Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kengurica
    16. Ožujak 2018. 11:10

Ja sam ti friska na Vuku, isto nisam jos usla u postupak, al sam sve odradila pa cu ako bude srece sljedeci mjesec. Mi jesmo morali njihovu andrologu (muz), ali zbog specificnosti nase muske neplodnosti. Ovo psiholog ne postoji vise, pravnik je socijalni radnik koji ti samo da papire koje morate ovjeriti kod javnog biljeznika i objasni malo o vasim pravima i obavezama. To jako kratko traje, to odes nakon konzultacija, posalje te sestra i ugodno je. Mozda vam priznaju spermiogram, nisam sigurna da li su i dalje tu rigorozni, al mozda traze jos jedan jer obicno svi MPO doktoru traze barem dva jer se po jednom ne postavlja dijagnoza. Moze ti se dogoditi da vec sa sljedecom mengom kreces u postupak i to ti zelim. Ako i ne oni su tako brzi da ces do one iza vjerojatno sve obaviti ako bude dodatnih pretraga. Znam da si nestrpljiva i ja sam bila. :)

• Ivana0079
    16. Ožujak 2018. 12:58

Pozdrav nova san ovdje pa san htjela sa vama podijeliti moje iskustvo.
    Naime danas mi je 11 dan nakon transfera, vraćena jedna osmostanicna od 4 izvađenih.
    Neznam koji su vama simptomi ali ih ja imam na bacanje, od ludila do boli do prejedanja do odlaska svakih sat vremena na wc.
    U svakom slucaju mm godinama ima problem azospremije gdje je spremiogram bio 0%, nakon operacije zvane TESA nađeni spermici. Moj sreći nije bilo kraja. Borim se vec par dana ne napraviti test pa me zanima da li mislite da je rano. 

• ivy83
    16. Ožujak 2018. 13:40

Ivana0079

Naime danas mi je 11 dan nakon transfera, vraćena jedna osmostanicna od 4 izvađenih.
    Neznam koji su vama simptomi ali ih ja imam na bacanje, od ludila do boli do prejedanja do odlaska svakih sat vremena na wc.
    U svakom slucaju mm godinama ima problem azospremije gdje je spremiogram bio 0%, nakon operacije zvane TESA nađeni spermici. Moj sreći nije bilo kraja. Borim se vec par dana ne napraviti test pa me zanima da li mislite da je rano.

Prvo pozdrav svima vama.
    Ivana0079 možeš bez problema napraviti test jer se hcg počeo lučiti 8mi dan nakon transfera ukoliko je došlo do gniježdenja(implantacije). Nadam se da će ovo pomoći, prijepis je s foruma.
    -slijed nakon transfera zametka starog tri dana (osmostanični embrij)
    1.dan nakon transfera- zametak raste i razvija se
    2.dan nakon transfera- zametak se razvija u blastocistu
    3.dan nakon transfera- blastocista se izliježe iz omota
    4.dan nakon transfera- blastocista prijanja na sluznicu maternice
    5.dan nakon transfera- započinje gniježdenje (immplantacija), blastocista sve više tone u sluznicu
    6. dan nakon transfera- gniježdenje se nastavlja, morula dalje tone u sluznicu
    7.dan nakon transfera - morula se potpuno ugnijezdila, ima stanice placente i fetusa
    8.dan nakon transfera- stanice placente počinju lučiti HCG (hormon) u krv
    9.dan nakon transfera- HCG se sve više luči
    10.dan nakon transfera- nastavlja se lučenje hormona
    11.dan  nakon transfera- nivo HCG-a u krvi je dovoljno velik da se može detektirati na kućnom testu...

no i da je test negativan, on nije uvijek pouzdan, izvadi betu. mosh ju izvadit već sutra.

A SAD DA SE I UPOZNAMO, POZZ CURE!
    JA SAM PRVI PUT U POSTUPKU I TRENUTAČNO MI JE OSMI DAN IZA TRANSFERA. IMAM BLAGU HS, NAPUHANA SAN KO BALON I PIJEM VODE KO KRAVA :D. NO SVE ZA NAŠE MRVICE ZAR NE! SVIMA ŽELIM SRIĆU :) ETO UPALA SAN KO PADOBRANAC!

malimaj
    16. Ožujak 2018. 14:01

Ivana0079

Česti odlasci na wc su posljedica povećane maternice usljed stimulacije koja onda pritisce mjehur. Ali isto tako moze biti i uvecana ako je doslo do gnjezdenja. Kucni test na trudnocu mozes slobodno napraviti vec danas. Uzmes si onaj za koji ti nije potreban prvi jutarnji urin ali imaj na umu da mozda bude i lazno negativan. Sutra bi i tako trebala vaditi betu ali ne znam da li imas gdje posto je subota. Ako se ne mozes strpiti do ponedjeljka napravi testic ali rezultate uzmi s dozom rezerve u slucaju negativnosti. Svu srecu ti zelim

malimaj
    16. Ožujak 2018. 14:03

Samo pripazi da li i piskis vode koliko je popijes da slucajno ne bi doslo do hipera. Cuvaj mrvicu pa javi rezultate bete

malimaj
    16. Ožujak 2018. 14:13

Za sve koje interesira kako je na Vuku evo nekih info.
    Priznaju samo svoje spermiograme bez obzira koliko bili stari.  Pripremite se na dulja cekanja u cekaonici. Ne vodi vas uvijek isti doktor vec onaj na kojeg naletite sto ponekad zna bito frustrirajuce jer svaki od njih zahtjeva druge pretrage i vrijednosti s kojima bi se moglo krenuti u postupak. Ja sam imala tu ludu srecu da me je u 80% slucaja vodila jedna te ista doktorica ali zbog stitnjace i PCOSa se prvi postupak oduzio na nesto vise od 2 godine. U slucaju da su svi nalazi kod oba partnera u redu u postupak idete s prvim sljedecim ciklusom. Anasteziju kod punkcije nemaju tako da se i psihicki pripremite i za to. Ako i dode do oplodnje to vam ne javljaju nego vas naruce 3 dan od aspiracije da dodete pa vam tamo sve kazu. Kod sicijalnog radnika koji objasni pravne aspekte postupka i da vam papire za javnog biljeznika moze ici i jedan partner ali bi bilo pozeljno da budu nazocna oba pogotovo u slucaju vanbracnih zajednica. Svima vama koji su gore prvenstveno zelim puno strpljenja a onda i srece da vam sto prije uspije da sto prije krenete u postupak. Sretno svima u vasim borbama

malimaj
    16. Ožujak 2018. 14:14

Nonina u kojoj si ti trenutno fazi?

• Ivana0079
    16. Ožujak 2018. 14:22

Hvala vam na informaciji odoh kupit test. Svima zelim ogromnu sreću. Držite mi fige. 

• Rayna
    16. Ožujak 2018. 14:50

Cure, hvala vam na odgovorima.
    zahvaljujući ovom forumu i jesam sve povadila od nalaza. samo sam ja daleko od zagreba pa pitam kolika je mogućnost da na sljedećoj mjsecnici krenem u postupak. trebam dobiti mjesečnicu oko 5.4. pa me zanima ako muž i bude radio sprermiogram kod njih u vv kada budu nalazi...! pokušavam biti strpljiva ali neznam koliko sta puta se ide. Skuzila sam da su neke cure isle od prvog puta na vv odmah usle u postupak na sljedećoj mjesečnicu a neke tek onu iza. Bas iz tog razloga i jesam forsirala da povadim sve nalaze i sebi i muzu da nam skratim putovanja. 
    ja samo trebam ponoviti nalaz brisa, i ako bude u redu da li mogu nazvati da kazem da je bris uredan? 
    oprostite, ne da imam jedno pitanje vec puno njih 😀 

• Ivana0079
    16. Ožujak 2018. 15:44

Evo cure ja napravila meni
    Pokazuje svijetlu drugu crtu jel to znaci da je pozitivan ako je skroz blaga crta, nemogu da virujem jel to to

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.