Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sss87
    15. Svibanj 2018. 14:31

Ema 1987

Sss87

Evo da javim i danasnju betu: znaci prvi put je bila 806, drugi put 1792 i danas 3702. Fino se ona dupla. Sad cekam da mi.kazu kad na pregled da dodem. Tko je jucer radio betu? Nisam upratila a znam da je netko rekao da u.ponedjeljak radi betu :)

Čestitam!! Kako se osjećaš?
    Ja radim sutra betu, 12 dpt mi je ali ne mogu dočekati 14. a test nemam hrabrosti napraviti. Ali nisam optimistična nažalost… Osjećam se nekako prazno, bez simptoma ikakvih kao da se ništa ne događa pa se samo nadam se da me vara intuicija

Zasto nisi optimisticna? Ma sve ce biti u redu. Nemam ti ni ja nikakve simptome, samo me malo stomak zaboli kao da cu dobiti. Nemoj se opterecivati simptomima, nisu ti oni nikakvo mjerilo. Javi sutra betu obavezno :*

• Ema1987
    15. Svibanj 2018. 14:49

Je je, blastice su bile. javim vam se sutra predvečer, mislim da neće prije nalaz. Držite fige! 😊 

• Cvjetic
    15. Svibanj 2018. 16:45

Kengurica

Cvjetic to ti je inzulin na taste? Da li znas u pmol ili ili mU/L

U mlU/L
    Cula sam se sa jednom dr.opce prakse ona mi rekla da je to ok,da to nisu neka odstupanja sta se tice snjeme strane ali treba vidjet sa ginekoloske ako to smeta za trudnocu ali da misli da nebi trebalo.

• Cvjetic
    15. Svibanj 2018. 16:48

truskawka

Cvjetic

Cure ako koja zna,dosao mi nalaz,OGGT mi je dobar ali mi je inzulin malo povisen,granica je 25,meni je 28,sad me zanima ako moze bit povisen jer sam navecer jela slatko,joj ko da nisam mogla rec necu,sad sam ljuta na sebe.i prolaktin koji mi uvijek dobar isto malo povisen,stim da su meni rekli da se prolaktin vadi nakon sta si 3 sata budan jer da moze bit krivi rezultat a meni ga jucer vadili nakon 2 sata.
    Sad sam luda,nadam se da ce me pustit u postupak ili cu mu rec da mi da da ponovim nalaz?

Ja bi ponovila sama, otisla privatno i vadila ponovo za svaki slucaj prije nego bi on i vidio ovaj nalaz..to ti bu mozda oko 50 do 100 kn ak se ne varam. Ja sam glukozu vadila mislim da je bila 20 kn.

Mislila sam ali nemogu,na istom papiru mi je i oggt i ti hormoni.rec cu mu da ponovim ako mi slucajno kaze da nemogu krenut sa stimuliranim jer onda moram cekat 9mj,joj..strpljen spasen kako kazu..

truskawka
    15. Svibanj 2018. 17:29

Cvjetic

truskawka

Cvjetic

Cure ako koja zna,dosao mi nalaz,OGGT mi je dobar ali mi je inzulin malo povisen,granica je 25,meni je 28,sad me zanima ako moze bit povisen jer sam navecer jela slatko,joj ko da nisam mogla rec necu,sad sam ljuta na sebe.i prolaktin koji mi uvijek dobar isto malo povisen,stim da su meni rekli da se prolaktin vadi nakon sta si 3 sata budan jer da moze bit krivi rezultat a meni ga jucer vadili nakon 2 sata.
    Sad sam luda,nadam se da ce me pustit u postupak ili cu mu rec da mi da da ponovim nalaz?

Ja bi ponovila sama, otisla privatno i vadila ponovo za svaki slucaj prije nego bi on i vidio ovaj nalaz..to ti bu mozda oko 50 do 100 kn ak se ne varam. Ja sam glukozu vadila mislim da je bila 20 kn.

Mislila sam ali nemogu,na istom papiru mi je i oggt i ti hormoni.rec cu mu da ponovim ako mi slucajno kaze da nemogu krenut sa stimuliranim jer onda moram cekat 9mj,joj..strpljen spasen kako kazu..

Ma ti samo ponovi i reci mu da si se dan prije nego si isla vaditi najela slatkog (bila je kriza-malo se nasali) i reci da si zato isla ponovo vaditi..i sve ok..

❤N i V💙

• mariss
    15. Svibanj 2018. 17:30

Hrabrica

Babylove

Hrabrica

Babylove hvala ti na odgovoru. Od sveg navedenog imam papu, briseve i krvnu grupu., e da imam i prohodnost koja je sad ok i urinokultru…svi moji nalazi su tip top (osim endo ali ona je sad konačno donekle pod kontrolom)…Budući da se radi za početak samo o inseminaciji iskreno nisam mislila da će nam trebati sve ovo što si nabrojala :D No za + i na kraj svijeta ako treba… I kako to onda funkcionira? Za tsh, amh, progesteron, markere, hiv hepatitis i sifilis….to mogu sve na uputnicu po principu dođeš i čekaš na red u bolnici ili? Mislila sam obići par privatnih klinika, vidjet što će oni reć, tj što im sve treba i sve to dodatno obaviti preko hzzo-a a onda samu inseminaciju i ultrazvuke privatno…

Ja sam amh i progesteron vadila u vinogradskoj jer au trazili da kod njih isto talo smo i spermiogtam zamo napravili.. joj zaboravila sam napisati da trebas i prolaktin a muz ejakulat na mikrobioloski..
    Markere i ovo ostalo sto se tice krvnih nalaza sve sam vadila kod nas u bolnici.. tako da ako imas gdje u blizini vaditi mozes… imas u zg nova med se zove ako se dobro sjecam poliklinika tamo mozes isto to sve obaviti i nije skupo (ja sam za to saznala kada smo sve obavili) i onda sa tim nalazima mozes ici kuda hoces… a sad ako vec znas da ides na inseminaciju onda neznam sto jos trebas.. jar ja kada sam prvi put otisla tamo rekli su mi sto sve trebam i kada sam drugi put dosla s nalazima pregledali su ih i tek onda su mi rekli da smo a ivf..

Uf ja bum se izgubila u svim tim pojmovima što mi pišeš :D Dolazim u iskušenje da si fino uzmem tekicu, sve prepišem i fino pojam po pojam googlat :D puno hvala na ovim smjernicama, prvo ću vidjeti koliko bi me koštalo u nova medu a u najgorem slučaju obavim u bolnici…ako nije lista čekanja do neba…

Oprostite sto ovako upadam, mozda mi je negdje promaklo, kako ti hrabrica znas da je za vas inseminacija a ne nešto drugo? Iz mog skromnog iskustva, nisam imala neku veliku mogućnost izbora. Moj savjet je da s ovim sto imas odes na konzultacije u klinike koje su ti interesante a dalje ce dr odrediti sto je potrebno. U istoj klinici razliciti doktori traze razlicite pretrage (izuzev ovih standardnih vec navrdenih). 

• Babylove
    15. Svibanj 2018. 17:40

truskawka

Ma nije vaginalni uzv nista strasno..to ni ne osjetis nego kad gurne ruku unutra i stisne da provjeri cerviks i maternicu..

Aha uff to mora da je neugodno 😥

Pikica89
    15. Svibanj 2018. 17:42

Ajmee cure ne mogu vas sve polovitii...di tkoo što kad zasto..uglv drzim svima čekalicama figee za pozitivne testicee i bete..i ostalim curama koje se spremaju u postupak da cim prike krenu i također da im ide sve po planu 😘 svimaaaaa 

truskawka
    15. Svibanj 2018. 17:44

Babylove

truskawka

Ma nije vaginalni uzv nista strasno..to ni ne osjetis nego kad gurne ruku unutra i stisne da provjeri cerviks i maternicu..

Aha uff to mora da je neugodno 😥

A malko je..zato i dode do krvarenja cesto..mora provjeriti kolko je velika maternica i dal je sve ok s njom i cerviksom, a to nemre sa uzv..al to ti traje par sec samo nis strasno..onda ti pokaze bebicu i srceko i zaboravis kaj je bilo prije minutu hahaha

❤N i V💙

• Cvjetic
    15. Svibanj 2018. 18:15

Da,da mogla bi tako..hahaha,dobra ideja.pa bar da ja budem mirna.hvala ti

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.