Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • perla
    31. Kolovoz 2018. 23:33

Grizli

Trombofiliju obavezno obavi ona je jako cest uzrok ranim spontanima, a zapravo se problem rijesava najvecim dijelom terapijom ili andol ili heparin. Inzistiraj na svemu pod hitno draga Didi! Kariogram je testiranje tvog i partnerovog kromosomskog profila odnosno utvrdjuje se dal postoji neka mutacija ili sklonost naslijednim bolestim isl kod vas kao partnera na dna. Das malo krvi i dobis nalaz. Vazno je da je on uredan. Bas cudno da te nikad nisu to slali. Ako trebas trazi uputnicu za Klaicevu najmanje se ceka red cca mjesec - mi sec i pol dana imas sve drugdje cekas nalaze mjesecima. Naravno ako si u RH. Nemoj privatno raditi jer je abnormalno skupo. Losa pokretljivost spermija i morfologija i tekkao mogu itjecat na spontane. Svakako pitajte nalaz. Jesu koristili icsi metodu kod oplodnje js?

Grizli jel znas mozda koliko se ceka nalaz za trombofiliju?I ako netko zna gdje se to ú Rijeci radi?

Grizli
    31. Kolovoz 2018. 23:34

Didi28

Grizli

Trombofiliju obavezno obavi ona je jako cest uzrok ranim spontanima, a zapravo se problem rijesava najvecim dijelom terapijom ili andol ili heparin. Inzistiraj na svemu pod hitno draga Didi! Kariogram je testiranje tvog i partnerovog kromosomskog profila odnosno utvrdjuje se dal postoji neka mutacija ili sklonost naslijednim bolestim isl kod vas kao partnera na dna. Das malo krvi i dobis nalaz. Vazno je da je on uredan. Bas cudno da te nikad nisu to slali. Ako trebas trazi uputnicu za Klaicevu najmanje se ceka red cca mjesec - mi sec i pol dana imas sve drugdje cekas nalaze mjesecima. Naravno ako si u RH. Nemoj privatno raditi jer je abnormalno skupo. Losa pokretljivost spermija i morfologija i tekkao mogu itjecat na spontane. Svakako pitajte nalaz. Jesu koristili icsi metodu kod oplodnje js?

Hvala ti draga punoo! A upitnicu za trombofiliju trazim svog ginekologa ili mogu i mpo doktoricu,? Nitko me nije slao na nikakve dodatne pretrage,ali stvarno cu sad inzistirati jer nebi podnijela da izgubim trudnocu opet,presmijesno koliko bi mi morale izgubiti trudnocu da te posalju na daljnje pretrage.jer je meni dokzor rekao da nakon biokemijske dolazi zdrava trudnoca ali to očito kod mene nije,jel icsi ubrizgavanje spermija u jajnu stanicu ili?

Tvoj gin ti moze dat uputnicu za to. Trazi za nasljednu i stecenu trombofiliju jer meni su dali odvojene uputnice. Da icsi je kad 1 spremij ubrizgaju u js.

• Kengurica
    01. Rujan 2018. 13:16

Rayna, ima sta novoga?

Grizli
    01. Rujan 2018. 13:21

perla

Grizli

Grizli jel znas mozda koliko se ceka nalaz za trombofiliju?I ako netko zna gdje se to ú Rijeci radi?

U Rijeci na KBC Sušak vadis. Mozes doci svaki da ujutro ja mislim najkasnije do 10. To je na glavmom ulazu odmah lijevo prostorija. Uglavno kad sam ja vadila prije godinu dana nalaz  sam dobila za cca 20 dana iako su mi rekli da ce doc za mjesec. Posalju ga doma. Makar zovi info pa pitaj dal jos uvijek je bez narucivanja. 

Diana30
    01. Rujan 2018. 21:11

Grizli

Didi28

Grizli

Hvala ti draga punoo! A upitnicu za trombofiliju trazim svog ginekologa ili mogu i mpo doktoricu,? Nitko me nije slao na nikakve dodatne pretrage,ali stvarno cu sad inzistirati jer nebi podnijela da izgubim trudnocu opet,presmijesno koliko bi mi morale izgubiti trudnocu da te posalju na daljnje pretrage.jer je meni dokzor rekao da nakon biokemijske dolazi zdrava trudnoca ali to očito kod mene nije,jel icsi ubrizgavanje spermija u jajnu stanicu ili?

Tvoj gin ti moze dat uputnicu za to. Trazi za nasljednu i stecenu trombofiliju jer meni su dali odvojene uputnice. Da icsi je kad 1 spremij ubrizgaju u js.

Tnx Grizli.,i kakvi je tvoj nalaz bio na trombofiliju? U redu ili? Ne nismo imali icsi,neznam kako se ta metoda zove ali spojili su jajnu stanicu i spermije.imala sam 3jajne stanice i 2su se oplodile,i sad imamo 1embrij zamrznut i ovaj mj.idemo po smrzlica..bas sam uzbudjena i jedva cekam,nadam se ovaj put uspješno. .

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
    Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️

• Rayna
    01. Rujan 2018. 22:03

Kengurica

Rayna, ima sta novoga?

Hej, citam vas ali ne komentiram. U petak je bila punkcija i sva sreća nije puknuo i nije folikul bio prazan...e sad.. U ponedjeljak je transfer tako da cemo biti skupa gore 😀 Malo su mi crijeva divljala tjekom aspiracije pa je doktorici bilo teze ali uspjela je. 
    sad je pitanje hoce li se oploditi i pravilno djeliti ali  uopće ni ne razmišljam o tome niti se opterećujem 😀☺ 

• Kengurica
    01. Rujan 2018. 23:17

Ne zezaj to za crijeva. Nadam se da se to nece dogoditi meni kad imam vise folikula. Jel jako boljelo? Ma ima da se oplodi i dijeli savrseno, ne dozvoljavamo nista drugo.

Diana30
    02. Rujan 2018. 07:04

Rayna

Kengurica

Rayna, ima sta novoga?

Hej, citam vas ali ne komentiram. U petak je bila punkcija i sva sreća nije puknuo i nije folikul bio prazan…e sad.. U ponedjeljak je transfer tako da cemo biti skupa gore 😀 Malo su mi crijeva divljala tjekom aspiracije pa je doktorici bilo teze ali uspjela je.
    sad je pitanje hoce li se oploditi i pravilno djeliti ali uopće ni ne razmišljam o tome niti se opterećujem 😀☺

Hej Rayna,koliko si imala folikula? Samo tako biti ce to sve super,drzim fige da se oplode..

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
    Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️

Grizli
    02. Rujan 2018. 10:38

Didi ja imam trombofiliju nasljedna mutacija PAI-1 heterozigot 4g/5g. To je jedan od najblazih oblika mutacija koju ima velik broj ljudi i rijesi se doslovno andolom od 100 koji moras uzivat u trudnoci, a moze recimo izazvat rane spontane ili krvarenja jaka na porodima. Vi ste imali onda obican IVF postupak. Mozda da probas razgovarat s njima da slijedeci put se proba icsi jer oni odaberu onda ipak najvitalnije spermije iako nije garancija ni 100% al opet je veca sansa uspjeha. Al ja ti prije svega zelim da sad ovaj put uspije FET i da se ovim temama i brigama ne opterecujes vise nikad. 

Grizli
    02. Rujan 2018. 10:40

Kengurica ti imas sutra aspiraciju jel tako? Sretno, da te ne boli previse i da bude uspjesno! 
    Rayna a tebi sretno da nam javis veliku betu za 15 dana. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.