Jedno amatersko i mozda glupo pitanje...
posto sam bila u ovom ciklusu u prirodnom ivf i rokala ae klomifenima... Bila jedna 1JS koja se raspukla nakon punkcije, bilo je jos malih folikula koji nisu aspirirani, bila sam i stopericu primila. Da li je moguća trudnoća prirodnim putem dok jos ne procurim?! 🤔
Srećice možeš li mi molim te opisati kako to funkcionira u Petrovoj? Pretpostavljam da si od ginića dobila uputnice al kak to dalje funkcionira?..Koliko se čeka na postupak, što si sve morala obaviti prije postupka (kakve preglede su te tražili) , kakvi su doktori (moraš li ih vući za rukav za neku info ili su susretljivi)..koliko dugo si moraš davati pikice i za šta su one uopće....sve me zanima :) Tražim neku dobro dušu koja bi mi opisala postupak kako bi se znala psihički pripremiti..
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
Stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
06/2021 – FET X
09/2021 – prirodna trudnoća X
10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
Stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
Beta negativna.
Čekamo FET U 05/2025 <3
bok cure! Evo samo da vam se javim da sam se danas prvi puta sama piknula i to na poslu. Jučer mi je prvo piknuo dragi pa mi nije bilo toliko strašno, ali meni su se ruke danas strašno tresle. Uglavnom još ništa ne osjećam i jedva čekam prvi ultrazvuk da vidim sto će mi reci. Kada otprilike bude punkcija? Znam da je sve individualno pa samo pitam okvirno jer ne znam kako ću zbog posla. Nedavno sam bila na godišnjem pa ne znam je li pametno uzimati bolovanje? Pozdrav svima i šaljem vam puno pozitivne energije koja mi se tek maloprije javila jer sam cijeli dan bila pod stresom i kao da još nisam svjesna sto se dešava...
bok cure! Evo samo da vam se javim da sam se danas prvi puta sama piknula i to na poslu. Jučer mi je prvo piknuo dragi pa mi nije bilo toliko strašno, ali meni su se ruke danas strašno tresle. Uglavnom još ništa ne osjećam i jedva čekam prvi ultrazvuk da vidim sto će mi reci. Kada otprilike bude punkcija? Znam da je sve individualno pa samo pitam okvirno jer ne znam kako ću zbog posla. Nedavno sam bila na godišnjem pa ne znam je li pametno uzimati bolovanje? Pozdrav svima i šaljem vam puno pozitivne energije koja mi se tek maloprije javila jer sam cijeli dan bila pod stresom i kao da još nisam svjesna sto se dešava…
Punkcija je cca 10-12 dan ciklusa, ali opet to sve ovisi od žene do žene. Ako se osjećaš dobro nema potrebe za bolovanjem u vrijeme stimulacije. Druga stvar, ako se ne osjećaš dobro onda se bolje nemoj forsirat još sa poslom.
Srećice možeš li mi molim te opisati kako to funkcionira u Petrovoj? Pretpostavljam da si od ginića dobila uputnice al kak to dalje funkcionira?..Koliko se čeka na postupak, što si sve morala obaviti prije postupka (kakve preglede su te tražili) , kakvi su doktori (moraš li ih vući za rukav za neku info ili su susretljivi)..koliko dugo si moraš davati pikice i za šta su one uopće….sve me zanima :) Tražim neku dobro dušu koja bi mi opisala postupak kako bi se znala psihički pripremiti..
Funkcionira super. Na postupak odeš čim prikupiš sve potrebne nalaze. Nema čekanja na sam postupak (osim ono malo dok čekaš mengu). Kod mene je to bilo ovako. Nakon tri godine pokušavanja otišla kod svog ginana i tražila da me šalje na neke pretrage da vidimo gdje je problem. Dobila sam uputnice za Color dopler, spolne hormone i hormone štitnjače, muž od svoje dr za spermiogram. Kad smo to obavili, dobila od gina uputnicu za prvi pregled u Petrovoj (tu sam baš htjela). Naručivala sam se mailom. Termin dobila uvijek u roku tjedan ili dva. Oni ti eventualno kažu da izvadiš još neki nalaz ako ti fali (markeri, krvna grupa, rh, papa itd) i kad to sve sakupiš doneseš, posigneš lijekove i počinješ s pukanjem. Ja sam od 2.dc bila na gonalima (da bi dobila više folikula nego u prirodnom ciklusu) i onda od 8.dc uz gonal i orgalutran (on sprječava nagli porast LH da nebi nastupila ovulacija i popucali folikuli). Prvu folikulimetrije sam imala 7 DC a drugu ću sutra tj, 10dc.
Eto nadam se da sam odg na većinu toga što te zanimalo. ☺️
Ugl kreneš od svog gina a onda ti oni dalje objašnjavaju korak po korak i upućuju te i sve je vrlo jasno. Ja sam kod dr Streleca i zadovoljna sam s njim, pojasni sve što pitam i kaže sve što trebam znati, smireno i onako ljudski. I da, jako je točan i nema kod njega čekanja na pregled od nekoliko sati, nekad smo bili na redu 5 min prije zakazanog termina.
Nova i Kika drage moje stvarno mi je zao. Samo polako dalje... Mozda je bas sljedeci je onaj pravi😘
Cure pozdrav..evo ja se pripremam za drugi postupak u Petrovoj.iz prvog i jedinog imamo našu malu djevojčicu.ugl imala sam samo jednu jajnu stanicu i dobitnu.Postupak smo radili u Petrovoj.Vidim da se bojite punkcije u Petrovoj,pa da vam velim da tamo svi dobiju anesteziju,koliko god imale js.Ubrizgaju vam nešto u kanilu i vrti vam se jako i nista ne osjetite,ali ste budne.Ja sam kod dr.Vrcica.Stvarno najbolji dr za mpo,ja vjerujem da je nama uspjelo iz prve upravo zbog njega
..Žena sam, Mogu sve..
Jedno amatersko i mozda glupo pitanje…
posto sam bila u ovom ciklusu u prirodnom ivf i rokala ae klomifenima… Bila jedna 1JS koja se raspukla nakon punkcije, bilo je jos malih folikula koji nisu aspirirani, bila sam i stopericu primila. Da li je moguća trudnoća prirodnim putem dok jos ne procurim?! 🤔
Nije amatersko ni glupo pitanje.. sve se mi to pobekad pitamo... ja sam cula da je bilo takvih slucajeva... tako da sve je moguce..
A ja imam pitanje za sve vas.. ja sam 3 puta bila u prirodnom i nikada nisam nista pila... dali to ims veze s tim kakvi su moji nalazi ili?
I netko je pitao za Lucingera.. ja iskustva osobno nemam ali znam nekoliko zena sto su bile zadovoljne s njim.. ali isto tako koliko su bile zadovoljne i dale 30000 kn skoro nije im uspjelo.. ova jedna isto nije imala nista za zamrznuti.. tako da nema pravila.. osim sto je mozda odnos drugaciji
Sortiraj odgovore
Najstariji