Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vrapčić123
    06. Svibanj 2019. 14:11

Pozdrav cure! Jeste li vadile prolaktin prije IVF? Meni je povišen, referentne vrijednosti su od 5.2 - 26.5, a meni je 45. 5. No evo stigoh doma i shvatih da sam zaboravila popiti Eutyrox (pijem samo 37.5 mikrograma). Jeste li vi pile terapiju prije vađenja prolaktina ili ne? 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Vrapčić123
    06. Svibanj 2019. 14:13

I da, bila sam natašte..... 

• marta07
    06. Svibanj 2019. 14:31

Ninaniksy

Pozdrav cure, da vam se i ja pridružim, i podjelim svoja iskustva, naime iza mene su dva postupka mpo oba na VV , iskustva jako loša, loše su organizirani, punkcije bez anestezije, nezainzeresiranost… Moj prvi postupak bio je s klomifenima, bez nekih nuspojava, jedan folikul,jedna jajna stanica-beta 0, no drugi postupak je za mene bio izrazito traumatičan, što psihički što fizički, stimulacija bemfolom,sve protiče uredno do punkcije, punkciju obavlja specijalizant jer ja sam taj dan imala najviše folikula pa su se odlučili da će se liječnik učiti na meni bez davanja ikakve anestezije, to je bilo izrazito dugih pet minuta mog života, nakon čega preuzima druga doktorica jer njemu baš nije išlo, od 11 folikula, dobili 6 jajnih stanica, od sljedećeg dana trbuh izrazito napuhan, bolan, i gornji i donji dio mokrenje se smanjuje, telefonski mi govore da mirujem i pijem puno tekućine, na dan transfera blastociste moj trbuh i dalje ko balon, oni govore da će proći, samo jedna jajna stanica od 6 je došla do petog dana , transfer objavljen, odlazim doma, te prokvarim 5 dan nakon transfera, telefonski mi doktorica mjenja terapiju, ukida utrogestane, uvodi duphastone, (9 dpt sam otišla na ginekologiju, endometrij 13 mm, krvarenje i dalje obilno, ginekolog kaže da kontaktiram mpo doktora ) krvarenje do bete nije stalo, beta 11 dan 0,ja zovem ponovo VV, da pitam što dalje s tim krvarenjem, da li stati s terapijom ili nešto pojačati, odgovor med sestre je "gospođo beta vam je nula, postupak vam nije uspio, i mi vam s tim krvarenjem više nemamo ništa, javite se svom ginekologu" i to je bilo to, tad i više nikad na VV, što ne bi preporučila niti vama, ne znam kako je drugdje ali definitivno ću si provjeriti, ili otići privatno. Oprostite na dužem postu.

Omg😰 bas mi je zao. Ja sam na VV i meni je bilo sve super,i doktorica i sestre. Stvarno nemam primjedbi za njih, sestre su mi bile super i na punkciji i transferu. Jedino sto ja nisam dala da me čačkaju osim doktorice,bili su i naučnici i studenti al ja sam izrazito trazila samo doktorica i bez ljutnje. Su poštivali moju odluku

Grizli
    06. Svibanj 2019. 14:32

Princesann nazalost koliko god se mi malo nadale ili ocekivale svaki minus nam je ko samar od zivota. Odtuguj jer svaki minus priziva tugu bar na jedan dan.
    Ninaniksy uh zao mi je za tvoje iskustvo. Problem je kad specijalizanti uce na tebi posebno kad je bez anestezije. Prosla sam sve punkcije bez anestezije pa znam o kojoj kolicini boli pricamo. Zao mi je i da je beta negativna. Jel jos krvaris nisam shvatila? Sto su ti rekla za zo zbog cega je krvarenje tako dugo?
    Vrapcic prije ivf je vazno vadit prolaktin jer poviseni moze blokirati ovulaciju i zacece. Jesi ga vadila 2-5 dana ciklusa i jesi odmorila 30 minuta prije vadjenja, a sve u roku od 4h od ustajanja ujutro? Mislim da nema veze sto terapiju nisu uzela i treba biti nataste. 

Vrapčić123
    06. Svibanj 2019. 14:38

Grizli

Princesann nazalost koliko god se mi malo nadale ili ocekivale svaki minus nam je ko samar od zivota. Odtuguj jer svaki minus priziva tugu bar na jedan dan.
    Ninaniksy uh zao mi je za tvoje iskustvo. Problem je kad specijalizanti uce na tebi posebno kad je bez anestezije. Prosla sam sve punkcije bez anestezije pa znam o kojoj kolicini boli pricamo. Zao mi je i da je beta negativna. Jel jos krvaris nisam shvatila? Sto su ti rekla za zo zbog cega je krvarenje tako dugo?
    Vrapcic prije ivf je vazno vadit prolaktin jer poviseni moze blokirati ovulaciju i zacece. Jesi ga vadila 2-5 dana ciklusa i jesi odmorila 30 minuta prije vadjenja, a sve u roku od 4h od ustajanja ujutro? Mislim da nema veze sto terapiju nisu uzela i treba biti nataste.

Hvala na odgovoru, imam dojam da vi ovdje bolje znate od doktora i sestara po bolnicama 😊 🙁
    Odmorila sam u čekaonici oko sat vremena. I sve je bilo u 4 sata od ustajanja. No nije mi 2.-5.dan ciklusa, upravo suprotno, trebala bih baš dobiti danas / sutra /prekosutra...  Dr.mi rekao da ga danas izvadim...
    Grizli kako si mi ti? Nadam se da sve napreduje... 

sunshine25
    06. Svibanj 2019. 14:39

Nikitta, držim fige da je implantacija! 
    Samo da vas pitam, sutra imam transfer..i sad sam malo zablesirala, ne stavljam sutra ujutro utriće jel? 

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

• Ninaniksy
    06. Svibanj 2019. 14:52

sunshine25

Nikitta, držim fige da je implantacija!
    Samo da vas pitam, sutra imam transfer..i sad sam malo zablesirala, ne stavljam sutra ujutro utriće jel?

Ja sam stavljala utriće i na dan transfera  samo su mi rekli malo ranije da ih stavim 

👸42 godina, hipotireoza, inz.rez. Pcos, AMH 34🧔MM 32 godina,normospermija/asthenoozospermia
    2016 vanmaterična
    2017 ivf 1 j.s.beta ❌
    2019 6j.s - icsi 1 blastica beta ❌
    2021 spontana trudnoća, inducirani pobačaj u 19 tjednu malformacija ploda
    4/2023 13 j.s - 3 oplođene Et 2 trodnevne, 1 blastica ❄ (Škvorc), beta 04.05. - ❌
    Fet 6mj 2023,beta 07.07. ❌
    04/2024 18 oocita, 11 oplođenih, 6 blastica
    17.04. ET 2 blastice
    30.04.2024 beta ❌
    (4 smrznute 2 +2) ❄️❄️❄️❄️
    Fet 10/2024 ❌
    Fet 11/2024❌

sunshine25
    06. Svibanj 2019. 14:59

Ne mogu se točno sjetiti, ali mislim da su mi za et rekli da ne stavljam ujutro utriće. Sad je fet i nisam se uopće sjetila pitati dr, nit mi je ona išta rekla 🙄

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

Grizli
    06. Svibanj 2019. 15:01

Vrapcic mislim da inace se prolaktin moze vaditi svaki dan ciklusa, al meni su rekli da ga vadim 2-5 kao i sve ostale. Jesu ti vrijednosti napisane u ng? Pitam jer sad bas gledam moj nalaz i ref. Vrijednost je 102-496 mlU/L, pa ako je u ng to bi u mlU bilo preko 1400 sto je dosta poviseno. Mozda ti je on povisen od stresa, jesi bila pod stresom mozda kakvim zandjih dana? Neki bolovi nesto? Ja sam super, cekam fet u srijedu sad i bas sam opustena i happy. 

06. Svibanj 2019. 15:03

Pozz cure zvala sam Vv da ih obavijestim da je beta bila negativna i rekli su mi da sačekam jedan ciklus pa da se opet narucim prvi dan ciklusa za 3 dan. 
    U u 4 mj sam bila u postupku, sad u 5 nista taj preskačem i u 6 mj bi opet mogla ici
    Jel to ok?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.