Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    04. Siječanj 2018. 19:28

Kengurica,
    Nee, hehe, nisam uopce povezala da si u grupi...javi mi se da ne pises ovdje ako ne zelis..

• Cekalica123
    05. Siječanj 2018. 09:23

Cure ako mogu pitat koja je grupa na fejsu, nisam znala da i tamo ima 😊

mono1111
    05. Siječanj 2018. 12:25

Cekalica123

Nema, tj.to nije grupa s Klokanice, nego jedna zatvorena grupa.
    Ima opcenito vise tih zatvorenih grupa na facebooku, o mpo, pa ako zelis mogu te u neke ubaciti

Ugolina
    05. Siječanj 2018. 14:11

mono1111

Cekalica123

Nema, tj.to nije grupa s Klokanice, nego jedna zatvorena grupa.
    Ima opcenito vise tih zatvorenih grupa na facebooku, o mpo, pa ako zelis mogu te u neke ubaciti

Mono!!! Pa ti vise od pola odgulila??? 😄😄😄😄😄😄😄💪

05. Siječanj 2018. 14:21

Bok curke nisam dugo pisala 19.12 sam bila na transferu i ovaj tjedan sam vadila betu prva mi je bila 48.50-a druga 60.14 doktorica mi je rekla da dalje nastavim koristit utrogestan i da ponovno vadim betu u ponedjeljak i srijedu da li se neka susrela s tim a da je pozitivno zavrsilo.. doktorica mi je rekla da ja mozda imam sporiji rast bete... a prije 6-7 tjedna nemoze se nista vidjeti na uzv da li postoji nada za mene ??

wanttobemom
    06. Siječanj 2018. 11:03

Curke moje :) da vam prenesem što sam uspjela saznati. Možda nekome pomogne. Tražila sam mišljenje transfuziologa za moju trombofiliju (FII -heterozigot). 
    Prvo što sam saznala a nitko mi do sada nije rekao da moja prva 2 spontana nisu bila zbog trombofilije nego je očito bio neki drugi razlog koji nije otkriven (pripisuje se kromosomskoj pogrešci).
    U obje trudnoce sam imala hematome i to dosta velike. Transfuziolog kaze da se u slucaju bilo kakvog krvarenja ili hematoma lijekovi za razrjeđivanje krvi ni u kojem slucaju ne smiju primjeniti tako da je 100% siguran da to nije razlog. Također smatraju da trombof utjece na plod u 2 i 3 tromjesecju te da se zbog toga heparin pocinje primjenjivati tek nakon potvrde trudnoce. Ovo mi je vec 3.takvo misljenje. Nadam se da nece biti kasno krenuti sa heparinom kad se potvrdi trudnoca 

• kristina.kalinski1
    06. Siječanj 2018. 13:17

Bok cure reci te mi radno vrijeme od Klinike za ženske bolesti i porode? Moram zvati sutra radi propuhivanje jajnika jer sam dobila mjesečnicu  ,a u radnom sam odnosu, do sad nisam bila , Al svejedno nastavljam oplodnju 

student13ica
    06. Siječanj 2018. 17:10

Pozdrav svima, jel ima netko da je u Citu? 

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

• riri5
    06. Siječanj 2018. 20:17

student13ica

Pozdrav svima, jel ima netko da je u Citu?

Ja sam ti u citu draga

mono1111
    06. Siječanj 2018. 21:18

Ugolina,
    Daaaaaaa ! Ni sama jos ne vjerujem😂, jako mi sporo vrijeme prolazi, ali kad malo pogledam proslo je vec punih 6 mjeseci, sad ulazim u 7!!!!! Sad vec odbrojavam dane, hahaha
    Wannabemom,
    Jako puno cura ima hematome, ali se naravno bez obzira na to daje heparin...ili andol...veca korist je uzimanja heparina kod trudnica koje imaju neku indikaciju...logicno mi je da terapija za razrijedjivanje krvi even.mogu izazvati da hematom pukne, i curi...ali i ta terapija koju sve primamo je prvenstveno preventivna, tj.nije terapijska terapija jer su to jos uvijek minimalne doze.
    Sve rane spontane pripisuju krom.greskama, jer se valjda u 80 posto slucajeva dogadjaju, i meni je u 3.T dokazana krom greska.
    Meni je moj hematolog rekao da se spontani moze dogoditi zbog trombofilije iza 8 tjedna, kad se posteljica djelomicmo formira, te se u posteljici mogu stvoriti mali ugrusci....navodno prije 8 tjedna radi trombofilije nije moguc gubitak...ali smatram da je svatko razlicit i drukciji....bez obzira smatram da osobe koje imaju ponavljajuce spontane trebaju s terapijom poceti sto prije. Neke bolnice uvode heparin od poz.otkucaja, upravo zato jer smatraju da u prva dva tjedna ne moze se nista dogoditi....( prva dva tjedna od kad zena sazna da je T ), a neki uvode heparin odmah....misljenja su jako podijeljena i mislim da se osobu / pacijenta treba gledati kao individualca i isto tako pristupiti.
    Kod mene je heparin uveden u 3.t odmah po poz.beti, jer nastetiti ne moze, a moze pomoci...i ta T je zavrsila spontanim..kao sto sam napisala, bila je krom.greska...i smatram da je kod mene ipak svaki out bila krom greska i losa sreca. Upravi zato, radi cijele anamneze, kod tebe, kao i kod mene, uvesti ce se terapija bar preventivno.
    Inace, kod hematoma zna biti manjak progesterona, zato oni mogu nastati, svakako bi trebala po poz.beti poceti i sa nekim progesteronom kao terapijom, najbolje Utrogestan. Isto tako, spontani moze nastati i od manjka progesterona, ali rijetko...
    Sretno u svakom slucaju ! Svakako je vazno imati povjerenja u svog dokt., ja sam vrlo nepovjerljiva sto se tice toga, jer nista ne mogu nit zelim prepustiti slucaju...javljajjj novostiii 🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.