Evo, zvala ja doktora, nisam imala mira pa mi reknw da kod mene nebi on to nazvao hiper, da prvenstveno transfer nismo radili radili radi tankog endometrija. Pitala sam koliko treba da se jajnici smanje, reko jdm kak kod koga, kód nekog dva tjedna, a kod nekog mjesec dana i da se moram paziti. Kao ne strogo mirovanje, al laganini. Da nek odem na posao i procjenim hocu li moci, da ak primjetim veci trbuh, manje izmokrene tekucine ili da me boli da onda uzmem bolovanje, al da kod mene nije nista tako strasn niti opasno. Prvemwstveno se kao laganini ritam savjetuje da ne dode do torzije jajnika.
Evo moje iskustvo, jajnici su mi bili jedan 9,drugi 8. Rekla mi je doktorica da ne dizem teško i da se ne saginjem puno jer postoji mogućnost da se oni zarotiraju. Da malo pripaziti kako čučnem i kako se krećem bez naglih pokreta. Evo me tek nakon 3 mj su se smanjili, ali nisu još u prvobitnom stanju. Mozda za koji tjedan do mjesec dana. Znači kod mene 4mj.
Ajme, a kako zivis ta cetiri mjeseca? Kod mene vec sve atrofiralo, znaci ti si kak bi se reklo ko po jajima 4 mjeseca?
3 mj mirovala,samo lagana setnja😅
Amh 0.6 Fsh 19.0 2018 12.2 2019
Lh 8.3
🤞🤗
1.Ivf 4/19 menopuri 1200,nula stanica
2.7/19 prirodni,nula stanica
Evo, zvala ja doktora, nisam imala mira pa mi reknw da kod mene nebi on to nazvao hiper, da prvenstveno transfer nismo radili radili radi tankog endometrija. Pitala sam koliko treba da se jajnici smanje, reko jdm kak kod koga, kód nekog dva tjedna, a kod nekog mjesec dana i da se moram paziti. Kao ne strogo mirovanje, al laganini. Da nek odem na posao i procjenim hocu li moci, da ak primjetim veci trbuh, manje izmokrene tekucine ili da me boli da onda uzmem bolovanje, al da kod mene nije nista tako strasn niti opasno. Prvemwstveno se kao laganini ritam savjetuje da ne dode do torzije jajnika.
Evo moje iskustvo, jajnici su mi bili jedan 9,drugi 8. Rekla mi je doktorica da ne dizem teško i da se ne saginjem puno jer postoji mogućnost da se oni zarotiraju. Da malo pripaziti kako čučnem i kako se krećem bez naglih pokreta. Evo me tek nakon 3 mj su se smanjili, ali nisu još u prvobitnom stanju. Mozda za koji tjedan do mjesec dana. Znači kod mene 4mj.
Ajme, a kako zivis ta cetiri mjeseca? Kod mene vec sve atrofiralo, znaci ti si kak bi se reklo ko po jajima 4 mjeseca?
Ajme ne znam kaj bi ti rekla, ne znam ocu ja moc bas tak 😥
[/url
Medo, ja sam pokusala pit maca prah, al ja sam imala takve mucnine od toga, prestrasno
[/url
Ajme ne znam kaj bi ti rekla, ne znam ocu ja moc bas tak 😥
Pa nemora biti da će tebi biti tako, sve zavisi od osobe do osobe. 😟 Bitno je da ne dizeš ništa teško, i da se pripaziš.
Ak mozes biti na bolovanju sto duze ,budi i malo odmaraj.
Znam puno zena koje su radile normalno, uredski posao. Moja nazalost nije takav. Bas me zanima kad odem ovaj mjesec kod ginekologa svog koliki će biti. Imam zapisano svaki mjesec se postepeno smanjivali. Ali kazem ti da nisu ko sto su još bili.
Medo, ja sam pokusala pit maca prah, al ja sam imala takve mucnine od toga, prestrasno
Čitala sam ko ima problema sa stitnjačom da ne smije koristiti macu😽 kao bolje femisan a kapi. Jel ko STA zna o tome?
Ma da🙄...ja sam probala prah ali nemrem dize mi se zeludac.Zato sam pila u tabletama..Ocito ti neki sastav smeta.Jos mi se nije niko zalio na nuspojave,znaci da moze biti 😮
Amh 0.6 Fsh 19.0 2018 12.2 2019
Lh 8.3
🤞🤗
1.Ivf 4/19 menopuri 1200,nula stanica
2.7/19 prirodni,nula stanica
Isabela isla ja to procita osoba koja je to pisala za b12 ocito blage nema o vitaminima i tvarima. Drugi naziv za b12 je kobalamin a on jedini u prirodi ima 1 molekulu kobalta vezanog na svoju strukturu u svim oblicima po njenoj izjavi osoba alergicna na kobalt onda bi bila alergicna na b12 sve oblike i frakcije jer se ta molekula proteze kroz cijelu sintezu i metabolizam. Kobalt je jako vazan mikorelement u tijeli jer ga trebamo za proizvodnju hemoglobina. A alergija dolazi od kobalt klorida sta nema veze sa obicnim kobaltom. Cijanokobalamina je sinteticki oblik al iz njega dobijemo oba oblika kako sam vec prije navela. Inace tijelo puno brze razlaze i iskoristava cijanski oblik nego metilni. Metilni se zadrzava u misicima dugo, dok cijanski brze prolazi kroz tijelo. Unoseci zapravo samo metilni ti ne zadovoljavas manjak b12 u tijelu. Inace hidroksokobalamin je neaktivan oblik b12 i moze se davat samo muskulaturno jer ga tijelo kroz zelucanu ovojnicu ne moze upiti. Inace on se daje kad se covjek otruke cijanidom pa molekula cijanida izgura hidroksi skupinu i pretvara se u cijanokobalamina koji u tijelu nije otrovan. Za one koje eventualno muci ovaj naziv cijano u njegovom nazivu. Cijanid sam po sebi je otrovan, al kad je vezan on je pozeljan, a ako ga u tijelu ima previse luci se kroz mokracu ne ostaje u tijelu kao cijanid. Pokusala sam ti zaljepiti i jedan rad o tome, al ne da mi jer je to objavljeno u znanstvenom casopisu za koji moras imati lozinku da mozes koristiti podatke pa mi nece uključiti link koji mozete otvoriti.
Ajme Grizli, sto si ti po struci pa sve to znas u detalje? Ili si to posebno sve proucavala? 🙂
Ja stigla sa stoperice 💪😁 jedva cekam utorak, mrzim ovu neizvjesnost!
Jenn drzim fige da folikul doceka punkciju sa zrelom js koja ce biti voljna na druzenje sa spermicem i razviti se u nesto predivno. Inace sam agronom po struci, tako da zbog moje struke mi je biokemija u malom prstu, al ne znam bas to sve o covjeku vise znam o svim tim vitaminima i mineralima kod zivotinja, al kako imam pristup znanstvenim casopisoma nije mi tesko pronaci one koji se odnose na ljude i shvatiti o cemu se radi. A zbog doktorata sam puuuno proucava sto primjena pesticida, mineralnih gnojiva itd utjece na ljude pa mi je i tu dosta toga ostalo.
Sortiraj odgovore
Najstariji