Juliška, instrumentima ulaze dolje i aspiriraju jajne stanice. Kao da si kod ginekologa! U nekim klinikama spavaš kad to rade, a u nekim se to radi u živo. Malo je bolno, ali se izdrži. Od pikanja ne trebaš još ništa osjećati, s vremenom ćeš se malo napuhati i osjetit jajnik.
Juliska samo hrabro. I ja sam na prvom postupku, ali mi smo na inseminaciji. Drzi se i sve pitaj sta tr zanima, cure su super i sve ce ti pomoci :)! I ja imam milijun pitanja o svemu tako da neces biti jedina ;)!
Vaki, da cula sam dosta zalbe na odnos s pacijentima. A da...vidjeti cemo! I meni su tamo sestre super pa ne uopce ne cudi da su te uspijele odgovoriti ;)
Cvjetic onda sretno da M sto prije dodje i prodje i da krenes u uspjesan FET!
Juliska dobrodosla i od srca ti zelim uspjeh odmah u prvom postupku. Za muzevu dijagnozu nemoj previse se uzrujavat jer sa mpo se jako dobro rijesi taj nazovimo to problem. Za punkciju rekla ti vec Vaki, uglavnom ako nemas puno folikula idu bez anestezije barem tamo di sam ja. Da malo boli, neugodno je, al da se izdrzat za taj divan cilj. Potrebno je i psihicki i fizickai biti jak za sve to. Pripremiti se na najlosiji iskoh pa da te najbolji moguci iznenadi. Samo ostani pozotivna i hrabro naprijed. Ja sam na 3 postupku, al 1. stimulirani, a neke simptome pocela sa osjecati tek 4dan pikanja. Sretno i da sto prije se pridruzis nekoj trudnickoj temi.

Hvala Vam na tako brzom odgovoru. Ne mogu vam opisati koliko se bojim svega toga a opet jedva čekam da sve to krene. Zanima me da li ima jos nešto sto bi ja mogla napraviti da to bude sto uspješnije? Za sada pijem samo folnu kiselinu i da li trebam smanjiti fizičke aktivnosti jer sam sportski tip i skoro svaki dan trčim i vježbam... inače ja sam u CITO u Splitu kod doktora Poljaka.
Dr.Poljak je super bar meni bio. Nisam ga osobno upoznala al sam ga kontaktirala za savjetovanje i zaista mi je brzo, strucno i lijepo odgovorio. Tako da ne sumnjam da si u dobrim rukama. Ako nije bas nuzno da ti ostane takav dobro bi bilo da malo usporis tempo posebno ako radis teze vjezbe. Nakon punkcije daj si vremena za odmor i da se oporavis, nemoj se naprezati. Meni su rkeli cak i par dana pred punkciju da izbjegavam napore jer navodno mogu puknut folikuli iako mi to dr nisu rekli ja se ipak pripazim malo. Samo se probaj opustiti i biti pozitivna. Znam kako ti je i sama se bojim i strepim nad svakim grcem, pomakom, boli, na sve reagiram i gnjavim tu cure po forumu sa savjetima i iskustvima i to me umiri najcesce jer tu ima cura koje su zaista puno prosle i mogu te uputit na najbolji nacin. Cak ni dr ti ne moze toliko savjeta dat koliko one koje su to prosle i probale. Sretno

Hvala na odgovoru. Tako sam i mislila, još ću se malo praviti da se ništa ne dešava i sve normalno raditi a onda nakon prvog ultrazvuka malo usporiti. Hvala još jednom, ne mogu ti opisati koliko me smiruju rijeci podrške i da će sve biti u redu.
Juliska dobro nam dosla! Kao i svakoj od nas ti zelim da ugledas svoj plus.
Ja sam isto kao laik usla u postupak tako da nemoj se bojat pitati. Na webu takoder imas dosta toga objasnjeno samo sto takve teme prije nismo istrazivale.
Na terapiju svaka reagira na svoj nacin. Ako ti postale lose odmah se javi dr a nemora ti biti cudno i ako ti sve bude ok. Ja osobno nisam reagirala ni na jedan lijek lose,samo polako!
Dobro veče svima.
Citam vas vec duzi period, pa sam konacno odlučila prikljucit se. Zapelo mi za oko nešto pa moram pitat.
Nemasekirancije, meni ti je ful loše od klomifena i napušem se kao balončić. No, nakon 7-8 dana je opet sve o.k.
Sestre su mi rekle da se, po novom, nose i u putnice A3 za mužiće. Što treba pisati na njoj?
Može definicija ful loše? 😂
Sve sto sam do sad nasla iskustva manje vise svima ok, a ja, mucnince, mirisi svih vrsta me dotuku, nedajboze da se posteno najedem sve povratim.
Jel to normalno, bas tako jaku reakciju imat?
Zenske moze pomoc... Sinoc prije stoperice sam osjecala dosta jaku bol u jajniku di je folikul taj jedan dominantan. Nakon stoperice malo popustili i sve bilo super dok sam lezala osim sto sam ostala napuhana. Koza na trbuhu me bas zateze, tako se ne napuhnem ni kad dobijem M. I imam bolove ko u bubregu desnom i krizima, znaci od ledja prema naprijed. I stalne bolove u trbuhu, al ne bas jake onako srednje. Osim ako se nagnem prema naprijed dok sjedim ili se sagnem onda bas imam jacu bol koja nakon nekog vremena mirovanja se smanji. Jel moguce da je to od menopura i ovitrelle nuspojava?

Zenske moze pomoc… Sinoc prije stoperice sam osjecala dosta jaku bol u jajniku di je folikul taj jedan dominantan. Nakon stoperice malo popustili i sve bilo super dok sam lezala osim sto sam ostala napuhana. Koza na trbuhu me bas zateze, tako se ne napuhnem ni kad dobijem M. I imam bolove ko u bubregu desnom i krizima, znaci od ledja prema naprijed. I stalne bolove u trbuhu, al ne bas jake onako srednje. Osim ako se nagnem prema naprijed dok sjedim ili se sagnem onda bas imam jacu bol koja nakon nekog vremena mirovanja se smanji. Jel moguce da je to od menopura i ovitrelle nuspojava?
Jest,barem je meni tako bilo.Sad kad si si dala stopericu,samo lagano neradi nista i odmaraj.Bit ce malo lakse...
JA-'89,AMH 37.1-bez jajovoda.MM-'85,oligoasthenozo
1.postupak-6js-1 blastica,beta 584(kiretaža)
2.postupak-1js-bez et
3.postupak-11js-3d et 2 embrija,beta 2050.9(VM-rog m)
4.postupak-1js-3d et-beta 1.20
5.postupak-8js- sve nezrele
6.postupak-2js-3d et-1embrij,beta 1.20
7.postupak-1js-3d et,beta 1.20
8.postupak-4js-3d et,2 embrija,beta 1.20
9.postupak-4js-3d et,1 embrij,beta 1.20
10.postupak-u planiranju/cekamo...
Nemasekirancije, meni ti je ful loše od klomifena i napušem se kao balončić. No, nakon 7-8 dana je opet sve o.k.
Sestre su mi rekle da se, po novom, nose i u putnice A3 za mužiće. Što treba pisati na njoj?
Ajde vidjet cemo. Ja sam za sad ok. Sinoc sam osjecala malu napuhanost al nista strasno. Tako je, ja sam izvadila A3 i treba pisati spermiogram. Ti si isto na VV? Tko je uopce gore jos? Kako ste zadovoljni?
I ja sam na VV prosla sam vec 7 postupaka kod njih.Sestre su mi super,za dat savjet slobodno ih pitam sto god me zanima.Odlicne su...zenske u laboratoriju super.Doktorica mi je ok,al fali mi strucnosti kod nje,vec sam dosta pisala o tome ovdje.Zao mi je samo sto doktor P. nije na VV on mi je odlican.I kad god mi je on dao terapiju stanica imala super i dolazilo do trudnoce al lose zavrsilo.
JA-'89,AMH 37.1-bez jajovoda.MM-'85,oligoasthenozo
1.postupak-6js-1 blastica,beta 584(kiretaža)
2.postupak-1js-bez et
3.postupak-11js-3d et 2 embrija,beta 2050.9(VM-rog m)
4.postupak-1js-3d et-beta 1.20
5.postupak-8js- sve nezrele
6.postupak-2js-3d et-1embrij,beta 1.20
7.postupak-1js-3d et,beta 1.20
8.postupak-4js-3d et,2 embrija,beta 1.20
9.postupak-4js-3d et,1 embrij,beta 1.20
10.postupak-u planiranju/cekamo...
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji