Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    13. Studeni 2016. 21:11

Želimobebu,
    Ja nikakve pretrage nisam radila za mpo,.jer u biti nisam radi toga ni isla kod Baldani.( vec sam dobila preporuku za nju ), i ona je slala na spermiogram, bakteriološki,.i amh, i planira jos histeroskopiju da se napravi - u biti ona je zavrsila sad kompletnu moju obradu radi spontanih i ustanovila se losa dijagnoza spermiograma.
    Testove trombofilije i sve to sam radila jos prije, ustanovljene su mi mutacije te se sumnja na taj razlog spontanih, u slijed.T uvode mi Heparin i Andol pijem od LH pozitivne trakice.
    Jako me zanima sto ce mi dr.sutra reci, jer sutra sam narucena u njezinu ambulantu da mi iscita taj spermiogram, amh i progesteron.
    Ne mogu docekati.
    A ostale pretrage sam radila u 9 mj, briseve i sve to,.pa ukoliko cemo ici na neki postupak nadam se da ce uvaziti te nalaze posto nisu jako stari.
    A mislim da se ti nalazi hepatitisa ne cekaju dugo.
    Kakvu cistu imas? Zasto ne možeš s njom u postupak??

Petra,
    Cula sam da se u Vinog.ceka uzasno dugo. Jedna cura je isto cekala pola godine, uzas. Zasto radje ne odes u neku drugu bolnicu??

Kikica,
    Držim figeee :) 
    I svim curama ovdje :))

kikica87
    13. Studeni 2016. 21:13

zelimobebu123 hvala :)

a za iskustvo, evo neznam, ja ti mogu napisati svoje... zapravo i meni je ovo bio prvi ivf i nisam znala sta da ocekujem i bilo me uzasno strah ali draga nemas se cega bojati, stvarno, nista nije strasno, injekcije hormona nista ne bole, ni sami transfer ne boli, jedino sta boli je punkcija folikula, ali ni to nije strasno i kratko traje, ovisi koliko imas folikula (barem je meni bilo tako, imala sam ih 10) transfer je bezbolan i nemas se cega bojati zbilja. samo opušteno i bez nervoze i tako ce biti ;)

kikica87
    13. Studeni 2016. 21:14

curke hvala svima, nadam se da prekidam niz :D

kikica87
    13. Studeni 2016. 21:36

ma ne brini, pitaj sve sta te zanima, znam kako je vjeruj mi :) nisam u petrovoj 
    prije punkcije dobijes anesteziju, to je najbolji dio haha, meni je bilo super :D cak sam se nasmijala jednom tokom punkcije, sestra se nešto šalila :D
    sve skupa traje negdje oko 2 tj, znaci drugi dan M pocinješ davati injekcije hormona, od 6og dana se ide na folikumetriju svako dva dana da ti dok prati kako se folikuli razvijaju, onda ce ti dok odrediti kad ces dati štopericu, ona ce ti reci tocno sat kada ces dati tako da ne brini, neces nista preskociti, 
    ja sam stopericu dobila 11ti dan od pocetka M i 13ti dan je bila punkcija. to jutro kada ti ideš na punkciju muž daje uzorak.
    sutradan sam zvala u bolnicu i rekli su mi koliko ih se oplodilo i treci dan nakon punkcije san isla na transfer. vracena su mi dva embija. i eto... od tada iscekujem sutrasnji dan :D

mono1111
    13. Studeni 2016. 21:39

Želimobebu,

Misliš cokoladnu, endometricnu cistu?? Ja sam ju imala vise od dvije godine,.moj socij.tada je predlagao operaciju, a u bolnici Vinog.sam tad isla rekli su da oni to ne bi dirali,.bila je 2 cm, i sama je nestala prije par mjeseci.
    Ali nisu mi nista rekli da ne smijem se naprezati ili sl. Mislim ni ne ni ne mogla radi posla koji radim.
    Ali vjerovatno je tebi nekakva drukcija cista.
    Koje mutacije imas na trombofiliju??
    Koliko spontana si imala??

malagarava13
    13. Studeni 2016. 22:03

želimobebu pa iskreno šanse da iz prve uspije i nisu baš neke, mislim 20%..  tebi žemim da budeš u tom postotku :)
    petra mi smo nakon 3mj od 1.pregleda krenuli u postupak na VV
    kikica sretno  bilo bi dobro da nam prekineš ovaj niz negativnih beta

ono što jako želiš, dobit ćeš <3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.