A gdje ste radili spermiogram? Ako si okolica onda ti je svejedno kamo idem.U mojoj bolnici ne rade vikende, to je jedino velika steta.
Radili smo u jednoj privatnoj poliklinici u Zg.
Ma, jasno mi je da žena je ta koja 'ispašta', makar ne gledam na to tako... jer dok imaš cilj, sve prepreke moras jako i cvrsto rješavati, zajedno sa svojim mužem. I ja sam spremna na sve... ali što u slučaju naše dijagnoze, azospermije, kad nema ''materijala" sa muske strane? Koliko sam citala, punkcijom oni ipak pronađu materijal, i kod takvih dijagnoza se odmah ide na ICSI? I može li se spermiogram popraviti?
Dapače i za moje pretrage, sve ćemo obaviti... znam da mora proći taj prvobitno šok, sve nam je dosta svježe... vidjet ću šta mi moja gin.savjetuje...
Još sam sva zbunjena...
Radili smo u jednoj privatnoj poliklinici u Zg.
Ma, jasno mi je da žena je ta koja 'ispašta', makar ne gledam na to tako… jer dok imaš cilj, sve prepreke moras jako i cvrsto rješavati, zajedno sa svojim mužem. I ja sam spremna na sve… ali što u slučaju naše dijagnoze, azospermije, kad nema ''materijala" sa muske strane? Koliko sam citala, punkcijom oni ipak pronađu materijal, i kod takvih dijagnoza se odmah ide na ICSI? I može li se spermiogram popraviti?
Dapače i za moje pretrage, sve ćemo obaviti… znam da mora proći taj prvobitno šok, sve nam je dosta svježe… vidjet ću šta mi moja gin.savjetuje…
Još sam sva zbunjena…
Neznam, najbolje da muz ide doktoru oni znaju kako rjesavaju te stvari.Ima i lijekova, ali to ce oni odluciti sto i kako.
Pozdrav cure. Neko vrijeme vas čitam jer se i sama pripremam za jedan od MPO. Ja i mm smo pokušavali godinu i pol i kad smo vidjeli da ne ide krenuli smo po doktorima. Sad trenutno idem privatno kod dr.Matkovića koji mi je pokušao stimulirati ovulaciju od osmog mjeseca prošle godine sve do negdjeprije. Nažalost, nijednom nije došlo do ovulacije. Koristila sam klomifen, femaru, decapeptyl, menopur i još neke tabletice za zadebljanje endometrija jer mi ga je klomifen dosta stanjio. Uglavnom, na nijedan lijek nisam reagirala niti malo. Moja dijagnoza je PCOS i inzulinska rezistencija a suprugova dijagnoza je asthenoteratozoospermia. Sad je doktor odlučio da je vrijeme za jednu od MPO, Dobila sam injekcije, menopur 18 komada i 3 cetrotida. Sad samo čekam vješticu (30.3) i počinjemo sa 2dc UZV, menopur i cetrotide. Dr. je rekao da još ne zna da li ću ići na AIH ili IVF, sve ovisi kako će mi jajnici reagirati na stimulaciju, ako bude do 4 onda AIH a preko 4 IVF. On me priprema za MPO a surađuje sa Poliklinikom IVF u Zagrebu tako da kad folikuli budu narasli, tek onda idem za ZG. Mene je naviše strah da neću reagirati ni na ovu stimulaciju ovulacije, tj. jako me zanima kako će mi uspjeti izazvati ovulaciju. Da li je itko od vas imao takvu situaciju, da nije reagirao na klomifen, femaru, decapeptyl itd? Da li ste reagirali na neki drugi lijek, jer čisto mi je nemoguće da baš ne reagiram na toliko različitih lijekova. Ispričavam se na dugom postu, samo sam znatiželjna i pokušavam se pripremiti najbolje što mogu. Želim vam svima puno sreće, puno JS, ooooooogromne bete i da što prije dobijete svog anđela :
Ivancica93 ja sam ovaj ciklus prosla svoj prvi ivf. Cijeli postupak prijasnjih mjeseci je manje vise bio isti, trenutno sam u fazi cekanje bete 😊 Ja sam isto kod matkovica :) i prezadovoljna sam s njim.
I ja sam prezadovoljna s njim, stvarno se covjek trudi svim snagama. Jesi isto isla po njegovoj preporuci u polikliniku IVF? Zelim ti ooogromnu betu :)
Curice moje eto od mojih 6 folikula 5 lijepo raste a jedan je krzljavac 😂😂. Po nekom planu u srijedu bi mogla biti punkcija.
Super Zoja... i moj endometrij je jos krzljavac no kazu mi da ce bit taman do transfera...haha...uglavnom u petak transfer pa odbrojavanje...😦
waithing
Curice moje eto od mojih 6 folikula 5 lijepo raste a jedan je krzljavac 😂😂. Po nekom planu u srijedu bi mogla biti punkcija.
Super.Ja maloprije zavrsila sa stopericom.Danas me sve nekako smeta, nije da sam napuhnuta ali osjecam jajnike cim legnem.Sva sreca pa je to prvi dan tako, jos cu sutra nekako izdrzati.
Da zaboravila sam ti napisati da na punkciju ide zena, ne muski.
Mislim da je bonastra mislila na punkciju sperme kod muških, ne na punkciju jajnih stanica..
bonastra, na Rodi forum potpomognuta oplodnja imaš stranicu azoo statistika tako nešto pa ćeš tamo pronaći vjerojatno više informacija o parovima sa sličnom dijagnozom... sretno
waithing
Sortiraj odgovore
Najstariji