Znam da ste već pisale o ovome, ali suprugove dijagnoze spermiograma - asthenozoospermia (usporeni dečki) doktor mi je da me se riješi dao D1 uputnicu za humanu reprodukciju. Nije mi htio (ili nije mogao) dati uputnicu za trombofiliju i štitnjaču, inzistirao je da se ovdje javim. Srećom imala sam preko firme u kojoj radim sistematski pregled gdje sam pregledala štitnjaču. Trombofiliju sam pokušala tražiti i od dr opće prakse ali me također odbila. Nakon toga sam se odlučila javiti na odjel humane reprodukcije Sv. Duh. Došla sam na dogovoreni pregled. Dr je nakon što je pregledala prethodnu dokumentaciju samo pitala zašto sam došla. Ona smatra da je prva 2 puta bila kromosomska greška i da nema potrebe još za detaljnijom obradom. Spermiogram je po njenom dobar, svi nalazi koje sam do sada napravila su dobri (papa, brisevi, urinokultura, KKS, štitnjača - svi hormoni). Smatra da trebamo još jednom probati prirodno pa ukoliko se dogodi opet loš ishod krenuti sa detaljnijom obradom. Naravno tu je bilo još moljakanja i nećkanja doktorice i napokon sam dobila preporuku za provjeru trombofilije.
Jeste li i vi imale toliko problema oko uputnica i pregleda. Kakvo nam je to zdravstvo kada sama sebi moram postavljati dijagnozu i tražiti uzroke te liječiti.
Genetske testove trombofilije radis u Petrovoj 3, zavod za transfuzijsku medicinu, bez narucivanja svaki radni dan.
Tsh ti treba biti ispod 2.5, ne znam koliki ti je.
Vjerovatno te nije slala na antifosfolipidna antitijela, to ne bi bilo lose napraviti, radi se na Rebru.
Ja sam nakon 2.spontanog isla privatno i dokt.donijela.papir s pretragama koje zelim raditi,.ona mi je samo na taj papir udarila zig i s tim papirom sam isla kod gin.koji mi.je dao uputnice. Nesto sam radila preko dnevne bolnice, a ostalo normalnim putem.
Vjerovatmo se kod tebe radi o krom greskama, jer je meni hematolog rekao da tek iza 8 tt kad je posteljica relativno skroz formirana da trombofilija moze biti uzrok spontanih...e sad zabb sam kad su bili tvoji??
Ja bi jos na tvom mjestu i kariogram napravila, u Klaicevoj se najmanje ceka termin i nalazi su gotovi kroz cca mjesec dana !/nikako na Rebro kariogram jer ces cekati mjesecima, doslovno.
Medjutim, sad ti ni nece nitko dati uputnicu za to bez preporuke. Ne znam, jedino da privatno odes negdje..ili za sad samo ovo izvadi pa ces vidjeti sto dalje.
Mgirl,❤❤❤❤❤
Curke dobili smo 7 stanica bilo je dosta bolno ali izdrži se sutra zovem koliko se oplodilo Tenci kakvo je stanje kod tebe ?hvala vam svima na podršci DIVNE STE
Mini , toooo! Bravo, bas sam cijelo vrijeme cekala da javis! 👏😊
Pa nisu te onda uspavali? Jesi injekciju dobila ili nista, ne kuzim? Zvala sam danas, kazu da od 7 , 6 za sada pokazuju znakove oplodnje, ali se malo sporije dijele tj. Razvijaju.
Nije rekla da je to lose, ne znam valjda je ok.
Sutra cu jos provjeriti, ali vidim da su oprezni, posto je transfer u pon, a ne znaju kako ce se dalje dijeliti.
Nadam se da ce ovako ostati.
Cure, hvala vam na podrsci! Puno je lakse ovo sa vama prolaziti. U ovom procesu ste mi blize i vise s vama dijelim nego sa svojom obitelji.
Meni je iskreno zao da se neke uputnice npr ro za hematologa i trombofiliju daju tako tesko . I ja bi najradje provjerila odmah to sve,a privatno nije bas jeftino.
Minime89 i Tencii drzim fige i puno srece zelim.
Nego cure da vas pitam s obzirom da sam dva puta bila na ivf i niti jednom nije bila pozitivna beta, dali bi trebala trazit neke dodatne pretrage? Odradila sam sve ono ajmo reci osnovno, briseve, papa, hormoni spolni, hormone stitnjace, krvna grupa, markeri il kak se to vise zove na hiv, hepatitis i mm ima spermiogram. Inace ja imam pcos i nema bas kod mene prirodne ovulacije. Svi gore navedeni nalazi su ok. Nisam detaljno ulazila u nalaz spolnih hormone kad sam ih dobila pa ne znam dal se tu da sta korigirat.
Kakve savjete imate za mene? Sto bi mogla ucinit da si povecam (naravno koliko je to moguce) sanse za iduci put.
Nego cure da vas pitam s obzirom da sam dva puta bila na ivf i niti jednom nije bila pozitivna beta, dali bi trebala trazit neke dodatne pretrage? Odradila sam sve ono ajmo reci osnovno, briseve, papa, hormoni spolni, hormone stitnjace, krvna grupa, markeri il kak se to vise zove na hiv, hepatitis i mm ima spermiogram. Inace ja imam pcos i nema bas kod mene prirodne ovulacije. Svi gore navedeni nalazi su ok. Nisam detaljno ulazila u nalaz spolnih hormone kad sam ih dobila pa ne znam dal se tu da sta korigirat.
Kakve savjete imate za mene? Sto bi mogla ucinit da si povecam (naravno koliko je to moguce) sanse za iduci put.
Cekalica 123
Mene su pcos poslali kod dijabetologa koji mi je utvrdio inzulinsku rezistentnost, uveo tbl. Siofor i od treceg pokusaja se zaljepilo. Uputnicu sam trazila od dr. Opce prakse ne od ginekologa s pricom da su me poslali iz klinike da to obavezno rijesim. A nisu. Hocu reci da sam malo lagala kako bi dobila uputnicu.
Curke dobili smo 7 stanica bilo je dosta bolno ali izdrži se sutra zovem koliko se oplodilo Tenci kakvo je stanje kod tebe ?hvala vam svima na podršci DIVNE STE
👍👍👍bravo
Kakav ti je prolaktin? Previsok prl zna ometati implantaciju.
Mozes probati bez obzira na sve koristiti andol od 100, inace mi koje imamo kakti trombofiliju koristimo andol uz heparin, ali preventivno mozes probati s tim....takodjer ananas isto pospjesuje prokrvljenost pa.mozes nakon iduceg transfera jesti samo jednu krisku ananasa....recimo 4, 5 dana, kasnije prestani s ananasom.
Neke cure, kao Waiting je preventivno dobila Decortin, i njoj se tad dva puta implantiralo....
Oviisi gdje si na postupku, ali koliko sam skuzila, moras bas imati vise neuspjelih pokusaja iza sebe da bi se dokt.udostojili slati na dodatne pretrage.
Uvijek dokt.opce prakse mozes traziti uputnicu za hematologa i imunologa pa nikad ne znas, mozda te oni posalju na nesto dodatno !!
Ne nisu me uspavali ili meni nije djelovalo stavili su oni meni masku ali sam sve osjetila ali poslje nije tak boljelo cak nisam ni ležala poslje punkcije
Cekalica 123
Mene su pcos poslali kod dijabetologa koji mi je utvrdio inzulinsku rezistentnost, uveo tbl. Siofor i od treceg pokusaja se zaljepilo. Uputnicu sam trazila od dr. Opce prakse ne od ginekologa s pricom da su me poslali iz klinike da to obavezno rijesim. A nisu. Hocu reci da sam malo lagala kako bi dobila uputnicu.
Hvala puno na savjetu 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji