Ja upravo sa transfera, sve proslo super, vracena mi je jedna odlicna blastica i jedna ce ukoliko bude dobra kroz sat dva bit zamrznuta. Beta za 14 dana! Drzim fige svima koji su u postupku 😘
Ja upravo sa transfera, sve proslo super, vracena mi je jedna odlicna blastica i jedna ce ukoliko bude dobra kroz sat dva bit zamrznuta. Beta za 14 dana! Drzim fige svima koji su u postupku 😘
Super sada lipo uživaj, odmaraj. Sto opustenije, znam da je lako napisati! 😘
Mom suprugu je isto dijagnosticirana azoospermija, neopstruktivna i kod njega nije dolazila u obzir punkcija vec iskljucivo biopsija. Mi smo se odlucili na Micro Tese koja je bila uspješna te nakon sto su mu zamrzli tkiva sa spermijima ja sam odmah krenula u stimulaciju jer su mi svi nalazi bili spremni i ok. Tri smo puta prosli ivf/icsi i svaki put su vraćeni svi embriji kojih nije bilo puno, a zbog malog broja spermija. Uvijek su vracani i dobri i losi embriji. Ne bih bila niti pristala na drugacije, odnosno da se vrate samo dobri. A nikad mi takvo nešto nije niti predlagano.
Nisam znala da se uopce mogu vratiti i dobri i losi, o tome cu bas popricati sa doktoricom. Mozda je doslo do nesporazuma.
A sto se tice biopsije/ punkcije, tek sada vidim da sam pogresno gore napisala. Moj suprug ce takoder raditi biopsiju.
Jel smijem pitati kako su rezultati do sada?
Prvi put smo imali 1 osmostanican embrij, drugi put 2 cetverostanicna, i treći put 2 osmostanicna embrija. Svi vraceni 3.dan, i nazalost sve je bilo neuspješno. Ovi cetverostanicni su ocjenjeni kao losi i doktor nije davao nikakve nade i dogovorio vec novi protokol. To mi je bilo najteže za cuti. Iako nema pravila, i s takvima se ostvare trudnoce. U slucajevima azoospermije su inace slabije oplodnje i slabiji embriji. Nama je ostalo tkiva za jos 2 postupka i to me jako strasi 😢. Trenutno nisam bas optimisticna, ali se nadam da cu kroz 2 mjeseca naci nadu i pozitivu potrebnu za dalje.
Dobar dan svima, nova sam na forumu. Suprugu mi je prosle godine dijagnosticirana azospermija, radio je testove nije genetski, ali jednostavno iz nekog razloga zivih spermija vise nema. Prvi put kada je otisao na Spermiogram, u jesen 2016. rekli su mu da ima pokretnih ali vrlo mali broj, dok do iduceg u proljece 2017. vise ih nije bilo uopce, 0 %.
Jos je tijekom 2017. obavljao razne preglede, a u 11. mj je poceo piti Anastrozol i do sada, razina testosterona mu se dignula ali i dalje bar na spermiogramu nisu mogli naci nista. Za nekoliko dana ima punkciju i nadamo se da ce nesto pronaci. Oboje imamo 30 godina.
Ako se pronadu njih nekoliko, moze li mi molim vas netko reci kakav je daljnji postupak? Znam da ce ih zamrznuti.
Zatim ja primam terapiju ili?
Jos me nesto zanima, lijecnica nam je rekla da bi oplodili nekoliko pa ce promatrati kako se razvijaju i onda one koji su takoreci "bolji" vratiti.
Ja sam se iskreno jako dvoumila oko umjetne oplodnje, jer znam da se Crkva ne slaze s time a i s jedne strane mislim da je Bog htio da bismo imali prirodno i da ovakvim putem idemo protiv njegove volje.
S druge strane tako jako zelimo bebu, cekamo 3 godine da vise ne mogu izdrzati, vjerujem da su mi i zivci popustili od plakanja, zivciranja i kao da dijelom vise nisam ja, rijetko se smijem.
Htjela sam reci, dali je moguce da se ne radi to testiranje, koji ce zametak bolje napredovati nego samo recimo ako zelim dvoje djece da se plode dva jajasca, jer ne zelim "baciti" ono koje se nije dobro razvilo.
To je za mene automatski dijete cim je u jajascu iako je minijaturno. Mozda grijesim, moze li me netko savjetovati, reci svoje misljenje?
Hvala
Crkvu i boga ne bih previse komentirala jer svatko bira svoj put. Ja osobno dok god bude nade i snage cu pokušavati dobiti svoju bebicu na ovaj nacin, tezi nacin koji nikome od nas nije prvi izbor, ali sto je tu je.
Upravo tako. Slazem se upotpunosti...
JA-'89,AMH 37.1-bez jajovoda.MM-'85,oligoasthenozo
1.postupak-6js-1 blastica,beta 584(kiretaža)
2.postupak-1js-bez et
3.postupak-11js-3d et 2 embrija,beta 2050.9(VM-rog m)
4.postupak-1js-3d et-beta 1.20
5.postupak-8js- sve nezrele
6.postupak-2js-3d et-1embrij,beta 1.20
7.postupak-1js-3d et,beta 1.20
8.postupak-4js-3d et,2 embrija,beta 1.20
9.postupak-4js-3d et,1 embrij,beta 1.20
10.postupak-u planiranju/cekamo...
Uzivaj i dalje sve najbolje zelim...
JA-'89,AMH 37.1-bez jajovoda.MM-'85,oligoasthenozo
1.postupak-6js-1 blastica,beta 584(kiretaža)
2.postupak-1js-bez et
3.postupak-11js-3d et 2 embrija,beta 2050.9(VM-rog m)
4.postupak-1js-3d et-beta 1.20
5.postupak-8js- sve nezrele
6.postupak-2js-3d et-1embrij,beta 1.20
7.postupak-1js-3d et,beta 1.20
8.postupak-4js-3d et,2 embrija,beta 1.20
9.postupak-4js-3d et,1 embrij,beta 1.20
10.postupak-u planiranju/cekamo...
Lemon- ne znam što bih ti rekla. Nisam baš zadovoljna i razmišljam o odlasku. Nije da su nestručni, nego mi doktorica ne "leži" zadnje vrijeme. To je individualno, ali nikad nije dostupna kad mi treba. Totalno me izignorirala kad nisam znala što da napravim zbog obilnog krvarenja u zadnjem postupku. Dosta je cura gore i koliko vidim njima je o.k. Ne znam, možda ti se one jave.

🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Pozdrav cure, nisam se javljala neko vrijeme malo predaha i mala pauza od svega, godisnji i tako to. Vidim da ima novih pozitivnih beta i to me bas razveselilo. Zao mi je za sve lose sto sam procitala da vam se cure dogadjalo. Mi jos ovaj mjesec pauziramo, pa u 9 se moramo opet javiti na KBC da dogovorimo za dalje. Pretpostavljam da ce nas poslat da ponovimo sve nalaze prvo pa onda dalje.
Jel se desilo kojoj da vas zaboli jajnik na kojem je bila punkcija i 2 mjeseca kasnije? Ne stalno nego svaki toliko, a posebno ako mi se jako piski. I jos nesto dal se smatra iskoristenim postupkom ako je bila punkcija u prirodnom ciklusu al nije doslo do transfera?
Beba nisam zaboravila sto si rekla... Ja cu te traziti znas u onoj cekaonici da sjedis sa trbuhom i ohrabrujes nas koje ga tek trebamo dobiti 😉

Flovernoor i mene to iduci tjedan čeka! Sretno u išćekivanju bete...
Cure, imam jedno pitanjce. Danas mi je 8.dan stimulacije hormonima, vec 2 dana imam iscjedak kao da mi je ovulacija...na folikulometriji svaki dan imam manje folikula..pitam doktora kaze da je to sve ok...imala sam najprije 12 pa 10, danas 8 i dobila sam cetrotide...brine me taj iscjedak..jel netko imao slican slucaj?
Flovernoor i mene to iduci tjedan čeka! Sretno u išćekivanju bete…
Cure, imam jedno pitanjce. Danas mi je 8.dan stimulacije hormonima, vec 2 dana imam iscjedak kao da mi je ovulacija…na folikulometriji svaki dan imam manje folikula..pitam doktora kaze da je to sve ok…imala sam najprije 12 pa 10, danas 8 i dobila sam cetrotide…brine me taj iscjedak..jel netko imao slican slucaj?
Ja sam imala iscjedak prije punkcije( kao u vrijeme ovulacije) a nakon štoperice baš baš pojačan...i bila sam uvjerena da su mi pukle folikule, no doktor mi se samo nasmijao i rekao da se nebrinem da je to bas vezano za stimulaciju a ne pucanje folikule 😉
Flovernoor i mene to iduci tjedan čeka! Sretno u išćekivanju bete…
Cure, imam jedno pitanjce. Danas mi je 8.dan stimulacije hormonima, vec 2 dana imam iscjedak kao da mi je ovulacija…na folikulometriji svaki dan imam manje folikula..pitam doktora kaze da je to sve ok…imala sam najprije 12 pa 10, danas 8 i dobila sam cetrotide…brine me taj iscjedak..jel netko imao slican slucaj?
Ja sam imala iscjedak prije punkcije( kao u vrijeme ovulacije) a nakon štoperice baš baš pojačan…i bila sam uvjerena da su mi pukle folikule, no doktor mi se samo nasmijao i rekao da se nebrinem da je to bas vezano za stimulaciju a ne pucanje folikule 😉
Uh! Hvala na odgovoru...smirila si me...meni je isto tako rekao...al kad me pregledavao vidjela sam manji broj folikula pa me panika uhvatila..biti ce onda sve ok! :)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji