Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sophie
    31. Kolovoz 2017. 14:10

Monooo??

mono1111
    31. Kolovoz 2017. 14:43

Evo me !
    Dok sam.doma dosla....i sve..
    Sve je ok, srce kuca, crl tocno odgovara velicini, 1,77 cm je za 8+ 2 koliko sam sada.
    Svi su jako dragi bili, moja dokt.mi je super stvarno ! Za dva tjedna ponovno uzv !
    Malo sam mirnija moram priznati, drzati ce me nozda par dana....ali nisam nikad jos dosla.do te velicine ploda pa ajmo reci da sam presla granicu neku.
    Opustiti se naravno ne mogu jos ali sam mirnija svakako !

• Cekalica123
    31. Kolovoz 2017. 14:52

s0102  taman sto sam ti pisala da mi se smede brljavljenje nije nikad dogodilo, danas 11 dan sto uzimam kontracepciju sam na wc papiru vidila smede tragove 🙈🙈🙈 onak vodeno smedkasto i sad sam se toliko uplasila da cu dobiti, a realno trebam tek iza 10.09 dobit. Dali se nekome to dogodilo dok je pio kontracepciju 1 ciklus prije planirano postupka?  Hvala svima na savjetima

• Cekalica123
    31. Kolovoz 2017. 14:54

@wanttobemom ma nema na cemu ako ti jos kako mogu pomoc sa informacijama samo reci 😊

• Cekalica123
    31. Kolovoz 2017. 14:54

@mono11 drago mi je da je sve ok 🙏🏼😇

Sophie
    31. Kolovoz 2017. 14:55

Bas mi je drago!!! 👏🏼
    Trebala si se ti odma najavit za drugi tjedan 😜
    Lako meni drobit, na tvom bi mjestu jos gora bila

31. Kolovoz 2017. 15:30

waithing

Nikolina Hertz

Bok cure, imam 25 godina. vec 4 godine se borim s endometriozom, imala sam jednu operaciju i bolest se nažalost ponovno vratila, imam neprohodne jajnike i nikakve šanse da prirodno ostanem trudna. Doktori mi kažu da zbog moje bolesti moram na umjetnu oplodnju. Ići ću na VV ima li ko kakve savjete?? komu se mogu javit?? kakav je postupak?? Dali boli??

Draga Nikolina ukoliko si već čitala onda otprilike znaš kako postupak ide, ako imaš neke nedoumice svakako bi ti preporučila pročitati rodinu brošuru Neplodnost , u kojoj je SVEE jako lijepo objašnjeno kako ide koji postupak..O boli,,boli punkcija drugo nema što boljeti, osim one psihičke boli,,meni npr je psihička bol puno teža od fizičke.
    Na VV ide sve brzo, nazoveš 1dc tad te naruče 8dc da te pogledaju i kažu ti koje sve pretrage moraš obaviti i kad riješiš papirnato krećeš u postupak. Ne znam što imaš od papira, treba ti : papa test, brisevi, spolni hormoni koji se vade dva puta u ciklusu jedni početkom (2-5dc) i progesteron koji se vadi mislim 20-22dc tako nekako no sve će ti gore reći, maarkeri na hiv hepatitis i sidu te ukoliko imaš nalaze tj.išla si na propuhivanje jajovoda ponesi i to da te ne tlače s inseminacijom, i da neprohodni mogu bit jednino jajovodi ne jajnici..Muž mora obaviti spermiogram(oni žele njihov nalaz iz drugih bolnica ne priznaju) te također markere za hiv hepatitis i sidu…
    Na VV ne rade nedjeljom to je mana i nema anestezije,,eto da odmah znaš i taj dio,,ja sam prvo išla u vinogradsku, tamo rade i nedjeljom i imaju anesteuiju al liste za lijekove su im oko 6mj pa sam zato odustala od njih…
    Naoruzaj se još dodatnim strpljenjem i SRETNO…

Hvala puno na informacijama.. Sad sam kod neke doktorice Fenzl na Merkuru ona navodno radi i na VV ali s njom nikako nisam zadovoljn zadnji put kad sam došla rekla mi je da zašto sam ja uopće došla da šta ja hocu i tako a sam me je naručila,izbacila moj mamu iz ambulante jer je moja mama htjela postavit par pitanaj inače zdrastveni radnik na Rebru pa je njoj lakše objasnit nego meni  koja se ništa nekužim , totalno neljubazna pa se sada oko nje dvoumim.. Hoce mi sta reći ako trazim nekog drugog lječnika??

31. Kolovoz 2017. 16:11

Nikolina nazalost ne mozes ti birati kod kojeg bi lijecnika tu privilegiju imaju oni koji idu privatno da ih vodi jedan lijecnik kroz postupak..mozda eventualno za konzultacije mozes nastimati da ides kod odredjenog lijecnika no kad krenes u postupak izmjenjuju se doktorica jukic(ona je vecinom gore) planinička, fenzl i doktor podgajski...znaci tko radi taj dan kad si narucena-kod njega ides.. tako ti je to u drzavnim bolnicama...

waithing

s0102
    31. Kolovoz 2017. 16:41

mono1111

Evo me !
    Dok sam.doma dosla….i sve..
    Sve je ok, srce kuca, crl tocno odgovara velicini, 1,77 cm je za 8+ 2 koliko sam sada.
    Svi su jako dragi bili, moja dokt.mi je super stvarno ! Za dva tjedna ponovno uzv !
    Malo sam mirnija moram priznati, drzati ce me nozda par dana….ali nisam nikad jos dosla.do te velicine ploda pa ajmo reci da sam presla granicu neku.
    Opustiti se naravno ne mogu jos ali sam mirnija svakako !

Bas mi je drago da ti je sve ok... 😘😘❤❤

s0102
    31. Kolovoz 2017. 16:43

Cekalica123

@s0102 taman sto sam ti pisala da mi se smede brljavljenje nije nikad dogodilo, danas 11 dan sto uzimam kontracepciju sam na wc papiru vidila smede tragove 🙈🙈🙈 onak vodeno smedkasto i sad sam se toliko uplasila da cu dobiti, a realno trebam tek iza 10.09 dobit. Dali se nekome to dogodilo dok je pio kontracepciju 1 ciklus prije planirano postupka? Hvala svima na savjetima

Hej draga... ja nisam nikad prije postupka pila kontracepciju... u 6 mj sam bila 3 put u stimuliranom postupku i ovo mi se sada prvi puta dogada... do ovag mj sve mi je bilo redovno... redovno dolazila M...

Kontracepciju sam pila dok nisam htjela biti trudna... tragikomicno 😂😂😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.