Vidimo se na famoznim popucalim stolcima, na kojima, iako znam da je naslon pukao, bar nekoliko puta propadnem…
A jel se smije kupati u ovom sad periodu? Trebali bi za vikend na Unu, pa ne znam jel bi se mozda trebala suzdrzavat od kupanca… Cak sam mislila i ostati doma, al mislim si ak je sudeno bit ce, ak ne nece… prosli put sam ko zombi bila doma i vegetirala… obecala sam si da necu to vise radit…
A ne znam...znam da nije preporucljivo kupanje ono tipa tople kupke a sad kupanac na moru ili rijeci ne znam...mozda da odes ali ono laganini i ako se kupas kad izadjes promjenis suhi badic...ja bi tako jer bas to- dok sam doma vegetirala nije nist bilo...
Tako da sam ja odlucila isto vise ne vegetirati nakon transfera ...
waithing
Waiting, aha, kuzim !
Miu Mau, super !!! Pa sigurno je dobitan ovaj tvoj postupak !!! Mozda su se u dvije uhvatilee :))
E da ! Bas sam htjela pitati sto mislite o kupanju i sl?? Radi cega dokt.brane kupanje?? Na more mislim??
S0102, da li se ne smije kupati opcenito u ranoj T ili dok se ne potvrdi T??
Curke moje drage, upravo sam šokirana postupkom doktora pa bi htjela podjeliti s vama i savjetovati se. Imam 28godina i imala sam do sada 2 spontana pobačaja. Prvi puta je sve otislo prirodnim putem plod se nije razvijao. Drugi puta sam imala kiretažu jer do otkucaja srca nije ni došlo. Nakon toga dogovor sa doktorom je bio da napravimo prvo spermiogram kako bi se na temelju njega dogovarali za daljnje pretrage kao što je trombofilija, štitnjača itd. Spermiogram napravljen dijagnoza sljedeća: asthenozoospermia - postotak progresivno pokretnih morfološko urednih spermija ispod granične vrijednosti. Dakle sve drugo je uredno na nalazu osim što su slabije pokretni ali smatram da to nije tako veliki problem pogotovo s obzirom na to da sam 2 puta uspjela ostati trudna. Doktor umjesto da me uputi na pretrage za trombofiliju mi govori kako nalaz spermiograma nije dobar i daje mi D1 uputnicu za medicinski potpomognutu oplodnju koja vrijedi godinu dana kako bi sve dalje pretrage tamo obavljala. Ima li koja od vas slucajno problem sa ovakvom dijagnozom spermiograma? Kako je završilo? Ja i dalje smatram da nije problem spermiogram jer sam 2 puta ostala trudna bez problema. Je li moguće da mi je ovu uputnicu dao samo da me skine da idem dalje kod njih na pretrage? Što sve mogu tamo obaviti od pretraga?
Curke moje drage, upravo sam šokirana postupkom doktora pa bi htjela podjeliti s vama i savjetovati se. Imam 28godina i imala sam do sada 2 spontana pobačaja. Prvi puta je sve otislo prirodnim putem plod se nije razvijao. Drugi puta sam imala kiretažu jer do otkucaja srca nije ni došlo. Nakon toga dogovor sa doktorom je bio da napravimo prvo spermiogram kako bi se na temelju njega dogovarali za daljnje pretrage kao što je trombofilija, štitnjača itd. Spermiogram napravljen dijagnoza sljedeća: asthenozoospermia - postotak progresivno pokretnih morfološko urednih spermija ispod granične vrijednosti. Dakle sve drugo je uredno na nalazu osim što su slabije pokretni ali smatram da to nije tako veliki problem pogotovo s obzirom na to da sam 2 puta uspjela ostati trudna. Doktor umjesto da me uputi na pretrage za trombofiliju mi govori kako nalaz spermiograma nije dobar i daje mi D1 uputnicu za medicinski potpomognutu oplodnju koja vrijedi godinu dana kako bi sve dalje pretrage tamo obavljala. Ima li koja od vas slucajno problem sa ovakvom dijagnozom spermiograma? Kako je završilo? Ja i dalje smatram da nije problem spermiogram jer sam 2 puta ostala trudna bez problema. Je li moguće da mi je ovu uputnicu dao samo da me skine da idem dalje kod njih na pretrage? Što sve mogu tamo obaviti od pretraga?
Nemam iskustva sa tom.dijagnozom spermiograma javit ce ti se sigurno netko od cura tko ima, no ti sa tom svojom d1uputnicom-ako glasi na humanu reprodukciju ne mozes nikakve pretrage obavljati, s njom se ide na postupak potpomognute oplodnje, a sve pretrage koje prethode tom postupku uputnice ti izdaje tvoj privatno ginekolog ili lijecnik opce prakse..tipa za trombofiliju ti moze dati uputnicu i lijecnik opce prakse ali mora imati neku indikaciju tj preporuku jer te pretrage bas i nisu jeftine i nije da ih objerucke dijele...dakle ti na humanoj reprodukciji(ponavlkam AKO ti tako glasi ta d1uputnica) mozes eventualno dobiti napismeno preporuku koje pretrage obaviti i opet s tim moras ici kod svog gin.da ti napise uputnice...
waithing
Mi smo dobili takav isti nalaz, astenozoospermia a ja sam tri puta ostala prirodno T -tri spontana takodjer.
Mislim da se ne moras brinuti oko toga, to uopce nije los nalaz, samo je smanjena pokretljivost ali dok je god morfologija uredna, a pretpostavljam da je, onda ne brini...a uostalom si vec ostala T tako da to sigurno kod vas nije problem.
E sad, sto se tice pretraga, ti mozes otici na prvi pregled na humanu reprodukciju s tom uputnocom koju imas, mozes se naruciti i kod nekog ciljanog dokt.i zamoli ga da ti napise koje pretrage moras obaviti radi ponavljajucih spontanih i s tim nalazom, tjpreporukom specijalista ides kod svog ginekologa po uputnice....ili odi privatno kod nekog dobrog ginekologa, progooglaj malo i reci da ti napise preporuku za pretrage, a to su testovi trombofilije, antifosfolipidna antitijela, tsh, ft4, brisevi, uk, kariogram oboje, TORCH, spolni hormoni, papa, bakterioloski ejakulat (to sam sve ja radila od pretraga ) i s tim opet ides po uputnice kod svog i on ti to mora dati.
Tako je kako ti je Waiting napisala, nisam dobro procitala pa sam i ja napisala.;)
Mi imamo tu dijagnozu i isto smo odmah dobili uputnicu za mpo... samo sto nama nikad nije uspjelo ostat T, sto je gin i rekao "vi ste kombinacija, nema sanse - moze se dogoditi, ali pitanje kad i postoji mogucnost da bude problema"... ni prvi postupak nam nije uspio, nadam se da je ovo druga sreca.
Hvala vam cure. Ne kužim zašto mi onda nije on odmah dao sve uputnice nego me tamo šalje bezveze. Znači mogu kod njih napraviti i pregled i savjetovanje za pretrage. Pa onda prije bili kakvog postupka raditi sve pretrage. Jer s obziron da očito mogu ostati trudna radije ću još pokušati prirodno pa tek ako i dalje bude problema onda na mpo.
I mi smo imali takvu dijagnozu. Ali ja nisam ostajala trudna. Tvoj dr te vjerojatno šalje na humanu jer te on ne može bez specijaliste slati na neke pretrage.I meni je bilo bezveze dok je mene moja poslala na humanu, al očito tako to ide.
Waiting, aha, kuzim !
Miu Mau, super !!! Pa sigurno je dobitan ovaj tvoj postupak !!! Mozda su se u dvije uhvatilee :))
E da ! Bas sam htjela pitati sto mislite o kupanju i sl?? Radi cega dokt.brane kupanje?? Na more mislim??
S0102, da li se ne smije kupati opcenito u ranoj T ili dok se ne potvrdi T??
Koliko sam shvatila dok je terapija... ☺ ove normmalne NEmpo trudnice oko mene se kupaju ko svi normalni ljudi 😂😂
Sortiraj odgovore
Najstariji