Nikitauterobrush je metoda kad nekom četkicom uzmu uzorak sluznice endometrija za patohistoloski nalaz. Koliko sam skuzila cetkica je kao ono sto se koristit za papa test. Uglavnom sve zahvate rade samo i iskljucivo po potrebi odnosno ako se tokom histero vidi da je potrebno nesto od toga tada se to i radi. U protivnom da bi se to radilo obavezno treba imati od mpo preporuku, bez jasne indikacije ne radi se to jer kako su napisali to nije bezazlena pretraga, al ako tokom histero se vidi da je potreba za time obave ju. Inace dodatno se naplacuje 400-500kn. ERA test ti kazem gledala jesam jos prije par mj al nisam tu nasla u RH, pa sam odlučila prvo ono sto imam tu rijesiti, a onda cu vidit. Nije mi Srbija bas blizu, pa ako budem to trebala onda cu vidit dal ima sta u Sloveniji, Italiji, Austriji to mi je malo blize cini mi se.. Nadam se da necemo do te faze doci. 🙏
MojeSve na tvom mjestu bih uzimala 1 ampulu svakih 8 dana jer to je onda doza od cca 3100 u.i. Kako se zovu ampule? Jel u uputama ti pise sto o doziranju?
Nova sreca mene je ovaj put bolio kao bubreg (visoko gore na ledjima izmedju rebra i kuka) al samo sa desne strane. Rekla mi je moj gin soc da je vjerojatno od tekucine oko desnog jajnika i toga sto je otecen bio. Jel su ti rekli mozda da imas povecan jajnik? Jel te boli s obje strane?
Nista mi nije rekla jer su mi dali nesto i zamantala sam bila dok su radili mi.a na takav nacin i mene boli isto samo sa live strane.pa valjda bi mi rekla nesto da ima
Dala mi je ginekologica medazol vaginalete. Jel mogu to koristit do početka izvini ali zbog cega ti je dala medazol
Dala mi je ginekologica medazol vaginalete. Jel mogu to koristit do početka izvini ali zbog cega ti je dala medazol
Ma često iman neke ajmo reć miomirise, pa me više ni ne pregleda nego prepiše vaginalete. Ja sam valjda osjetljiva na to
Sorry krivo sam bila napisala prvi put! Danas mi dan nikad kraja od 5 sam na poslu... 😒 Sve u svemu pustam si sad vremen da ovo prodje da vidim sto je s time pa cu dalje. Jedno vrijeme sam si tako uzimala previse toga odjednom i onda mi valjda se sve bilo nakupilo da sam imala mengu 10 dana sta nikad u zivotu nisam, i cijelo vrijeme mi nabijala glava. Od onda sta god netko mi rekao ja fino polako mjesec po mjesec ne moze biti normalno ni sasvim svejedno da ti neko svaki mjesec cacka po maternici niti vadi 20 epruvetica krvi. Jel tako? Sad mi je najvazije da nalaz histero bude dobar i da se tu nista ne zakomplicira. Pocela sam jucer muzu nabrajat cijelu listu planova iducih 20 koraka, pa me prizemljio jedino potezom - a sta ce ti 20 koraka unaprijed kad ti ih 19 nece trebat. Pitam ja njega kako to misli? Pa lako ili ces nakon ovog zatrudniti ili poluditi na zivce! A ima jadnik i pravo!
Perla kako je danas situacija kod tebe?
Nova sreca ako te tijesi mene je to prestalo kroz 2 dana. A prije ET nisam vise ni osjetila to iako mi je jajnik jos bio otecen. Odmaraj i puno pij!
Cure uterobrush se moze koristiti za scratching, isti ucinak niza cijena. Zena koju znam je prvo radila histero, nakon toga histero sa scratchingom pa opet puno platila i onda u Pragu pricala s dr i rekla joj da drugi put uzme samo scratching s uterobrushom jer je isti ucinak, a manja cijena (a dijagnosticku hostero je vec obavila). U Pragu rade pokrivanje duzeg implantacijskog prozora pa tako stave jedan npr trodnevni embrij i jednu blasticu.
Ajme Kengu je mislim da je ovo u nasim klinikama SF story. Hvalevrijedna informacija svakako. Hvala! Cula sam jos od nekih cura da moj mpo dr radi scratching kad vidi da bi moglo pomoc, a nesto slicno je radila za svoju studiju al ja sam bila u postupku taj mjesec i slijedeci a onda su mi ciklusi dosli zmrdani da nije mogla i istrazivanje zavrsilo. Al nema veze kad ovo obavim vidit cemo ako ne uspije probat cu s njom vidit za scrach. ili ako radi mozda uterobrush.
Pa meni se čini da je ona neka jako pametna žena i da se da dogovoriti s njom pa ti želim sreću da uspiješ to ‘isposlovati’. Mene čudi što su te neke stvari SF i u privatnim klinikama. Recimo taj duži imlantacijski prozor. To mi se ne čini ni moralno dvojbeno kao PGD niti da trebaju dodatnu opremu. Trebaju smrznuti trodnevni embrij i za dva dana ga odmrznuti (tako nekako). Vjerujem da je kod tebe samo pitanje dobivanja dobrog embrija, ali opet moze li se tome doskočiti, a ne čekati i ići na metode pokušaj/pogreška. Pa ipak smo mi živa bića s emocijama, a ni tijelo ne može izdržati hrpetine postupaka.
Nemasekirancije - ja sam je jednom zvala pa se nikako nije javljala. Onda sam zvala sestre i objasnila zašto zovem pa su joj one prenijele poruku i rekle da nazovem za 30 minuta kad doktorica pogleda u moj karton. No, meni ti je doktorica Planinić baš dobro sjela. Uvijek sve lijepo objasni i nekako mi je baš draga. Ako nije bila ni ona sigurna, a tebe to očito brine onda si pripremi broj kartona i nazovi doktoricu J. odmah ujutro i pitaj što bi bilo najpametnije za odraditi. Sretno u svakom slučaju.
Nikitta - da, sve sam popila. Nešto mi je ginekolog objašnjavao da svaka tableta ima drugačiju dozu hormona pa da zato trebam popiti sve, jedino ako procurim onda kao prestajem sa starom kutijom i započinjem s novom.
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Cure vi kad pricate o svim ovim pretragama ko da mi pricate na japanskom lol. Nova sreca..odlican rezultat :)! Sad drzimo fige!
Nikita..ma da nezmam jel me vise zivciraju oni ili moj jajnik s tim jadnim 1 folikulcicem hehee :).
Hrabrica..mislis da nisam poslusala tvoj savjet :)? Cula sam se sa svojom. Kaze dobra odluka.
Ha nissss...sad cekamo...pa ako sreca zesce posluzi, ako ne treba sloziti plan za dalje :) moglr bi se druziti ja i ti mi se cini hehe.
Ma i meni je Vaki zena jako draga i simpa..ali nije bas djelovala sigurno u odluku. A znas kad si u ovome u sve zivo sumnjas i onda kad te jos tak pokoleba dodatno je bed. Ma uglavnom kako je je..sta bude bit ce.
Btw ovi jajnici me danas bole cijeli dan, dok hodam, sjedim..covjek bi pomislio da je 10 folikula unutra haha.
Sortiraj odgovore
Najstariji