Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    06. Siječanj 2018. 21:20

kristina.kalinski1

Bok cure reci te mi radno vrijeme od Klinike za ženske bolesti i porode? Moram zvati sutra radi propuhivanje jajnika jer sam dobila mjesečnicu ,a u radnom sam odnosu, do sad nisam bila , Al svejedno nastavljam oplodnju

Na koji se odjel moras javiti?? Pretpostavljam na Humanu reprodukciju, ali oni ti vjerovatno sutra ne rade sto se tice navedenog...vjerovatno u pon im se moras javiti, ako si se tako dogovorila s njima, a isto tako znam da oni jedan period za vrijeme praznika ne rade uopce, tj.ne uzimaju nikoga na postupke i sl.

wanttobemom
    07. Siječanj 2018. 11:23

mono1111

Ugolina,
    Daaaaaaa ! Ni sama jos ne vjerujem😂, jako mi sporo vrijeme prolazi, ali kad malo pogledam proslo je vec punih 6 mjeseci, sad ulazim u 7!!!!! Sad vec odbrojavam dane, hahaha
    Wannabemom,
    Jako puno cura ima hematome, ali se naravno bez obzira na to daje heparin…ili andol…veca korist je uzimanja heparina kod trudnica koje imaju neku indikaciju…logicno mi je da terapija za razrijedjivanje krvi even.mogu izazvati da hematom pukne, i curi…ali i ta terapija koju sve primamo je prvenstveno preventivna, tj.nije terapijska terapija jer su to jos uvijek minimalne doze.
    Sve rane spontane pripisuju krom.greskama, jer se valjda u 80 posto slucajeva dogadjaju, i meni je u 3.T dokazana krom greska.
    Meni je moj hematolog rekao da se spontani moze dogoditi zbog trombofilije iza 8 tjedna, kad se posteljica djelomicmo formira, te se u posteljici mogu stvoriti mali ugrusci….navodno prije 8 tjedna radi trombofilije nije moguc gubitak…ali smatram da je svatko razlicit i drukciji….bez obzira smatram da osobe koje imaju ponavljajuce spontane trebaju s terapijom poceti sto prije. Neke bolnice uvode heparin od poz.otkucaja, upravo zato jer smatraju da u prva dva tjedna ne moze se nista dogoditi….( prva dva tjedna od kad zena sazna da je T ), a neki uvode heparin odmah….misljenja su jako podijeljena i mislim da se osobu / pacijenta treba gledati kao individualca i isto tako pristupiti.
    Kod mene je heparin uveden u 3.t odmah po poz.beti, jer nastetiti ne moze, a moze pomoci…i ta T je zavrsila spontanim..kao sto sam napisala, bila je krom.greska…i smatram da je kod mene ipak svaki out bila krom greska i losa sreca. Upravi zato, radi cijele anamneze, kod tebe, kao i kod mene, uvesti ce se terapija bar preventivno.
    Inace, kod hematoma zna biti manjak progesterona, zato oni mogu nastati, svakako bi trebala po poz.beti poceti i sa nekim progesteronom kao terapijom, najbolje Utrogestan. Isto tako, spontani moze nastati i od manjka progesterona, ali rijetko…
    Sretno u svakom slucaju ! Svakako je vazno imati povjerenja u svog dokt., ja sam vrlo nepovjerljiva sto se tice toga, jer nista ne mogu nit zelim prepustiti slucaju…javljajjj novostiii 🤗

Ajmee draga pa ti već do 7 mjeseca dogurala 🤗 brzo će mala srećica 😊 baš mi je drago.
    Hvala ti. Svakako ću javljati sve što saznam. Kao što kažeš sve je to individualno. Ali vjerujem da će i moje iskustvo nekome pomoći barem informativno 😊😘

• LolaZ
    07. Siječanj 2018. 16:21

danas sam radila test 13dt i pokazo je samo jednu crtu, procurila nisam, nisam imala nikakva krvarenja, stavljam utrogestan. U utorak idem vadit betu, sad neznam dal da se nadam ili ne 😡

student13ica
    07. Siječanj 2018. 20:40

riri5

student13ica

Pozdrav svima, jel ima netko da je u Citu?

Ja sam ti u citu 

😊 Kakva imas iskustva? U kojoj ste fazi? 

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

• riri5
    07. Siječanj 2018. 21:06

Iskustva su zasad pozitivna,ceka nas inseminacija nakon sto mi se tsh spusti ispod dva,uglavnom zadovoljna sam i nadam se pozitivnome,a ti

student13ica
    07. Siječanj 2018. 21:12

riri5

Iskustva su zasad pozitivna,ceka nas inseminacija nakon sto mi se tsh spusti ispod dva,uglavnom zadovoljna sam i nadam se pozitivnome,a ti

To je prvi pokusaj? Ja cekam sad m pa krecemo u postupak.. vec smo prosli 4, ali nam je u Citu prvi i nadam se zadnji..😉 

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

Lala26
    07. Siječanj 2018. 22:52

Drage moje trudnice, čestitam na plusićima, a nama ostalima želim puno zdravlja i strpljenja da i mi uskoro uspijemo. 
    Ja sam jučer započela terapiju Puregonom, 7 dc idem na uzv, kod doktora Streleca u Petrovoj sam. Ovo nam je prvi postupak, ali s obzirom na lošiji spermiogram, ne znam kako će to ići. Malo me strah svega, doktor je 27.12. pogledao sve nalaze, rekao da je to za ivf, sestra mi je dala terapiju, ja sve marljivo nastojala zapamtiti kad i što moram napraviti, dočekala sam m, počela s pikanjem i to je to, ko na traci...toga me i strah..

• LolaZ
    08. Siječanj 2018. 00:35

Poćeo me bolit stomak i krenilo je par kapi krvi, izgleda da ću procurit. Sad kad sam stavljala utrogestan nije mi prst bio bijel od njega već samo mokar, kad sam ga obrisala maramica je bila roskasta 😡 Šta sad da prestanem stavljat utrogestan ako ujutro procurim??? U utorak idem vadit betu. Izgleda da mi Božićno jutro ipak nije donijelo sreću 😓

malimaj
    08. Siječanj 2018. 06:43

LolaZ

Poćeo me bolit stomak i krenilo je par kapi krvi, izgleda da ću procurit. Sad kad sam stavljala utrogestan nije mi prst bio bijel od njega već samo mokar, kad sam ga obrisala maramica je bila roskasta 😡 Šta sad da prestanem stavljat utrogestan ako ujutro procurim??? U utorak idem vadit betu. Izgleda da mi Božićno jutro ipak nije donijelo sreću 😓

LolaZ. Nastavi s utrogestanom. I izvadi betu svakako. Drzim fige i vibram na najjace

malimaj
    08. Siječanj 2018. 06:46

Lala26

Drage moje trudnice, čestitam na plusićima, a nama ostalima želim puno zdravlja i strpljenja da i mi uskoro uspijemo.
    Ja sam jučer započela terapiju Puregonom, 7 dc idem na uzv, kod doktora Streleca u Petrovoj sam. Ovo nam je prvi postupak, ali s obzirom na lošiji spermiogram, ne znam kako će to ići. Malo me strah svega, doktor je 27.12. pogledao sve nalaze, rekao da je to za ivf, sestra mi je dala terapiju, ja sve marljivo nastojala zapamtiti kad i što moram napraviti, dočekala sam m, počela s pikanjem i to je to, ko na traci…toga me i strah..

Lala26. Probaj se dogovoriti s doktorom na dan punkcije ako spermiogram bude loš da naprave ICSI. Sretno s pikanjem i nemoj se stresirati previse. Osjecaj kao da si na traci imala sam i ja na VV. Tako da Petrova nazalost nije izuzetak. Sretno i drzim fige da bude puno folikula i da sve prođe u redu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.