Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hrabrica
    19. Listopad 2018. 10:12

Nikitta

Tak je, mogu ti se na 2dc na uzv (zato se i radi), vidjet folikuli koji se mogu potencijalno stimulirati, to se zovu antralni folikuli, tzv. antralci. Ako ideš u prirodnom, pratit će se svakako samo onaj 1 koji do O postane vodeći. Ako ideš u stimulirani, onda se pokušava pokrenuti rast svih antralnih, pa oni koji počnu ravnomjerno rasti se prate i punktiraju. Ne može se unaprijed znati je li i kakva je stanica u folikulu. Eh, da se to može, kamo sreće, spasili bi se mnoge tuge, mene su pikali “na prazno” u stimuliranom prošli mjesec, to mi se prvi put dogodilo. Jbg 🙄

Nalaze ćeš morati dodatne radit, markere na spolne bolesti (ne smiju bit stariji od 6 mj), nalaze štitnjače, spolne hormone 2dc. Papa i brisevi ne smiju biti stariji od godinu dana, tako da ako to imaš i sve je ok, onda to slobodno priložiš, ne trebaš ponavljat. Krvna grupa i RH faktor je nepromjenjiva, tako da jednom kad izvadiš that’s it. Ja sam priložila nalaz iz 2009. 😂E da, ja sam vadila i AMH da vide kolika je rezerva jaj.stanica… onda ti na temelju toga daju stim. Amh i broj antralaca na uzv 2dc je okvirni pokazatelj kako bi mogla reagirati na stim.

Uf žao mi što su piknuli prazno :( znači i to je istina :( kvragu :/ I šta onda? čekaš iducu O i nastaviš uzimati lijekove do tad? I još par bedastih pitanja .. (p.s. vidim napredak, počela sam kužit što pričate :D ) Aspiracija...navodno neki doktori daju anesteziju a neki ne..i je li uopće potrebna? Također, moj gin mi rekao da bi mi pisao bolovanje od transfera do bete bez da sam sama tražila..Je li to neka uobičajena praksa ili?

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

Boa35
    19. Listopad 2018. 10:35

Nikitta

Karla89 ako si sad na dosta vitamina, malo je kontraproduktivno uzimat mm. Ja sam sad samo na mm, jer je ona dovoljna i ne mislim ništa uz to. I ja se pouzdam u njene super moći! Sretno kod Š, plaćate ili idete preko HZZO?

Grizli svjesna sam da se trbuh ne smije grijati nakon transfera, zato nisam ni rekla da se stavlja na trbuh. Cirkulacija mora imat veze s implantacijom, a budući da ja svaku večer ne osjećam noge, koliko je loša cirkulacija, meni definitivno termofor isključivo na stopala pomaže. Kineska medicina se zalaže za toplu i receptivnu maternicu, a to sve ide od stopala. Pročitah knjigu The Infertility cure, i ima super pogleda sa strane tradicionalne kineske medicine. Nekako si mislim ako mi je maternica (trbuh) hladan i bez cirkulacije, kako će se tu stvoriti novi život? Ja spavam zimi u čarapama, osim kad sam u završnoj fazi ciklusa ne moram, stopala mi gore od temperature koju stvara progesteron. Znači ima tu neke poveznice. Barem tako osjećam da je u mom slučaju. Ne mora vrijediti za druge ☺️

Kod Škvorca se inseminacije plaćaju, a IVF ide preko HZZO-a (ako se ne želi privatno), ali za sada je ispucao IVF preko HZZOa za ovu godinu.
    Tako da ako ne bude pozitivnih rezultata kod inseminacija (predložio nam je 2x), idemo sljedeće godine u postupak IVF.

• Cvjetic
    19. Listopad 2018. 10:42

nemasekirancije

Cvjetic

nemasekirancije

Cvijetic i vaki hvala. Mislim da je pametnije preskociti. Pa ako bas krene ici puno po terenu znamo da i takva opcija postoji (ukoliko moze s slabijim nalazom).
    Cvijetic ti si to zamrzavala privatno ili?
    A dobit ce neka valjda info od nas svih kakva je situacija u 12 i 1 mj na vv-u sto se Go tice :)

Ne,ne nisam privatno.u bolnici sam ali to se placa,da li u svima neznam,vjerovatno da.

Moguce da se u svima. A di si ti? U kojoj

Ja sam u Rijeci

• Lilli
    19. Listopad 2018. 11:09

Zar nema nikog iz Petrove?

rokas
    19. Listopad 2018. 12:02

Hrabrica ne nastavljas uzimat lijekove, prekidas, procuris, pa po dogovoru s dr idete dalje u postupak
    Ako je postupak stimuliran lijekovima treba pauza izmedju 6mj ili ides u prirodni i onda lijekova nema

Bolovanje treba jer se treba mirovat
    Aspiracija je mene bolila jako jer sam imala puno folikula
    Kad je jedan vjerojatno ne boli tako, ali opet, u osijeku daju i za jedan anesteziju

5 ICSI 09/2014 - rodio se princ 23.06.15.
    U borbi za bracu ili seku
    07/2020 stigla princeza
    Oligoasthenoteratozoospermia, sekundarna amenoreja

• Lilli
    19. Listopad 2018. 12:57

Nikitta

Lilli ja sam u Petrovoj, ali nisam dogurala do vađenja bete. Mislim da se uputnica uzme od svoje mpo i vadiš iza u labu. Za nalaz se možeš dogovorit da ti pošalju na mail ili tvojoj mpo.

Hvala ti

• Lilli
    19. Listopad 2018. 14:29

Nikitta,ja sam ti skroz mirna. Cak mislim da mi je neki sklop zivaca puknuo sa proslom neg betom😂jer mi je od onda pogled na sve drukciji. Kako god bilo,ja sam zahvalna sto nam znanost/medicina daje ovakve mogucnosti. Mozda na kraju cijelog mpo puta ispadne da je najveca i jedina radost to cekanje bete,al zahvalna sam i za to jer neizmjerna mi je sreca uopce osjetiti nadu da se moze ostvarit taj san. Eto. Sretno!

Hrabrica
    19. Listopad 2018. 15:52

Nikitta

Hrabrica ja ću ti reći svoj primjer. Nije se oplodila nijedna stanica jer su bile 2 neupotrebljive a 2 preloše, a to ti je sve jedno te isto. Došla sam potom kod svoje mpo, rekla je da odmah prestajem s terapijom, M mi je stigla nekih 5 dana nakon zadnjeg utrogestana. Trebali smo odmah u prirodnjak, no odbila sam jer nije bilo moje dr., a i na kraju sam ovulirala prije. Tako da sad čekam novu mengu pa idemo u prirodni. Mene aspiracija jako boli zbog endometrioze, išla sam 3x na živo, i zato sam sad u Petrovoj koja ima anesteziju. Ja mogu u novi stimulirani u 1 mjesecu. Bila sam u stim. u 9 mj. Sve ovisi, netko veli 4, netko 6 mj. pauze.

Kak onda hzzo gleda na prirodni protokol? npr..prvo imaš stimuliriani koji nije upalio pa prirodni..Ako zakonski imamo pravo na tri postupka, oni će to bilježiti kao dva? I na koliko inseminacija imamo pravo (iako nije da vjerujem u neku uspješnost kad je ona u pitanju).. Sorrrry ako te gnjavim :/

11/2018 – inseminacija X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    06/2021 – FET X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

Hrabrica
    19. Listopad 2018. 15:58

rokas

Hrabrica ne nastavljas uzimat lijekove, prekidas, procuris, pa po dogovoru s dr idete dalje u postupak
    Ako je postupak stimuliran lijekovima treba pauza izmedju 6mj ili ides u prirodni i onda lijekova nema

Bolovanje treba jer se treba mirovat
    Aspiracija je mene bolila jako jer sam imala puno folikula
    Kad je jedan vjerojatno ne boli tako, ali opet, u osijeku daju i za jedan anesteziju

To sam čitala nešto o toj pauzi, da se jajnici kao odmore al brijem da tokom te pauze um luuuuudi... A što se tiće anestezije, nakon cijele ove afere sa bolnicama, možda prestanu šparat na tome...možda ta cijela frka zaista pomogne i napravi korak naprijed <3 

11/2018 – inseminacija X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    06/2021 – FET X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

Vaki
    19. Listopad 2018. 16:18

Eto, dobila sam uputnicu za "štitnjaču". Kaže da mi ostalo treba dati ginekolog jer je to u njegovoj domeni. A, ako nema sluha za moje probleme neka ga promijenim... Dobra je.... 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.