Bassve jedan poznanik jako veliki vjernik je isto imao problem jer Crkva ne odobrava ali stvarno su željeli djecu. Supruga ga je nakon nekih god dana jedva nagovorila i nakon razgovora s dr. je rekao da mu je žao da nitko s njime još tako nije razgovarao. Rekao nam je da rečenica koja je sve promjenila je bila vi imate bolest koju mi ovdje liječimo, u nekoj drugoj to rade s drugim teškim bolestima. Zato postoji medicina da liječimo i to nam Bog pomaže u izliječenjima i novim metodama koje nalazimo. Netko se izliječi od npr. raka i nastavi svoj život a da nema medicine njegov put bi bila nažalost smrt.
To je jako teška tema i naravno svako ima pravo na svoje mišljenje i prema njemu živi. Nije potrebno nekog uvjeravati i željet promjeniti u što vjeruje ali svakako vjerujem da svatko od nas odabire bas svoj pravi put i s njime živi.
Mom suprugu je isto dijagnosticirana azoospermija, neopstruktivna i kod njega nije dolazila u obzir punkcija vec iskljucivo biopsija. Mi smo se odlucili na Micro Tese koja je bila uspješna te nakon sto su mu zamrzli tkiva sa spermijima ja sam odmah krenula u stimulaciju jer su mi svi nalazi bili spremni i ok. Tri smo puta prosli ivf/icsi i svaki put su vraćeni svi embriji kojih nije bilo puno, a zbog malog broja spermija. Uvijek su vracani i dobri i losi embriji. Ne bih bila niti pristala na drugacije, odnosno da se vrate samo dobri. A nikad mi takvo nešto nije niti predlagano.
Nisam znala da se uopce mogu vratiti i dobri i losi, o tome cu bas popricati sa doktoricom. Mozda je doslo do nesporazuma.
A sto se tice biopsije/ punkcije, tek sada vidim da sam pogresno gore napisala. Moj suprug ce takoder raditi biopsiju.
Jel smijem pitati kako su rezultati do sada?
Draga u ovomu nema nista umjetno ovo je samo pomaganje da dobjes svoga bebaca.i ti koji su losi to nije bacanje ,oni sami propadnu. i to gledajuci nato ti je neuspjeli embrij koji sam od sebe odustaje to se moze dogoditi i u maternici isto .a ovako nam doktori samo pomazu da vrate embrije one koji su kvalitetniji al ti opet nitko memoze garantirat da ce i on uspjeti u razvoju kada ga vrate u maternicu.sve bi nas ovdje koje smo i ostale voljele da se svaka oplodi al to je sve u Bozijim rukama.Sretno i nadam se da ce ti biti uspjesan da u rukama drzis bebaca svoga kroz 9 mjeseci kao i ostale koje pokusavaju😘ja tako gledam na to
Hvala ti <3 :)
Draga Bassve, znam kroz sto prolazis jer sam se i ja dugo lomila upravo što Crkva nedopusta i odgađala do zadnjeg.Nisam veliki stručnjak i nevjerujem da cu ti svojim odgovorom bas pomoci, želim ti samo reći da je to odluka koju morate vas dvoje donjeti. Kod nas je dijagnoza idopatska neplodnost, stime da je moj AMH na granicnim vrijednostima i godine nam neidu u prilog, stariji smo puno od vas. I nakon duge borbe i promisljanja, razgovora čitanja, muž i ja smo krenuli u borbu ove godine. Grijesim li ili ne, neznam…Ali mi smo odabrali taj put jer jednostavno želimo dijete i ja nekako vjerujem ako nebude Bozja volja da se dijete neće zaceti ni prirodno ni potpomognutom oplodnjom. Moj muž uvijek kaže, ja mogu prihvatiti da nemamo djece, ali nemogu prihvatiti da se neborim do kraja. Mislim i da je medicina dar od Boga. I znam da Crkva svoj stav nece u tome dugo promjeniti. Tu sam i "ljuta" na Crkvu. Jer polovinom proslog stoljeća je odobrila darivanje organa. Često se uz potpomognutu iznose stavovi, neprihvacanja Bozje volje. Pa ako cemo filozofirati…gdje je onda u darivanju organa Bozja volja. Ako je nekome srce oslabilo, zasto se vrše transplatacije, zar se i tu neigramo Boga. A zamrzavanje…moja prva reakcija kada smo bilo kod lječnika ono ok, idemo na potpomognutu ali ne zamrzavati( nisam uopce jos znala kako izgleda postupak) Ljecnik me samo prekinuo i rekao, moli se dragom Bogu da bude stanica za zamrznuti. I na kraju kod nas je bilo 5 stanica, 4 su oplodili ali samo su se dvije razvile i te 2 stanice su zamrznute jer smo morali ici na FET. Prvi postupak je bio neuspjesan, nažalost vraćena stanica se nije ugnjezdila. A sada drugi izgleda da smo uspjeli, iako je prerano jos za bilo sto. U afazi smo išcekivanja ultrazvuka.Svasta sam ti nesto napisala, nadam se da te nisam jos vise zbunila. Ispricavam se i tebi i svima koji čitaju, nemojte zamjeriti, pucaju me hormoni jer evo u sebi nosim jedno biće i glavni znak trudnoce mi je razdrazljivost. A tebi i svima onima koji čekaju želim da Bog udijeli najljepsi dar majčinstva.
Radost81, razumijem te, hvala ti na objasnjenju i svom misljenju, lakse mi je kada cujem slicna iskustva i premisljanja osobe o tome sto je ispravno ili ne. Cesto imam dvostruka razmisljanja, pronalazim dobro i lose i s jedne i sdruge strane.
Hvala ti i zelim ti sve najljepse s tvojom bebom <3 da sve prode u redu
Bassve jedan poznanik jako veliki vjernik je isto imao problem jer Crkva ne odobrava ali stvarno su željeli djecu. Supruga ga je nakon nekih god dana jedva nagovorila i nakon razgovora s dr. je rekao da mu je žao da nitko s njime još tako nije razgovarao. Rekao nam je da rečenica koja je sve promjenila je bila vi imate bolest koju mi ovdje liječimo, u nekoj drugoj to rade s drugim teškim bolestima. Zato postoji medicina da liječimo i to nam Bog pomaže u izliječenjima i novim metodama koje nalazimo. Netko se izliječi od npr. raka i nastavi svoj život a da nema medicine njegov put bi bila nažalost smrt.
To je jako teška tema i naravno svako ima pravo na svoje mišljenje i prema njemu živi. Nije potrebno nekog uvjeravati i željet promjeniti u što vjeruje ali svakako vjerujem da svatko od nas odabire bas svoj pravi put i s njime živi.
Hvala ti na komentaru, svima skupa, sada malo drukcije gledam na cijelu situaciju. Savjetovala sam se i s najblizima ali uvijek su mi postojale neke sumnje i strah da radim nesto lose. Ali istina je to sto kazes sto se tice medicine i mnogih bolesti, ovo je mozda bila i kusnja da vidimo koliko se mozemo drzati skupa i u teskim vremenima. <3
Ja upravo sa transfera, sve proslo super, vracena mi je jedna odlicna blastica i jedna ce ukoliko bude dobra kroz sat dva bit zamrznuta. Beta za 14 dana! Drzim fige svima koji su u postupku 😘
Ja upravo sa transfera, sve proslo super, vracena mi je jedna odlicna blastica i jedna ce ukoliko bude dobra kroz sat dva bit zamrznuta. Beta za 14 dana! Drzim fige svima koji su u postupku 😘
Super sada lipo uživaj, odmaraj. Sto opustenije, znam da je lako napisati! 😘
Mom suprugu je isto dijagnosticirana azoospermija, neopstruktivna i kod njega nije dolazila u obzir punkcija vec iskljucivo biopsija. Mi smo se odlucili na Micro Tese koja je bila uspješna te nakon sto su mu zamrzli tkiva sa spermijima ja sam odmah krenula u stimulaciju jer su mi svi nalazi bili spremni i ok. Tri smo puta prosli ivf/icsi i svaki put su vraćeni svi embriji kojih nije bilo puno, a zbog malog broja spermija. Uvijek su vracani i dobri i losi embriji. Ne bih bila niti pristala na drugacije, odnosno da se vrate samo dobri. A nikad mi takvo nešto nije niti predlagano.
Nisam znala da se uopce mogu vratiti i dobri i losi, o tome cu bas popricati sa doktoricom. Mozda je doslo do nesporazuma.
A sto se tice biopsije/ punkcije, tek sada vidim da sam pogresno gore napisala. Moj suprug ce takoder raditi biopsiju.
Jel smijem pitati kako su rezultati do sada?
Prvi put smo imali 1 osmostanican embrij, drugi put 2 cetverostanicna, i treći put 2 osmostanicna embrija. Svi vraceni 3.dan, i nazalost sve je bilo neuspješno. Ovi cetverostanicni su ocjenjeni kao losi i doktor nije davao nikakve nade i dogovorio vec novi protokol. To mi je bilo najteže za cuti. Iako nema pravila, i s takvima se ostvare trudnoce. U slucajevima azoospermije su inace slabije oplodnje i slabiji embriji. Nama je ostalo tkiva za jos 2 postupka i to me jako strasi 😢. Trenutno nisam bas optimisticna, ali se nadam da cu kroz 2 mjeseca naci nadu i pozitivu potrebnu za dalje.
Dobar dan svima, nova sam na forumu. Suprugu mi je prosle godine dijagnosticirana azospermija, radio je testove nije genetski, ali jednostavno iz nekog razloga zivih spermija vise nema. Prvi put kada je otisao na Spermiogram, u jesen 2016. rekli su mu da ima pokretnih ali vrlo mali broj, dok do iduceg u proljece 2017. vise ih nije bilo uopce, 0 %.
Jos je tijekom 2017. obavljao razne preglede, a u 11. mj je poceo piti Anastrozol i do sada, razina testosterona mu se dignula ali i dalje bar na spermiogramu nisu mogli naci nista. Za nekoliko dana ima punkciju i nadamo se da ce nesto pronaci. Oboje imamo 30 godina.
Ako se pronadu njih nekoliko, moze li mi molim vas netko reci kakav je daljnji postupak? Znam da ce ih zamrznuti.
Zatim ja primam terapiju ili?
Jos me nesto zanima, lijecnica nam je rekla da bi oplodili nekoliko pa ce promatrati kako se razvijaju i onda one koji su takoreci "bolji" vratiti.
Ja sam se iskreno jako dvoumila oko umjetne oplodnje, jer znam da se Crkva ne slaze s time a i s jedne strane mislim da je Bog htio da bismo imali prirodno i da ovakvim putem idemo protiv njegove volje.
S druge strane tako jako zelimo bebu, cekamo 3 godine da vise ne mogu izdrzati, vjerujem da su mi i zivci popustili od plakanja, zivciranja i kao da dijelom vise nisam ja, rijetko se smijem.
Htjela sam reci, dali je moguce da se ne radi to testiranje, koji ce zametak bolje napredovati nego samo recimo ako zelim dvoje djece da se plode dva jajasca, jer ne zelim "baciti" ono koje se nije dobro razvilo.
To je za mene automatski dijete cim je u jajascu iako je minijaturno. Mozda grijesim, moze li me netko savjetovati, reci svoje misljenje?
Hvala
Crkvu i boga ne bih previse komentirala jer svatko bira svoj put. Ja osobno dok god bude nade i snage cu pokušavati dobiti svoju bebicu na ovaj nacin, tezi nacin koji nikome od nas nije prvi izbor, ali sto je tu je.
Upravo tako. Slazem se upotpunosti...
JA-'89,AMH 37.1-bez jajovoda.MM-'85,oligoasthenozo
1.postupak-6js-1 blastica,beta 584(kiretaža)
2.postupak-1js-bez et
3.postupak-11js-3d et 2 embrija,beta 2050.9(VM-rog m)
4.postupak-1js-3d et-beta 1.20
5.postupak-8js- sve nezrele
6.postupak-2js-3d et-1embrij,beta 1.20
7.postupak-1js-3d et,beta 1.20
8.postupak-4js-3d et,2 embrija,beta 1.20
9.postupak-4js-3d et,1 embrij,beta 1.20
10.postupak-u planiranju/cekamo...
Uzivaj i dalje sve najbolje zelim...
JA-'89,AMH 37.1-bez jajovoda.MM-'85,oligoasthenozo
1.postupak-6js-1 blastica,beta 584(kiretaža)
2.postupak-1js-bez et
3.postupak-11js-3d et 2 embrija,beta 2050.9(VM-rog m)
4.postupak-1js-3d et-beta 1.20
5.postupak-8js- sve nezrele
6.postupak-2js-3d et-1embrij,beta 1.20
7.postupak-1js-3d et,beta 1.20
8.postupak-4js-3d et,2 embrija,beta 1.20
9.postupak-4js-3d et,1 embrij,beta 1.20
10.postupak-u planiranju/cekamo...
Sortiraj odgovore
Najstariji