Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lilli
    19. Listopad 2018. 11:09

Zar nema nikog iz Petrove?

rokas
    19. Listopad 2018. 12:02

Hrabrica ne nastavljas uzimat lijekove, prekidas, procuris, pa po dogovoru s dr idete dalje u postupak
    Ako je postupak stimuliran lijekovima treba pauza izmedju 6mj ili ides u prirodni i onda lijekova nema

Bolovanje treba jer se treba mirovat
    Aspiracija je mene bolila jako jer sam imala puno folikula
    Kad je jedan vjerojatno ne boli tako, ali opet, u osijeku daju i za jedan anesteziju

5 ICSI 09/2014 - rodio se princ 23.06.15.
    U borbi za bracu ili seku
    07/2020 stigla princeza
    Oligoasthenoteratozoospermia, sekundarna amenoreja

• Lilli
    19. Listopad 2018. 12:57

Nikitta

Lilli ja sam u Petrovoj, ali nisam dogurala do vađenja bete. Mislim da se uputnica uzme od svoje mpo i vadiš iza u labu. Za nalaz se možeš dogovorit da ti pošalju na mail ili tvojoj mpo.

Hvala ti

• Lilli
    19. Listopad 2018. 14:29

Nikitta,ja sam ti skroz mirna. Cak mislim da mi je neki sklop zivaca puknuo sa proslom neg betom😂jer mi je od onda pogled na sve drukciji. Kako god bilo,ja sam zahvalna sto nam znanost/medicina daje ovakve mogucnosti. Mozda na kraju cijelog mpo puta ispadne da je najveca i jedina radost to cekanje bete,al zahvalna sam i za to jer neizmjerna mi je sreca uopce osjetiti nadu da se moze ostvarit taj san. Eto. Sretno!

Hrabrica
    19. Listopad 2018. 15:52

Nikitta

Hrabrica ja ću ti reći svoj primjer. Nije se oplodila nijedna stanica jer su bile 2 neupotrebljive a 2 preloše, a to ti je sve jedno te isto. Došla sam potom kod svoje mpo, rekla je da odmah prestajem s terapijom, M mi je stigla nekih 5 dana nakon zadnjeg utrogestana. Trebali smo odmah u prirodnjak, no odbila sam jer nije bilo moje dr., a i na kraju sam ovulirala prije. Tako da sad čekam novu mengu pa idemo u prirodni. Mene aspiracija jako boli zbog endometrioze, išla sam 3x na živo, i zato sam sad u Petrovoj koja ima anesteziju. Ja mogu u novi stimulirani u 1 mjesecu. Bila sam u stim. u 9 mj. Sve ovisi, netko veli 4, netko 6 mj. pauze.

Kak onda hzzo gleda na prirodni protokol? npr..prvo imaš stimuliriani koji nije upalio pa prirodni..Ako zakonski imamo pravo na tri postupka, oni će to bilježiti kao dva? I na koliko inseminacija imamo pravo (iako nije da vjerujem u neku uspješnost kad je ona u pitanju).. Sorrrry ako te gnjavim :/

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
    10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
    05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
    Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️

Hrabrica
    19. Listopad 2018. 15:58

rokas

Hrabrica ne nastavljas uzimat lijekove, prekidas, procuris, pa po dogovoru s dr idete dalje u postupak
    Ako je postupak stimuliran lijekovima treba pauza izmedju 6mj ili ides u prirodni i onda lijekova nema

Bolovanje treba jer se treba mirovat
    Aspiracija je mene bolila jako jer sam imala puno folikula
    Kad je jedan vjerojatno ne boli tako, ali opet, u osijeku daju i za jedan anesteziju

To sam čitala nešto o toj pauzi, da se jajnici kao odmore al brijem da tokom te pauze um luuuuudi... A što se tiće anestezije, nakon cijele ove afere sa bolnicama, možda prestanu šparat na tome...možda ta cijela frka zaista pomogne i napravi korak naprijed <3 

05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️

Vaki
    19. Listopad 2018. 16:18

Eto, dobila sam uputnicu za "štitnjaču". Kaže da mi ostalo treba dati ginekolog jer je to u njegovoj domeni. A, ako nema sluha za moje probleme neka ga promijenim... Dobra je.... 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

Vaki
    19. Listopad 2018. 16:20

Ja nisam do sad nikad koristila bolovanje, nije mi trebalo... Uvijek su mi nudili, ali nije bilo potrebe. Stvarno sam se dobro osjećala svaki put... 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

Hrabrica
    19. Listopad 2018. 16:30

Nikitta

Lilli potpuno te razumijem. Meni je prva neg. beta u prvom postupku bila najgore iskustvo. Toliko čovjek nema iskustva, pa su očekivanja, barem u mom slučaju, bila veeeelika. S vremenom sam se otrijeznila, da u prosjeku treba 4 do 6x da se primi. Sretne su one žene kojima se primi od prve. Kad planiraš vaditi? Sretno. Ja sam prestala raditi i kućne testove. Samo beta, a i od nje mi je više muka 😂

Hrabrica prema postojećem zakonu imamo pravo na 2 prirodna i 4 stimulirana. Za inseminacije nisam ziher, negdje 4 ili 5. Nisam iskoristila nijednu preko HZZO. 😂

Ja se toplo nadam da cu i ja preskocit inseminaciju jer je postotak uspjesnosti los koliko sam skuzila..Ode na konzultacije, drzte fige 😁😍❤

• Lilli
    19. Listopad 2018. 17:18

Nikitta,planiram u ponedjeljak. To bi bio 13dnt,18dnp.
    Citajuci tako svakakva iskustva,shvatila sam da je tek beba u narucju "sigurna",a sve ovo o cem mi tek mastamo(1.beta,2.beta,uzv,srcana akcija..),to je za sve nas toliko nesigurno,a opet tako dragocijeno.
    Nadam se da cemo sve mi doc do te "sigurne tocke"

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani