amh 0.6 Fsh 19.0 2018 12.2 2019
    Lh 8.3
    🤞🤗
    1.Ivf 4/19 menopuri 1200,nula stanica
    2.7/19 prirodni,nula stanica

• Medo2711
    05. Svibanj 2019. 21:27

Jos da dodam da izbacujem L-karnitin,uvodim L-arginin 500 mg on je jako dobar kod postupka umjetne oplodnje😊🤞

Amh 0.6 Fsh 19.0 2018 12.2 2019
    Lh 8.3
    🤞🤗
    1.Ivf 4/19 menopuri 1200,nula stanica
    2.7/19 prirodni,nula stanica

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.