Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Zoja31
    12. Studeni 2016. 15:50

Iskreno nama profertil nije pomogao. Pio ga je 3 mj i ni pomaka. Sada ćemo do idučeg postupka probati sa nekim domačim pripravcima. 

Curice ja imam pitanjce, moj dr mi je pisao da ponovim fsh, lh, prolaktin, testosteron ukupni i slobodni, tsh,ft4, atpo i atg. E sad koliko sam skužila to sve mogu obaviti u vv da ne lunjam po 100 labosa a kako se naručite recimo za ove hormone 3dc? Recimo ja bi trebala dobit 26.11 i po tome mogu računat 3dc al šta ak menga urani ili zakasni? Dali da njima u mailu napomenem obzirom da mi je dr napisao sve na jednu uputnicu da bi ja i ove za štitnu vadila isti dan kad i spolne?

DoraAR
    12. Studeni 2016. 17:13

Mono 
    Znači nakon spontanog smo pokušavali opet i nakon što u godinu dana nismo uspjeli (od čega su 2 ciklusa bila s komitentima) krenuli smo u obradu. Čim je stigao nalaz spermiograma astenozoospermia uputili su nas na potpomognutu. Dr je odmah predložio IVF, pitao je da li je nama to ok, rekli smo da da. Da smo htjeli mogli smo pokušavati sa AIH ali nismo htjeli više gubiti vrijeme...
    Uvijek ima šanse, vidiš i vi i mi smo uspjeli prirodno, ali nažalost nije dobro prošlo. Sa inseminacijom su šanse nešto veće (mislim oko 5%) a sa IVF dosta veće (oko 60%). Ako se dobro sjećam brojkica...
    Eto čekamo prvi IVF ali vidim da je to velika borba. Svima ovdje nam želim puuno sreće i da nam se ostvari najveća želja

DoraAR
    12. Studeni 2016. 17:14

Ovo gore su trebali biti klomifeni a ne komitenti :)

• ana232
    12. Studeni 2016. 17:33

evo i mene. Počeli smo s postupkom, s Bemfolom 225. Danas sam bila na prvoj folikulometriji i dr kaže da super reagiram na terapiju, endometrij mi je 7 mm. Dali su mi još dvije ampule Bemfole i još dvije ampule Cetrotide i u ponedjeljak ponovno na folikulometriju. Da li koja od vas ima iskustva s tim lijekovima?

mono1111
    12. Studeni 2016. 19:53

Hvala Dora.
    I ja također želim puno sreće svima ovdje :)

kikica87
    12. Studeni 2016. 21:50

ana232 ja sam uzimala bemfolu 225 + orgalutran. meni se cini da su bili ok, doktorica mi je na prvoj folikumetriji rekla da su folikuli poprilicno veliki za prvi put. na kraju sam imala 10 js od kojih je 7 bilo zrelo. 
    nadam se da ti je bar malo pomoglo i sretno ;)

• JelenaZG
    13. Studeni 2016. 15:03

drage čekalice bete, kako ste?? Ima li kakvih simptoma, osjećaja..? Meni tek 4 dan od transfera.....ništa ne osjećam....neki dan, tj jučer sam osjetila probadanje u maternici i to je to....

JelenaZG

s0102
    13. Studeni 2016. 15:28

Evo meni danas 8 dnt.. i nemam simptome nicega... osim nervoze i bezvoljnosti😅

• zelimobebu123
    13. Studeni 2016. 15:30

Pozdrav svima, nova sam ovdje imam par pitanja ako mi tko može malo pomoći. Zanimaju me vaša iskustva u Petrovoj bolnici s doktoricom Marinom Šprem Goldštajn? Oko pola godine sam njena pacijentica, prošle godine dogodila mi se prirodno trudnoća koja je nakon par tjedana završila krvarenjem. Ona nam savjetuje postupak potpomognute oplodnje, više je za klasičan jer je suprugu bio loš drugi nalaz spermiograma pa je rekla da sumnja da bi postupak inseminacije bio uspiješan. Mi smo se odlučili za klasičan postupak, jer smatramo da nam je to onda sigurnija opcija. Skupljamo papire trenutno i kad sve bude spremno krećemo u postupak. Malo nas je strah svega toga. Kakva su vaša iskustva jel uspije uvijek iz prve? Kolike su šanse? 
    Hvala unaprijed! :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.