Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Beba
    09. Kolovoz 2018. 10:06

bassve

Dobar dan svima, nova sam na forumu. Suprugu mi je prosle godine dijagnosticirana azospermija, radio je testove nije genetski, ali jednostavno iz nekog razloga zivih spermija vise nema. Prvi put kada je otisao na Spermiogram, u jesen 2016. rekli su mu da ima pokretnih ali vrlo mali broj, dok do iduceg u proljece 2017. vise ih nije bilo uopce, 0 %.

Jos je tijekom 2017. obavljao razne preglede, a u 11. mj je poceo piti Anastrozol i do sada, razina testosterona mu se dignula ali i dalje bar na spermiogramu nisu mogli naci nista. Za nekoliko dana ima punkciju i nadamo se da ce nesto pronaci. Oboje imamo 30 godina.

Ako se pronadu njih nekoliko, moze li mi molim vas netko reci kakav je daljnji postupak? Znam da ce ih zamrznuti.
    Zatim ja primam terapiju ili?

Jos me nesto zanima, lijecnica nam je rekla da bi oplodili nekoliko pa ce promatrati kako se razvijaju i onda one koji su takoreci "bolji" vratiti.

Ja sam se iskreno jako dvoumila oko umjetne oplodnje, jer znam da se Crkva ne slaze s time a i s jedne strane mislim da je Bog htio da bismo imali prirodno i da ovakvim putem idemo protiv njegove volje.

S druge strane tako jako zelimo bebu, cekamo 3 godine da vise ne mogu izdrzati, vjerujem da su mi i zivci popustili od plakanja, zivciranja i kao da dijelom vise nisam ja, rijetko se smijem.

Htjela sam reci, dali je moguce da se ne radi to testiranje, koji ce zametak bolje napredovati nego samo recimo ako zelim dvoje djece da se plode dva jajasca, jer ne zelim "baciti" ono koje se nije dobro razvilo.

To je za mene automatski dijete cim je u jajascu iako je minijaturno. Mozda grijesim, moze li me netko savjetovati, reci svoje misljenje?

Hvala

Mi nismo imali tako tešku dijagnozu,ali svejedno do trudnoće nije dolazilo,ja sam isto vjernica,iako ne odlazim tako često u Crkvu,ali Boga molim svaki dan,i to mi je najveći oslonac.Šta se tiče Mpo nisam nikad dvojila da li je to Božja volja,jako želim dijete,tu želju vjerujem u srce mi je stavio On. Sa svećenicima nemam baš pozitivna iskustva jer po njima ako ne dođe do trudnoće prirodno treba se pomiriti sa tim,a neplodnost je bolest,i kao svaka druga ona se treba liječiti. A da li će do trudnoće doć ili ne uvijek ovisi o Njemu,ne bacaju se nikakvi plodovi,ako je to vaše dijete onda će se razvijati i primiti,to je izvan nas i dr tu isto ne mogu utjecati,ja kažem da je to volja Božja.
    Eto to je moje mišljenje.

url=https://lilypie.com]
    DANTE

• Radost81
    09. Kolovoz 2018. 10:14

Draga Bassve, znam kroz sto prolazis jer sam se i ja dugo lomila upravo što Crkva nedopusta i odgađala do zadnjeg.Nisam veliki stručnjak i nevjerujem da cu ti svojim odgovorom bas pomoci, želim ti samo reći da je to odluka koju morate vas dvoje donjeti. Kod nas je dijagnoza idopatska neplodnost, stime da je moj AMH na granicnim vrijednostima i godine nam neidu u prilog, stariji smo puno od vas. I nakon duge borbe i promisljanja, razgovora čitanja, muž i ja smo krenuli u borbu ove godine. Grijesim li ili ne, neznam...Ali mi smo odabrali taj put jer jednostavno želimo dijete i ja nekako vjerujem ako nebude Bozja volja da se dijete neće zaceti ni prirodno ni potpomognutom oplodnjom. Moj muž uvijek kaže, ja mogu prihvatiti da nemamo djece, ali nemogu prihvatiti da se neborim do kraja. Mislim i da je medicina dar od Boga. I znam da Crkva svoj stav nece u tome dugo promjeniti. Tu sam i "ljuta" na Crkvu. Jer polovinom proslog stoljeća je odobrila darivanje organa. Često se uz potpomognutu iznose stavovi, neprihvacanja Bozje volje. Pa ako cemo filozofirati...gdje je onda u darivanju organa Bozja volja. Ako je nekome srce oslabilo, zasto se vrše transplatacije, zar se i tu neigramo Boga. A zamrzavanje...moja prva reakcija kada smo bilo kod lječnika ono ok, idemo na potpomognutu ali ne zamrzavati( nisam uopce jos znala kako izgleda postupak) Ljecnik me samo prekinuo i rekao, moli se dragom Bogu da bude stanica za zamrznuti. I na kraju kod nas je bilo 5 stanica, 4 su oplodili ali samo su se dvije razvile i te 2 stanice su zamrznute jer smo morali ici na FET. Prvi postupak je bio neuspjesan, nažalost vraćena stanica se nije ugnjezdila. A sada drugi izgleda da smo uspjeli, iako je prerano jos za bilo sto. U afazi smo išcekivanja ultrazvuka.Svasta sam ti nesto napisala, nadam se da te nisam jos vise zbunila. Ispricavam se i tebi i svima koji čitaju, nemojte zamjeriti, pucaju me hormoni jer evo u sebi nosim jedno biće i glavni znak trudnoce mi je razdrazljivost. A tebi i svima onima koji čekaju želim da Bog udijeli najljepsi dar majčinstva.

Beba
    09. Kolovoz 2018. 10:57

Radost81

Draga Bassve, znam kroz sto prolazis jer sam se i ja dugo lomila upravo što Crkva nedopusta i odgađala do zadnjeg.Nisam veliki stručnjak i nevjerujem da cu ti svojim odgovorom bas pomoci, želim ti samo reći da je to odluka koju morate vas dvoje donjeti. Kod nas je dijagnoza idopatska neplodnost, stime da je moj AMH na granicnim vrijednostima i godine nam neidu u prilog, stariji smo puno od vas. I nakon duge borbe i promisljanja, razgovora čitanja, muž i ja smo krenuli u borbu ove godine. Grijesim li ili ne, neznam…Ali mi smo odabrali taj put jer jednostavno želimo dijete i ja nekako vjerujem ako nebude Bozja volja da se dijete neće zaceti ni prirodno ni potpomognutom oplodnjom. Moj muž uvijek kaže, ja mogu prihvatiti da nemamo djece, ali nemogu prihvatiti da se neborim do kraja. Mislim i da je medicina dar od Boga. I znam da Crkva svoj stav nece u tome dugo promjeniti. Tu sam i "ljuta" na Crkvu. Jer polovinom proslog stoljeća je odobrila darivanje organa. Često se uz potpomognutu iznose stavovi, neprihvacanja Bozje volje. Pa ako cemo filozofirati…gdje je onda u darivanju organa Bozja volja. Ako je nekome srce oslabilo, zasto se vrše transplatacije, zar se i tu neigramo Boga. A zamrzavanje…moja prva reakcija kada smo bilo kod lječnika ono ok, idemo na potpomognutu ali ne zamrzavati( nisam uopce jos znala kako izgleda postupak) Ljecnik me samo prekinuo i rekao, moli se dragom Bogu da bude stanica za zamrznuti. I na kraju kod nas je bilo 5 stanica, 4 su oplodili ali samo su se dvije razvile i te 2 stanice su zamrznute jer smo morali ici na FET. Prvi postupak je bio neuspjesan, nažalost vraćena stanica se nije ugnjezdila. A sada drugi izgleda da smo uspjeli, iako je prerano jos za bilo sto. U afazi smo išcekivanja ultrazvuka.Svasta sam ti nesto napisala, nadam se da te nisam jos vise zbunila. Ispricavam se i tebi i svima koji čitaju, nemojte zamjeriti, pucaju me hormoni jer evo u sebi nosim jedno biće i glavni znak trudnoce mi je razdrazljivost. A tebi i svima onima koji čekaju želim da Bog udijeli najljepsi dar majčinstva.

Koliko si trudna? ❤️❤️

DANTE

• Radost81
    09. Kolovoz 2018. 11:06

Beba

Radost81

Draga Bassve, znam kroz sto prolazis jer sam se i 

Koliko si trudna? ❤️❤️

7+2...😘 

Beba
    09. Kolovoz 2018. 11:13

Radost81

Beba

Radost81

Draga Bassve, znam kroz sto prolazis jer sam se i

Koliko si trudna? ❤️❤️

7+2…😘

Super,ti si u Ri,jelda?bit će sve dobro samo polako i sigurno😘

DANTE

Beba
    09. Kolovoz 2018. 11:13

Kad ideš na uzv?

DANTE

• Radost81
    09. Kolovoz 2018. 11:23

Beba

Kad ideš na uzv?

21.8 . A nisam ja iz Rijeke, zamjenila si me 😉😘

• da.da
    09. Kolovoz 2018. 11:38

Bravi radost!!!! Sretna i uredna trudoca :*

Prvi stimulirani 3mj2018
    27 jajnih stanica
    Hospitalizacija radi hipera
    5 oplodenih
    Samo 1 blastica
    Fet 22.dan ciklusa
    5dnt 🍼
    Danas 8tt i srceko kuca 134 otkucaja u min
    9 1tt otkucaji 2 srceka💕
    15tt dva pisulinca

Vaki
    09. Kolovoz 2018. 18:57

Lemon- ima jako puno doktora koje cure hvale na forumima. Tako da svaka ima svoje mišljenje. Mene najviše "vuku" dr. Radončić te dr. Lučinger. No, velim to je samo moje mišljenje. Oni su privatnici, a od državnih ne znam nikog osim ovih na VV kod kojih sam trenutno. Sretno!

🤞❤️🙏

Lemon
    09. Kolovoz 2018. 22:44

Hvala ti za imena, a kako si zadovoljna s VV opcenito? 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.