Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    14. Ožujak 2017. 15:07

Juje

waithing

Juje

Evo i ja se prijavljujem. 7.ivf prva injekcija decapeptila je odrađena od sutra i bemfola i menopur. Neka mi je bog na pomoći.

Sretno Juje,,,ja se upravo spremam na 5-i ivf odnosno FET…Da li je ovo tvoj sincic na slici ili…

Je to je moj sin iz 3. Ivf_a sada ima 4 godine i jako želi brata ili sekundi. U 10 mjesecu nakon neuspjelog Ivf_a kaže on Mama zašto se brat nije zalipia? Baš je smotan😀

E kad bi bar mama znala odgovor na to pitanje zašto se nije zalipia
    Sretno Juje

waithing

• Dolores123
    14. Ožujak 2017. 15:09

waithing

Dolores123

zelimobebu2701

Zoja sretno, nadam se da ćeš nam uskoro javiti jako lijepe vijesti. ❤
    S tako je i meni bilo i to je super znak, samo je još rano da test pokaze poprave jer beta je još malo niska da bi test reagirao kako treba. Bitno da je crtica tu. 😊😊😊😊😊
    Dolores ja sam imala transfer 5.dan isto petak. I sama sam se bojala šta znači ako je peti dan jel to dobro i rekli su mi da je to bolje jer znači da se stanice dobro dijele. Samo je malo glupo šta ti nije htjela reč kolko ih je jer meni je rekla sve preko telefona. Ali to je dobar znak definitivno. 😉😉😊😁😊😁

Hvala, sad mi je lakse.Bas je bila neljubazna prema meni, ocito sam nazvala u krivi trenutak.

Dobro je da uopće možeš i nazvati na vv na dan punkcije kažu da dođeš treći dan i tad čekaš hoće li uopće biti transfera jer netko tko ima manji broj stanica ni nema nažalost ništa za transfer, a ti si recimo putovao 200km da ti oni kažu da možeš ići kući do oplodnje nije došlo,,ili ti kažu taj treći dan da dođeš peti dan,,ono živa lutrija..baš glupo no eto na telefon ne daju informacije o oplodnji, a zašto-ne znam…

Ma daj, ovo je zbilja bezobrazno.Ma fucka ti se njima sto ti moras dolaziti i prolaziti da bi uopce uspio.Nazalost tako to danas je.

14. Ožujak 2017. 15:20

Dolores123

waithing

Dolores123

zelimobebu2701

Zoja sretno, nadam se da ćeš nam uskoro javiti jako lijepe vijesti. ❤
    S tako je i meni bilo i to je super znak, samo je još rano da test pokaze poprave jer beta je još malo niska da bi test reagirao kako treba. Bitno da je crtica tu. 😊😊😊😊😊
    Dolores ja sam imala transfer 5.dan isto petak. I sama sam se bojala šta znači ako je peti dan jel to dobro i rekli su mi da je to bolje jer znači da se stanice dobro dijele. Samo je malo glupo šta ti nije htjela reč kolko ih je jer meni je rekla sve preko telefona. Ali to je dobar znak definitivno. 😉😉😊😁😊😁

Hvala, sad mi je lakse.Bas je bila neljubazna prema meni, ocito sam nazvala u krivi trenutak.

Dobro je da uopće možeš i nazvati na vv na dan punkcije kažu da dođeš treći dan i tad čekaš hoće li uopće biti transfera jer netko tko ima manji broj stanica ni nema nažalost ništa za transfer, a ti si recimo putovao 200km da ti oni kažu da možeš ići kući do oplodnje nije došlo,,ili ti kažu taj treći dan da dođeš peti dan,,ono živa lutrija..baš glupo no eto na telefon ne daju informacije o oplodnji, a zašto-ne znam…

Ma daj, ovo je zbilja bezobrazno.Ma fucka ti se njima sto ti moras dolaziti i prolaziti da bi uopce uspio.Nazalost tako to danas je.

Bezobrazno da no tako je,,strašno je gledati tužna lica parova koji dolaze gore putuju iz cijele Hrvatske da bi išli kući *prazni* a mogli su ima bar preko telefona skratiti tu muku putovanja, mnogi i rade traže bolovanje za bezveze...
    Vjerojatno  da ih imaš minimalno pet oplođenih inače bi išla u četvrtak na transfer,,takva je nekako praksa sa transferima...
    sretno,,i da obje ćemo isto odbrojavati i ja u petak imam transfer :-)

waithing

14. Ožujak 2017. 15:39

Na petrovoj je biologinja nakon punkcije dosla do mene, predstavila se, informirala me kako je proslo i koliko smo dobili stanica te kakav je spermiogram, zatim mi dala sve to napisemeno sa brojem telefona da zovem kao sutra. Zovem dan nakon punkcije, ljubazno se javila na tel, pojasnila koliko imamo oplođenih stanica, rekla da ce transfer biti treci dan, ali da jos i drugi dan mogu nazvati da pitam kako su mi stanice. Tako je i bilo. Znaci super super super. Svi su ljubazni, sve pojasne, predstave se, isto tako i preko telefona. Sve sam informacije dobila. A rade i vikendom ( moj transfer bio u nedjelju !)

zelimobebu2701
    14. Ožujak 2017. 15:50

S.

Na petrovoj je biologinja nakon punkcije dosla do mene, predstavila se, informirala me kako je proslo i koliko smo dobili stanica te kakav je spermiogram, zatim mi dala sve to napisemeno sa brojem telefona da zovem kao sutra. Zovem dan nakon punkcije, ljubazno se javila na tel, pojasnila koliko imamo oplođenih stanica, rekla da ce transfer biti treci dan, ali da jos i drugi dan mogu nazvati da pitam kako su mi stanice. Tako je i bilo. Znaci super super super. Svi su ljubazni, sve pojasne, predstave se, isto tako i preko telefona. Sve sam informacije dobila. A rade i vikendom ( moj transfer bio u nedjelju !)

Slažem se. Imam samo riječi hvale za gospođu. I sad kad ju sretnem na kontrolama uvijek pozdravi ljubazno. Velika je podrška, bar je meni to puno značilo.

• Tencii
    14. Ožujak 2017. 16:01

I ja sam transfer imala 5-ti dan, tj danas. Prvi puta sam zvala dan nakon punkcije. Na Sv Duhu su skrti dosta sa informacijama, ali ja sam ih tupila i bila tvrdoglava. Nakon jednog dana su rekli da 3 pokazuju znakove oplodnje,a dan jucersqm opet zvala i isto je bilo. Danas ih nisam sve skuzila jer je sve bilo jako brzo. Uglavnom od te 3 su mi vratili 2, a ta trecq nista. Ne znam, valjda nije bila dovoljno ok za smrzavanje ipak, tako sam shvatila. Malo ste me ohrabrili s tim da Je mozda i dobro da je transfer kasnije, da se stanice vise razviju.
    Imam pitanje za vas iskusnije. Ja sam doktoricu shvatila da se 2 vracaju (a ne samo jedna) ako par zeli ili ako je jedna slabija, pa da se poveca sansa. Jeste i vi slicno shvatile ili?

14. Ožujak 2017. 16:12

U svakoj bolnici a pogotovo svaki doktor ima neka svoja pravila ili preporuku o broju vraćenih embrija...Ukoliko je jedan slabiji vrate dva pa se tako recimo poveća šansa uspjeha, no svakako ti možeš inzistirati na SET-u (single embrio transfer) ukoliko ne želiš blizance..To je prvenstveno odabir tebe i tvog partnera a liječnik vam samo može dati prijedlog što bi bilo bolje za vas, što je kod svakog individualno, najviše ovisi o kvaliteti embrija, našoj godini proizvodnje te želji za blizancima...

waithing

• Tencii
    14. Ožujak 2017. 16:59

Hvala na odgovoru!
    Sama je rekla da vraca 2 , tako da je onda ocito to razlog. Mislim, pretpostavila sam.
    Naravno, cim je malo veca sansa sa te 2 , super! 😀

14. Ožujak 2017. 17:12

Meni je biologinja rekla da ce mi vratit dva embrija i tako je bilo. Nisam nista pitala, oni znaju najbolje, a nisam htjela izmisljat da bi jedno ili dvoje ili sest. Nemam djece i bila bih zahvalna na jednom, a ne tek na dvoje. Ali mi je isto tako i receno da iako sam dobila dva natrag ne znaci nuzno da ce bit blizanci( mogu i ne moraju, ovisi naravno kako se stanice nastave razvijati). Isto tako, ako ti vrate jedan zametak, on se u tebi moze nastaviti djeliti pa da opet zavrsis sa blizancima. Sve u svemu, daj boze nam djece svima  ;))

14. Ožujak 2017. 17:22

Naravno da ne znaci da ukoliko ti dva vrate da ce biti blizanci...pa koliko bi ja onda vec blizanaca imala da je to tako 😅 No ipak smatram da vas doktor treba pitati koliko embrija zelite i objasniti vam zasto jedan ili dva i koji su moguci ishodi a na kraju da o tome trebate odluciti vi i vas partner a ne doktor ...po meni nije u redu vratiti dva embrija a vas ni ne pitati zelite li to .eto to je moje misljenje...

waithing

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.