Mislim da ce ju za prvi pregled naruciti 8. dan ciklusa. Sad se vise ne sjecam, ali mislim da se 3. narucuje za postupak zbog lijekova.
Branca u pravu si, trebala sam reci nema normalne proizvodnje. Nesto sam citala da onda tijelo salje informaciju nekoj zlijezdi da nema spermica pa luci pojacano fsh ne bi li ih proizvelo i da zato dolazi do povisenog fsh. Al ti sad pricam bez da sam sigurna kako je to islo.
Pozz,pitanje? Sad iduci ciklus idem na Fet.tu nema nikakvog pikanja jel tako,mogu slobodno pitati doktoricu za andol100 ili edtrofem da mi ubaci i to jos,jer moja kolegica je pila andol i estrofem i ostala trudna nakon 17puta.,dali je pomogao andol neznam ali vidim da ima tu nečega, mene je strah da mi opet ne ode.,dak idem na postupsk beta negativna.,i drugi vec ciklus ja ostanem trudna i ode mi,mozda da trazim nrkave dodatne pretrage . ne znam vise ni sama jer sam luda od tog svega,i jos ako sad ne uspije dali mogu odmah u drugi postupak ici?
👩30,,pcos 🧔32
Od 2014.pokusavamo
👦10god.rodila 2010.
2/2015.1biokemijska
5/2017.missed AB 7tt
7/2018.2biokemijska
1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️
Tamo naravno moram doci sa uputnicom svog ginekologa? Dali priznaju šta od nalaza od tvog doktora?? Ja imam i hormone sad vadila u 8mj, isto tako i Rh.faktor i ja i suprug,brisevi su mi od 5mj….
Tražiš D1 uputnicu, briseve ti priznaju, papu,rh faktor i ako si radila HSG -propuhivanje jajnika
Da,da sve to imam,također i ono za hepatitis,sifilis sidu...hvalaa ☺
Mislim da ce ju za prvi pregled naruciti 8. dan ciklusa. Sad se vise ne sjecam, ali mislim da se 3. narucuje za postupak zbog lijekova.
Branca u pravu si, trebala sam reci nema normalne proizvodnje. Nesto sam citala da onda tijelo salje informaciju nekoj zlijezdi da nema spermica pa luci pojacano fsh ne bi li ih proizvelo i da zato dolazi do povisenog fsh. Al ti sad pricam bez da sam sigurna kako je to islo.
Pozz,pitanje? Sad iduci ciklus idem na Fet.tu nema nikakvog pikanja jel tako,mogu slobodno pitati doktoricu za andol100 ili edtrofem da mi ubaci i to jos,jer moja kolegica je pila andol i estrofem i ostala trudna nakon 17puta.,dali je pomogao andol neznam ali vidim da ima tu nečega, mene je strah da mi opet ne ode.,dak idem na postupsk beta negativna.,i drugi vec ciklus ja ostanem trudna i ode mi,mozda da trazim nrkave dodatne pretrage . ne znam vise ni sama jer sam luda od tog svega,i jos ako sad ne uspije dali mogu odmah u drugi postupak ici?
Kad idem samo na et nema pikanja,samo pijes estrofeme,isto kreces treci dan ciklusa ih piti.Andol je za prokrvljenost,za to daju al ja ga nesmijem pit zbog alergije na njega....tako da nepijem nikad.I mos odmah ici na novi postupak.
JA-'89,AMH 37.1-bez jajovoda.MM-'85,oligoasthenozo
1.postupak-6js-1 blastica,beta 584(kiretaža)
2.postupak-1js-bez et
3.postupak-11js-3d et 2 embrija,beta 2050.9(VM-rog m)
4.postupak-1js-3d et-beta 1.20
5.postupak-8js- sve nezrele
6.postupak-2js-3d et-1embrij,beta 1.20
7.postupak-1js-3d et,beta 1.20
8.postupak-4js-3d et,2 embrija,beta 1.20
9.postupak-4js-3d et,1 embrij,beta 1.20
10.postupak-u planiranju/cekamo...
Cao summer4!
Mužev spermogram je loš. Ima između 10-16% pokretnih, kako koji spermogram. U kliniku smo došli sa namjerom za ICSI jer su nas tako uputili na početku. Ali nam je doktor savjetovao da pokušamo inseminaciju, jer inače sa tim postotkom pokretnih radi i inseminaciju. Imali smo 2 mjeseca čekati do ICSI ( muž je imao još jedan pregled za obavit koji je preduvjet za ICSI) i kako ne bi samo čekali ta 2mj pokušali smo 2 inseminacije. Napravila sam jedan ciklus pauzu i već idući išla u stimulaciju za ICSI.
Nema na čemu
ok...hvala ti jos jednom
Didi testove na trombofiliju i eventualno kariograme ako ti se ponavljaju biokemijske ili spontani pobacaji.
Evo konačno i mene 😊 Danas je bio ET dva zametka sa super pravilnim dijeljenjem, jedan nam se još prati za moguće zamrzavanje. 😊 Od terapije utrogestan, duphaston, folacin i clexan i čekanje do 10.9. za Beta test. E sad pitanje, na prvom IVF (druga poliklinika i drugi doktor) sam nakon ET morala stavljati crinone gel, a sad mi nisu ništa rekli? Ima li netko kakvih iskustava?
O lutko kako se osjecas?
Didi ako ti krene trudnoca a onda ju izgubis svakako bis se trebala testirat ako vec nisi trombofiliju, kariogram i ako vam nisu dali nalaz od muza spermiogram onda pitat kakav je jer problem moze biti i losa morfologija i pokretljivost pa onda muz na preglede dalje. Ne znam zbog cega si u postupku al uzrok moze biti i stitnjaca. Sretno i da ovaj put trudnoca bude uspjesna.
Pozdrav svima..
Evo i moje iskustvo..
Radimo na 2. bebi vec godinu ipo. Prvu smo napravili prije 6 godina prirodnim putem (rodeno zdravo dijete carskim rezom, trudnoca bez problema).
Prije 6mjeseci smo dosli u polikliniku Sparac. Napravljen je papa, hsg, spermiogram i ostale pretrage.
Dijagnosticirani su mi policisticni jajnici (najslabiji oblik, mjesecnice uredne, nemam nikakvih simptoma).
MM je imao malo slabiju pokretljivost (astheno), ali zanemarivo.
Pila sam 2 mjeseca klomifen + ovitrelle stoperica + tempirani odnosi = beta 0
pa onda 2mjeseca klomifen + ovitrelle stoperica + AIH (Utrogestan) = beta 0
Na zadnjem AIH-u MM spermiogram odlican (normozoospermija).
Inace imam dijagnozu hashimota vec 10god, ali TSH je uredan, ne primam terapiju.
Trebala bi iduci tjedan na IVF/ICSI, ako uspijem napraviti sve pretrage pa da ne preskacem ciklus.
Ima li netko u slicnoj situaciji da cujem iskustvo o prvom IVF-u?
Kengurice,Rayna i Grizli cure hvala vam.,stitnjaca mi je u redu ali ovo za ttombofiliju nisam isla,kaj je to kariogram?moji hormoni su u redu,ali suprugov nalaz i nije tako loš,prije 3god.bilo je pokretnih ali je imao dosta lošijih spermija,ali sad zadnje nisam ni pitala kakvi su moji i njegovi nalazi.jer doktorica nista ne govori pa po tom mislim da je sve ok,ali bi trebala pitati svaki put kakvi su
👩30,,pcos 🧔32
Od 2014.pokusavamo
👦10god.rodila 2010.
2/2015.1biokemijska
5/2017.missed AB 7tt
7/2018.2biokemijska
1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji