Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucy_
    05. Svibanj 2019. 14:21

Jenn

2 brazilska?? 🤔

Oraščića 😂😂

Lucy_
    05. Svibanj 2019. 14:22

Jenn

2 brazilska?? 🤔

Oraščića 😂😂

Grizli
    05. Svibanj 2019. 15:12

Jenn sorry da 2 brazilska oraščića na dan...

sunshine25
    05. Svibanj 2019. 15:17

Isabela, meni je škvorc na skoro 9cm jajnik radio transfer jer mi je endo bio super. Nemoj se ništa plašiti, odmaraj, prati koliko piškiš i to je to. Jajnici se smanje s prvom mengom, ja sam išla na uzv kod soc gin sljedeći ciklus 6dc. Jajnici su bili najnormalniji. 
    Također mi je rekao da to nije hiper, a ako dođe do trudnoće da će još rasti i da ćemo se onda dogovoriti što i kako. On je bio smiren, pa sam tako i ja, a isto sam strašno paničarila

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

Grizli
    05. Svibanj 2019. 15:19

evo kako sam obećala tako i piše vezano za vitamin a i B kompleks... pretražila hrpu toga pa nadam se da nećete zamjeriti što je dugačno i u više posteva pisano i nadam se da će nam svima pomoći...
    Vitamin A – važan za vid, imuno sustav, diobu stanica, rast i razvoj fetusa. Nadomijestke je bolje uzimat u 2. i 3. trimestru. Od manjka najviše pate žene porijeklom iz Azije i Afrike i njima se preporuča da piju tokom cijele trudnoce. Europljankama općenito ne nedostaje, te je dovoljan iz hrane ako se oboba dostatno i pravilno hrani. Kod muških dobro uzimat nadomijestke kod smanjenog broja spermija.  Previše može biti štetno čak i ako se samo jednokratno uzme . nuspojave mučninu, povraćanje, zamagljen vid, smanjenu gustoću kosti, glavobolje, nedostatke djeteta pri rođenju prvenstveno misleći na kosti. Prekomjerna količina je povezana sa oštećenjem ploda u trudnoći. Žene na terapiji za sprječavanje zgrušavanja krvi mogu imat interakciju koja izaziva krvarenja. Dobar izvor su: sir, jaja, riba, mlijeko, jogurti, jetra (jako bogata pa se trudenicama ne preporuča manje od 1 tjedno), špinat, mrkva, batat, paprika, mango, papaja, marelica. U hrani se nalazi u obliku beta karotena što je najpovoljniji oblik. Žene ga trebaju 0,6mg dnevno i višak se nagomilava u tijelu, a simptomi loši se pojavljuju već kad ga ima 1,5 mg u tijelu. Dakle općenito nama ne savjetuju uzimanje nikakovog dodatnog oblika vitamina a, ali ne utječe na mogućnost pobačaja. Trudnice bi trebale izbjegavati suplemente koje imaju vise od 1.500 mg ili 5000 ui, jer se u njima najčešće nalazi u obliku palmitata što je nepovoljan oblik jer brzo izaziva predoziranje. One koje su dugoročno kroz cijelu trudnoću uzimale više od 15000 UI u obliku palmitata dnevno imale su 3,5 – 4,8 puta veću šansu za rađanje djece s malformacijama jer utječe na razvoj kostiju djeteta. Karotenoidni obik nema tako drastičan utjecaj.
    Po ovome logučno da tablete koje se nalaze na americkom tržistu imaju vitamin a puno više nego one proizvedene isključivo za europu jer velik broj populacije njima su azijke i afroamerikanci kojima vit a nedostaje. gledala novalac i prenatas imaju aktivni folat s time da prenatas ima svim 400 mcg samo aktivnog oblika. niti jedan nema vit a. 

Grizli
    05. Svibanj 2019. 15:21

[justify]B kompleks – doza folne veća od 1 mg dnevno može prekriti nedostatke vitamina B12 što je nepovoljno, zato je uvijek dobro uzimati suplemente koji imaju sve vitamine B, a kratkoročno samo pojedinačne. U trudnoći je 5mg folne kiseline bez štetnih utjecaja moguće poželjno, a ako je u obitelji bilo slučaja defekta neurale cijevi onda se savjetuje i više. B12 nam treba oko 1,5 mcg dnevno. Prvenstveno ga ima u mesu, ribi i hrani mesnog porijekla pa može biti problematično za vegane. Previše može biti štetno, a pravilnom prehranom u planiranju trudnoće unosi ga se relativno dovoljno. Uzimanje u dužem periodu ili tokom cijele trundnoće više od 2 mg folata i prevelikih doza B12 može uzrokovati kod djece poremećaje povezane iz autističnog spektra. [/justify]
    [justify]Koliko B vitamina trebamo u trudnoći sa namijernicama koje ga imaju u tolikoj mjeri za dnevnu konzumaciju. [/justify]
    [justify]B1 – 1,4 mg = 1 šalica kuhane bijele riže/15 grama pastrve/1 i pol brazilski oraščić[/justify]
    [justify]B2 – 1,4 mg = 2,5 šalice mlijekaili jogurta/ 300 g gljiva/ 200 g špinata kuhanog/ 4 tvrdo kuhana jaja[/justify]
    [justify]B3 – 18 mg = 150 gr pilećih prsa pečenih ili tune/lososa/ 300 gr puretine/ općenito meso od 200-300 g[/justify]
    [justify]B5 – 6 mg = pola šalice cjelovitih žitarica/ 1 šalica suncokretovih sjemenki/ 400 g lososa[/justify]
    [justify]B6 – 1,9mg, (al dozvoljeno je i preko 100 mg )= 3 pečena krumpira/ 2 šalice kuhanog slanutka/ 3-4 banane/ 350 g pečene piletine ili svinjetine[/justify]
    [justify]B7 – 30 mg – stvaraju ga bakterije u našem tijelu koje prerađuju hranu – jaja, mlijeko, zob, blitva, gljive, svinejtina, maline, cvjetača... obično nedostatak imaju samo podhranjene trudnice. [/justify]
    [justify]B9 – 400 mcg u početku, 2. i 3.tromestar 600 mcg – doza se povećava ako su trudnice pretile, uzimaju lijekove za dijabetes, nose blizance ili su imale ranije defekt neuralne cijevi = za 400 mcg = ¾ šalice žitarica/ 150 g govedine kuhane/2 šalice kuhanog špinata/ 2 šalice rezanaca s jajima/ 2 šalice kuhane leće[/justify]
    [justify]B12 – 2,6 mcg = 1 srdina/ 150 g škampi očišćenih/ 85 g pečene janjetine/85 g nemasne govedine, za vegane nadomjestak može biti soja i neki proizvodi na bazi nje.[/justify]

[justify]Eto toliko o ova dva vitamina... ako koga zanima i treba nekoj mogu i druge pronjuškat![/justify]

isabelagregorijan
    05. Svibanj 2019. 16:56

sunshine25

Isabela, meni je škvorc na skoro 9cm jajnik radio transfer jer mi je endo bio super. Nemoj se ništa plašiti, odmaraj, prati koliko piškiš i to je to. Jajnici se smanje s prvom mengom, ja sam išla na uzv kod soc gin sljedeći ciklus 6dc. Jajnici su bili najnormalniji.
    Također mi je rekao da to nije hiper, a ako dođe do trudnoće da će još rasti i da ćemo se onda dogovoriti što i kako. On je bio smiren, pa sam tako i ja, a isto sam strašno paničarila

Hvala ti! Naravno da panicarim kad ocu da sve bu ok, da bum spremna za smrzlica za mj dana, da se nis lose ne dogodi, al evo, polako popustam hehe

[/url

isabelagregorijan
    05. Svibanj 2019. 17:03

Ajme citam sad to, napravila sam si snimku zaslona, znaci eto, vise stete nego koristi, znaci u svakom slucaju bolje izbjec a vitamin, a kaj se tice b, bolje nac b kómpleks s dobrim oblicima, a to je nemoguce. 5 mg folne za mthfr ne dolazi u obzir, mora biti u onom metifolat obliku, tak nesto i b12 ne smije bit u cijankome-nekaj obliku nego isto u metil-nesto obliku. Nemrem nikak zapamtit kak se pise. 

[/url

isabelagregorijan
    05. Svibanj 2019. 17:07

Jenn

Ajme, kod nas danas ludnica na humanoj, bas je bilo puno zena..dobila sam stopericu za veceras, u utorak punkcija.
    Endo mi je 6, i prosli put je bio tanak, zadnja dva tri dana jedem ciklu i ananas, kupila sam i sok od cikle pa cu se toga napiti do utorka..samo da bude dobra js da se imam cemu nadati ovaj mjesec 🤞

Sretno!! A gdje si na humanoj? Sorry ak si vec rekla, a ja propustila

[/url

isabelagregorijan
    05. Svibanj 2019. 17:08

Grizli

Jenn uf znaci nacekala si se. Vikendima bas bude uzas posebko ako je samo 1 sestra i dr. Sretno sa stopericom. I samo ako mozes u sad par dana popij puno tog soka od cikle. Neznam dal si popratila al ja sam imala endo 5.4, i nasopala se cikle i ananasa i endo nakon 2 dana bio 9. Tako da moja preporuka je svakako sok od cikle. Ja ih isprobala sve valjda sto postoje. Dobar je i iz dm ima u tetrapaku kobimacija je cikla, banana i naranca. Najvise se cikla osjeti al meni je ukusan jako i pitko to. Najlosiji mi je okusno fructalov. Drzim fige da bude uspjesan prirodnjak da ni ne moras vise u stimulacije. Vracamo 1 zadnjeg preostalog smrzlica - kaze mm posljednji mohikanac.

Cim je posljednji mohikanac, nema sanse da se ne primi 😍

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.