Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Joy
    08. Kolovoz 2018. 09:32

da.da

Vaki

Super što vam jave telefonom. Na VV ne znaš ništa dok ne dođeš u kliniku. Držim palčeve da sve ostanu do 5. dana.

I u Ri isto… Moj prvi prirodni nije bio uspjesan tj stanica je bila nezrela i nije se oplodila uopce… Tu info sam saznala kad sam dosla tamo 3.dan. Hladan tus i jedva se suzdrzati da ne zaplacem pred dr. A da ne govorim da je nama odlazak u Rijeku bio punih 100km po smjeru… Izades u cekaonicu punu ljudi… Svi te gledaju a ti samo sto se ne raspuknes.. Trebali bi po meni svi koristiti te telefone kad nam ih je vec tehnologija dala… Zato sad kad sam dosla na transfer samo sam cekala kad ce me zvati da na razgovor u ambulabtu u koju sam samo lose vijesti dolazila skupljati. Pa kad me sestra pozvala u salu ostala sam u soku… Dosla sam u salu, skinula se i pitam dr. : sta je ziv? A kaze ona meni:pa gospodo zasto bi bili u sali da nije hahahaha… Uhhh sto sam se raspisala jutros… Cure drzim fige za vase blastice… Sretne ste jer nema ljetne pauze kod vas.. :*

Jel to od danas novi potpis, vidjeli ste srceko?

• da.da
    08. Kolovoz 2018. 11:09

Joy

da.da

Vaki

Super što vam jave telefonom. Na VV ne znaš ništa dok ne dođeš u kliniku. Držim palčeve da sve ostanu do 5. dana.

I u Ri isto… Moj prvi prirodni nije bio uspjesan tj stanica je bila nezrela i nije se oplodila uopce… Tu info sam saznala kad sam dosla tamo 3.dan. Hladan tus i jedva se suzdrzati da ne zaplacem pred dr. A da ne govorim da je nama odlazak u Rijeku bio punih 100km po smjeru… Izades u cekaonicu punu ljudi… Svi te gledaju a ti samo sto se ne raspuknes.. Trebali bi po meni svi koristiti te telefone kad nam ih je vec tehnologija dala… Zato sad kad sam dosla na transfer samo sam cekala kad ce me zvati da na razgovor u ambulabtu u koju sam samo lose vijesti dolazila skupljati. Pa kad me sestra pozvala u salu ostala sam u soku… Dosla sam u salu, skinula se i pitam dr. : sta je ziv? A kaze ona meni:pa gospodo zasto bi bili u sali da nije hahahaha… Uhhh sto sam se raspisala jutros… Cure drzim fige za vase blastice… Sretne ste jer nema ljetne pauze kod vas.. :*

Jel to od danas novi potpis, vidjeli ste srceko?

Daaa.. Jos prosli tjedan ;) 

Prvi stimulirani 3mj2018
    27 jajnih stanica
    Hospitalizacija radi hipera
    5 oplodenih
    Samo 1 blastica
    Fet 22.dan ciklusa
    5dnt 🍼
    Danas 8tt i srceko kuca 134 otkucaja u min
    9 1tt otkucaji 2 srceka💕
    15tt dva pisulinca

• Joy
    08. Kolovoz 2018. 11:15

Suuuper, sad mirno dalje 😍

Lemon
    08. Kolovoz 2018. 13:21

Cure, možete mi dati ime dobrog doktora u Zagrebu za MPO? Imam iza sebe 3 spontana i idem na kompletnu obradu pa moram nekoga odabrati da me vodi

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

Vaki
    08. Kolovoz 2018. 21:13

Lemon- misliš na državne ili privatne klinike?

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

Lemon
    08. Kolovoz 2018. 21:25

Može jedne i druge

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• bassve
    09. Kolovoz 2018. 09:00

Dobar dan svima, nova sam na forumu. Suprugu mi je prosle godine dijagnosticirana azospermija, radio je testove nije genetski, ali jednostavno iz nekog razloga zivih spermija vise nema. Prvi put kada je otisao na Spermiogram, u jesen 2016. rekli su mu da ima pokretnih ali vrlo mali broj, dok do iduceg u proljece 2017. vise ih nije bilo uopce, 0 %. 

Jos je tijekom 2017. obavljao razne preglede, a u 11. mj je poceo piti Anastrozol i do sada, razina testosterona mu se dignula ali i dalje bar na spermiogramu nisu mogli naci nista. Za nekoliko dana ima punkciju i nadamo se da ce nesto pronaci. Oboje imamo 30 godina.

Ako se pronadu njih nekoliko, moze li mi molim vas netko reci kakav je daljnji postupak? Znam da ce ih zamrznuti. 
    Zatim ja primam terapiju ili?

Jos me nesto zanima, lijecnica nam je rekla da bi oplodili nekoliko pa ce promatrati kako se razvijaju i onda one koji su takoreci "bolji" vratiti.

Ja sam se iskreno jako dvoumila oko umjetne oplodnje, jer znam da se Crkva ne slaze s time a i s jedne strane mislim da je Bog htio da bismo imali prirodno i da ovakvim putem idemo protiv njegove volje.

S druge strane tako jako zelimo bebu, cekamo 3 godine da vise ne mogu izdrzati, vjerujem da su mi i zivci popustili od plakanja, zivciranja i kao da dijelom vise nisam ja, rijetko se smijem.

Htjela sam reci, dali je moguce da se ne radi to testiranje, koji ce zametak bolje napredovati nego samo recimo ako zelim dvoje djece da se plode dva jajasca, jer ne zelim "baciti" ono koje se nije dobro razvilo.

To je za mene automatski dijete cim je u jajascu iako je minijaturno. Mozda grijesim, moze li me netko savjetovati, reci svoje misljenje?

Hvala

• branca_i
    09. Kolovoz 2018. 09:33

bassve

Dobar dan svima, nova sam na forumu. Suprugu mi je prosle godine dijagnosticirana azospermija, radio je testove nije genetski, ali jednostavno iz nekog razloga zivih spermija vise nema. Prvi put kada je otisao na Spermiogram, u jesen 2016. rekli su mu da ima pokretnih ali vrlo mali broj, dok do iduceg u proljece 2017. vise ih nije bilo uopce, 0 %.

Jos je tijekom 2017. obavljao razne preglede, a u 11. mj je poceo piti Anastrozol i do sada, razina testosterona mu se dignula ali i dalje bar na spermiogramu nisu mogli naci nista. Za nekoliko dana ima punkciju i nadamo se da ce nesto pronaci. Oboje imamo 30 godina.

Ako se pronadu njih nekoliko, moze li mi molim vas netko reci kakav je daljnji postupak? Znam da ce ih zamrznuti.

Jos me nesto zanima, lijecnica nam je rekla da bi oplodili nekoliko pa ce promatrati kako se razvijaju i onda one koji su takoreci "bolji" vratiti.

Ja sam se iskreno jako dvoumila oko umjetne oplodnje, jer znam da se Crkva ne slaze s time a i s jedne strane mislim da je Bog htio da bismo imali prirodno i da ovakvim putem idemo protiv njegove volje.

S druge strane tako jako zelimo bebu, cekamo 3 godine da vise ne mogu izdrzati, vjerujem da su mi i zivci popustili od plakanja, zivciranja i kao da dijelom vise nisam ja, rijetko se smijem.

Htjela sam reci, dali je moguce da se ne radi to testiranje, koji ce zametak bolje napredovati nego samo recimo ako zelim dvoje djece da se plode dva jajasca, jer ne zelim "baciti" ono koje se nije dobro razvilo.

To je za mene automatski dijete cim je u jajascu iako je minijaturno. Mozda grijesim, moze li me netko savjetovati, reci svoje misljenje?

Hvala

Mom suprugu je isto dijagnosticirana azoospermija, neopstruktivna i kod njega nije dolazila u obzir punkcija vec iskljucivo biopsija. Mi smo se odlucili na Micro Tese koja je bila uspješna te nakon sto su mu zamrzli tkiva sa spermijima ja sam odmah krenula u stimulaciju jer su mi svi nalazi bili spremni i ok. Tri smo puta prosli ivf/icsi i svaki put su vraćeni svi embriji kojih nije bilo puno, a zbog malog broja spermija. Uvijek su vracani i dobri i losi embriji. Ne bih bila niti pristala na drugacije, odnosno da se vrate samo dobri. A nikad mi takvo nešto nije niti predlagano. 

• branca_i
    09. Kolovoz 2018. 09:37

bassve

Hvala

Crkvu i boga ne bih previse komentirala jer svatko bira svoj put. Ja osobno dok god bude nade i snage cu pokušavati dobiti svoju bebicu na ovaj nacin, tezi nacin koji nikome od nas nije prvi izbor, ali sto je tu je. 

4 sreća
    09. Kolovoz 2018. 10:00

bassve

Hvala

Draga u ovomu nema nista umjetno ovo je samo pomaganje da dobjes svoga bebaca.i ti koji su losi to nije bacanje ,oni sami propadnu. i to gledajuci nato ti je neuspjeli embrij koji sam od sebe odustaje to se moze dogoditi i u maternici isto .a ovako nam doktori samo pomazu da vrate embrije one koji su kvalitetniji al ti opet nitko memoze garantirat da ce i on uspjeti u razvoju kada ga vrate u maternicu.sve bi nas ovdje koje smo i ostale voljele da se svaka oplodi al to je sve u Bozijim rukama.Sretno i nadam se da ce ti biti uspjesan da u rukama drzis bebaca svoga kroz 9 mjeseci kao i ostale koje pokusavaju😘ja tako gledam na to

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.