Šta se tiče mirovanja u prvom postupku ,uzela bolovanje,ali sam imala doma neodgoivog posla i ubila se prvih par dana ,a poslije laganini. U drugom- uspješnom sam uzela na dan transfera bo i više manje pregledala,sutradan išla radit- uredski posao i radila do 7.tj ,psihički mi je bilo lakše na poslu nego doma čekat betu .
url=https://lilypie.com]
DANTE
Drage evo sad sam saznala da od moje tri jajne stanice sto su ostale za razvijanje nisu se dalje razvijale..znaci smrzlica necu imati.tako da mislim da i ove dvije sto su umeni nece biti nista od toga vjerojatno.nadala sam se da ce bar jedna doci do blastocide od njizi tri😥😥😥😥😥.sad me je bas strah veliki uhvatia danas mi je 6 dan od transvera
Brojimo isto! Ne mora to ništa značiti. Mozda sve upravo pobjednika/e izabrali za transfer 😉
Nadam se i ja draga da su pobjednici tu u meni.🤗😘i da ce me iznenaditi.kako se ti draga osjecaš?
Didi ja imam trombofiliju nasljedna mutacija PAI-1 heterozigot 4g/5g. To je jedan od najblazih oblika mutacija koju ima velik broj ljudi i rijesi se doslovno andolom od 100 koji moras uzivat u trudnoci, a moze recimo izazvat rane spontane ili krvarenja jaka na porodima. Vi ste imali onda obican IVF postupak. Mozda da probas razgovarat s njima da slijedeci put se proba icsi jer oni odaberu onda ipak najvitalnije spermije iako nije garancija ni 100% al opet je veca sansa uspjeha. Al ja ti prije svega zelim da sad ovaj put uspije FET i da se ovim temama i brigama ne opterecujes vise nikad.
Malo upadam na temu….Grizli,sad vidim da imas ove mutacije.Moj ti je savjet da se izboris za terapiju heparinom s obzirom na tvoje spontane …u vinogradskoj za tu mutaciju prepisuju obavezno heparin…kod mene je rijec samo o mthfr mutaciji koju niti ne smatraju trombofilijom cijelo vrijeme sam bila na aspirinu i svjedno nije uspjelo,sad za ubuduce mi je odobren heparin…
Mislim da je to i u planu. Ja ni u jednoj T nisam uzimala niti andol tako da jos nemam pojma dal to ima ili nema kakav utjecaj. Nazalost zadnju T sam otkrila tek u 8tt kad sam zavrsila na hitnoj zbog spontanog. Imala sam normalnu menstruaciju a bila trudna, bez ijednog simptoma, ni predosjecaja. I uvijek mi je osjecaj da sam bar onda uzimala andol, jer taman prije toga su dosli nalazi za tu trombofiliju. A mislila si uvijek kako je to moguce da zene ne znaju posebno nakon sto su vec probale to iskustvo, al eto dogodilo se i meni. Zato sad pijem andol stalno bez pauze.
Ahaa...ja sam na aspirinu bila od prije trudnoce i po prvi put uspjeli dogurat do 14.tt tako da vjerujem da definitivno ima nekog utjecaja...ali nekako cu biti sigurnija s heparinom...sad kad krenemo opet pokusavat vjerojatno cu opet krenut za pocetak s aspirinom...moja preporuka ti je uzimati i methylfolate umjesto klasicne folne..
Jesi bila kod hematologa s nalazima ?
Bulbi jesam bila sam on mi reko nek samo pijem andol 100 stalno i folnu u aktivnom obiku i da bi to trebalo biti u redu po njemu. I samo kao se kretat, ako bi morala na strogo mirovanje da onda bi morala na heparin vjerojatno da ja me bi dobila trombozu i to je to. Al kao ni po njemu ni po mpo nisam za heparin inace, al kao razmislit ce sad za dalje. Bas sutra idem na dogovor pa cu zat sto i kako. Hvala na savjetu. I zelim ti srecu
Drage evo sad sam saznala da od moje tri jajne stanice sto su ostale za razvijanje nisu se dalje razvijale..znaci smrzlica necu imati.tako da mislim da i ove dvije sto su umeni nece biti nista od toga vjerojatno.nadala sam se da ce bar jedna doci do blastocide od njizi tri😥😥😥😥😥.sad me je bas strah veliki uhvatia danas mi je 6 dan od transvera
Brojimo isto! Ne mora to ništa značiti. Mozda sve upravo pobjednika/e izabrali za transfer 😉
Nadam se i ja draga da su pobjednici tu u meni.🤗😘i da ce me iznenaditi.kako se ti draga osjecaš?
Hoće, hoće 😊😊 Dobro sam, tu i tamo kad dobijem koji grč se uplašim al pokušavam uvijek se s nečim zanimat da ne mislim na to.
Cure šta se tiče heparin a,ja ga nisam mogla dobit,dakle imam iz nepoznatog razloga povišene trombocite- najviše izmjereni 620 i sad hematolog mi je prepisao Andol 100,kad sam zatrudnila mpo dr je rekla da po njoj bi ga trebala uzimati ali mi ga ona ne može prepisati,poslala me hematologiju,po njemu sa hematološke strane nije potrebno,moja gin isto smatra da mi treba i šalje me u TA za rizične trudnoće di mi oni kažu da ne treba .Mogu vam samo da sam bila pod tolikim stresom ,da mi je došlo da više ne idem ni jednom dr do poroda.Sad svaki mjesec radim koagulogram veliki i to je to.
DANTE
Nova sreca, znam da si razocarana, ali nemoj tako misliti o ovim embrijima u tebi jer za prvi transfer odaberu dva najbolja. Na dan transfera su bili tocno kako treba i sanse ti nisu uopce male. Mislim sanse su uvijek 50/50
Uh Beba koji stres. Bas ludjaci sto ti nece dati heparin. Jesi probala ici kod nekog drugog hematologa mozda?
Nova sreca, znam da si razocarana, ali nemoj tako misliti o ovim embrijima u tebi jer za prvi transfer odaberu dva najbolja. Na dan transfera su bili tocno kako treba i sanse ti nisu uopce male. Mislim sanse su uvijek 50/50
Jesi preživila?😀 jesu bile sve jajne stanice? Ja sam sad malo dosla k sebi..😐
Uh Beba koji stres. Bas ludjaci sto ti nece dati heparin. Jesi probala ici kod nekog drugog hematologa mozda?
Imala sam još jednu opciju,dr na humanoj mi je dala br od njihove specijalizantice u Puli,ali sam ipak odustala,svaki lijek nosi svoj rizik,ako u TA smatraju da mi nije potrebno onda sam to tako prihvatila.Ako kaugologram ne bude dobar poslat će me moja gin dalje,a i hematolog u Ri mi je dao svoj br moba pa ga mogu zvat ako treba,jednostavno ne želim se više oko toga nervirati.
DANTE
Sortiraj odgovore
Najstariji