Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    09. Rujan 2018. 19:27

Hvala Cvjetic na poslanoj pozitivi! Sad mi ostaje samo cekat utorak uzv i drzat fige da bude punkcija uspjesna. Kako si ti? 

• juliška
    09. Rujan 2018. 19:43

Bok drage cure! 
    Iako vas duže vrijeme čitam tek sad sam se prijavila jer se bojim i htjela bi pomoći drugima sa svojim iskustvom a i meni treba pomoć. Naime, mi pokušavamo 5 godina i nikako nije uspjelo. Išla sam na sve moguće pretrage, imam policističnih jajnike ali imam vise manje redovite mjesečnice i ovulacije. Zadnje sto sam trebala napraviti je prohodnost jajovoda ali mi liječnik nije to htio napraviti dok ne donesem Spermiogram. Jedva sam nagovorila dragog da to napravi i šok!! Teška Oligoastenozoosprermia. Nakon procesa prihvaćanja svega toga opet smo ponovili taj nalaz i još je bio gori. Da ne dužim puno, sada smo prvi put na potpomognutoj iako ni sama ne znam kako se točno zove. Ja si moram davati infekcije gonila i 6 dan ciklusa idem na prvi ultrazvuk. Sve mi je to tako nevjerovatno, danas sam si dala prvu injekciju i ne znam da li bi trebala nešto osjećati ili ne, imam sto pitanja a ne znam opće odakle krenuti. Uglavnom, zahvalna sam na ovom forumu sto se vise ne osjećam toliko usamljeno kada vidim koliko nas tu ima (na žalost). Svima želim svu sreću ovoga svijeta za uspjeh u ovim postupcima koji su očito puno teži psihički nego fizički. Kako prvo, zanima me kako se uopće radi to izvlačenje jajnih stanica, da li to bodu po kozi u predjelu jajnika s iglicama ili se uvlači nešto dolje? Ispričavam se ako je glupo pitanje. Pozdrav svima

Vaki
    09. Rujan 2018. 19:47

Nemasekirancije, ma nisam baš zadovoljna i htjela sam se prebaciti (ne zbog stručnosti, nego odnosa), no sestre su me nekako odgovorile. Vidjet ćemo! 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

• Cvjetic
    09. Rujan 2018. 19:47

Grizli

Hvala Cvjetic na poslanoj pozitivi! Sad mi ostaje samo cekat utorak uzv i drzat fige da bude punkcija uspjesna. Kako si ti?

Evo cekam da dobijem menstruaciju drugi tjedan i onda krecem.Nadam se da ce otapanje bit uspjesno.Uf,uvijek nesto cekamo,nadamo se.Ali samo pozitivno razmisljat i bit ce sve ok

Vaki
    09. Rujan 2018. 19:54

Juliška, instrumentima ulaze dolje i aspiriraju jajne stanice. Kao da si kod ginekologa! U nekim klinikama spavaš kad to rade, a u nekim se to radi u živo. Malo je bolno, ali se izdrži. Od pikanja ne trebaš još ništa osjećati, s vremenom ćeš se malo napuhati i osjetit jajnik. 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

• nemasekirancije
    09. Rujan 2018. 20:28

Vaki

Juliška, instrumentima ulaze dolje i aspiriraju jajne stanice. Kao da si kod ginekologa! U nekim klinikama spavaš kad to rade, a u nekim se to radi u živo. Malo je bolno, ali se izdrži. Od pikanja ne trebaš još ništa osjećati, s vremenom ćeš se malo napuhati i osjetit jajnik.

Juliska samo hrabro. I ja sam na prvom postupku, ali mi smo na inseminaciji. Drzi se i sve pitaj sta tr zanima, cure su super i sve ce ti pomoci :)! I ja imam milijun pitanja o svemu tako da neces biti jedina ;)! 
    Vaki, da cula sam dosta zalbe na odnos s pacijentima. A da...vidjeti cemo! I meni su tamo sestre super pa ne uopce ne cudi da su te uspijele odgovoriti ;)

Grizli
    09. Rujan 2018. 20:53

Cvjetic onda sretno da M sto prije dodje i prodje i da krenes u uspjesan FET! 
    Juliska dobrodosla i od srca ti zelim uspjeh odmah u prvom postupku. Za muzevu dijagnozu nemoj previse se uzrujavat jer sa mpo se jako dobro rijesi taj nazovimo to problem. Za punkciju rekla ti vec Vaki, uglavnom ako nemas puno folikula idu bez anestezije barem tamo di sam ja. Da malo boli, neugodno je, al da se izdrzat za taj divan cilj. Potrebno je i psihicki i fizickai biti jak za sve to. Pripremiti se na najlosiji iskoh pa da te najbolji moguci iznenadi. Samo ostani pozotivna i hrabro naprijed. Ja sam na 3 postupku, al 1. stimulirani, a neke simptome pocela sa osjecati tek 4dan pikanja. Sretno i da sto prije se pridruzis nekoj trudnickoj temi.

• juliška
    09. Rujan 2018. 20:53

Hvala Vam na tako brzom odgovoru. Ne mogu vam opisati koliko se bojim svega toga a opet jedva čekam da sve to krene. Zanima me da li ima jos nešto sto bi ja mogla napraviti da to bude sto uspješnije? Za sada pijem samo folnu kiselinu i da li trebam smanjiti fizičke aktivnosti jer sam sportski tip i skoro svaki dan trčim i vježbam... inače ja sam u CITO u Splitu kod doktora Poljaka. 

Grizli
    09. Rujan 2018. 21:14

Dr.Poljak je super bar meni bio. Nisam ga osobno upoznala al sam ga kontaktirala za savjetovanje i zaista mi je brzo, strucno i lijepo odgovorio. Tako da ne sumnjam da si u dobrim rukama. Ako nije bas nuzno da ti ostane takav dobro bi bilo da malo usporis tempo posebno ako radis teze vjezbe. Nakon punkcije daj si vremena za odmor i da se oporavis, nemoj se naprezati. Meni su rkeli cak i par dana pred punkciju da izbjegavam napore jer navodno mogu puknut folikuli iako mi to dr nisu rekli ja se ipak pripazim malo. Samo se probaj opustiti i biti pozitivna. Znam kako ti je i sama se bojim i strepim nad svakim grcem, pomakom, boli, na sve reagiram i gnjavim tu cure po forumu sa savjetima i iskustvima i to me umiri najcesce jer tu ima cura koje su zaista puno prosle i mogu te uputit na najbolji nacin. Cak ni dr ti ne moze toliko savjeta dat koliko one koje su to prosle i probale. Sretno

• juliška
    09. Rujan 2018. 22:05

Hvala na odgovoru. Tako sam i mislila, još ću se malo praviti da se ništa ne dešava i sve normalno raditi a onda nakon prvog ultrazvuka malo usporiti. Hvala još jednom, ne mogu ti opisati koliko me smiruju rijeci podrške i da će sve biti u redu. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.