Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Manuella
    27. Travanj 2018. 11:49

Meni je iduci ultrazvuk za tri tjedna to je onda 10 trudnoce...reka je da Ce me maknit sa utrogestan i estrofema al da cu morat Andol cijelu trudnoću..ja sam mu rekla da je opasno zadnje tromjesečje a on kad dođemo do toga onda cemo o tome..pokušavam se ne zamarati s tim tabletama i posljedicama al jace je od mene..ja sam ti onaj tip kad boli glava bolje pretrpit nego popit tabletu🙃inače osjecam se dobro jedan dan mi je mucnina drugi nista..imam neki bijeli iscjedak nekad obilan nekad malo..mokrim non stop grudi su mi ogromne..najveći problem su mi cigare..pusac sam 20godina i sad sam prvo smanjila i evo zadnjih deset dana nisam zapalila pa sam malo živcana..kako si ti

truskawka
    27. Travanj 2018. 12:07

Ja sam isto tako..jedan dan bolje jedan dan losije..nemam mucnine tj povracanja ali sam stalno umorna i gladna i nekad mi bude muka jesti a gladna sam onda se silim da nesto pojedem..uglavnom se "rusim" od gladi u jutro..ali mogu rec da nemam neke vrle probleme i da mi je cisto ok ovako..za tablete cu vidjeti i ja sta cemo s njima..radije ih ne bi trosila ali ok..sto se mora mora se..grudi su mi bolne..inace imam neku solidnu trojku pa nisu ni nesto narasle i dalje su male i stanu u isti grudnjak..hahaha..a sto se tice pusenja..gle ja oduvijek i slusam a tako i razmisljam da ako si pusac onda nemoj u trudnoci prestati pusiti nego samo smanji jer prestanak moze jos i vecu stetu napraviti jer ti tjelo to trazi i onda si zivcana i razdrazena i svasta nesto i to moze puno losije utjecati na plod od samog pusenja..prema mojem misljenju bolje ti je da si zapalis tu i tamo da nisi zivcana, manje stete bude se dogodilo..jer ako nisi prestala prije trudnoce da se ocistis od nikotina onda je sad definitivno najgora odluka prestati i cistiti se kad si trudna..itak se tjelo od toga cisti i do godinu neki cak i dvije tako da..razmisli malo o tome..nemoj stetiti bebici sa potpunim prestankom i da si nervozna stalno u svakom slucaju bolje da si smirena..znaci mi smo zapravo tjedan dana razlike odprilike..to je bas super 😄😄 

❤N i V💙

• Nonina
    27. Travanj 2018. 12:19

Petrica1234

Nonina

Petrica1234

Pozdrav zene!
    Nova sam ovdje i ne znam jos nista puno o ovome sto pisete, ali naime imam 32 godine i muz i ja smo krenuli raditi na bebi prije 8.mjeseci, ultrazvukom mi je ginekolog rekao da imam premale jajnike i poslao me vaditi amh. Nakon rezultata jos veci sok..amh mi je 1.1 pmol/l sto je katastrofa, jel netko ovdje imao takvih iskustava? Prolaktin i ths su mi u redu a spolne hormone idem tek sada vaditi kada dobijem mengu, u tom svom strahu cula sam za doktora Skvorca da je super za te stvari i narucila se u 6.mjesecu za konzultacije i pregled.
    Kao sto vidite ne znam toga puno za sada, ali ako je netko imao slicna iskustva molila bih za pomoc, jer trenutno sam toliko deprimirana i ne mogu vjerovati da mozda necu biti mama 😯

Nisam ni ja cula za male jajnike al imam niski amh 4. Dobivam po jednu dvije js pod stimulacijom. Al to sve opet ovisi i o ostalim nalazima. Zguglaj malo i o kvaliteti js, kako poboljsati kvalitetu ako ih vec nema puno da budu sto bolje. Dosta cura je pisalo da su im mozda pomogli razni vitamini itd da poboljsaju kvalitetu pa su ostale trudne. Sretno!!

Ej hvala na odgovoru, znam da ovisi i o drugim nalazima i o tim vitaminima, ali mislim da najvise o sreci u ovome slucaju.
    Jesi ti uspjela ostati trudna?

Nisam. Bile 2js , oba dvije se oplodile lijepo al eto, nisu se primile. To ovisi ipak o sreci. Sad narucujem razne vitamine da pocnem pit. Treba bar 3 mj piti da ojacam js. Na postupak vjerojatno ponovo  u 8,9 mj.  Trebam napravit pauzu od 3mj zbog stimulacije. Onda su godisnji pa tek poslije njihovih go. 

muž-sve ok, ja- odstranjeni jajovodi,niski amh
    1.) polustim.gonal - 1 js ,beta 0
    2. ) prirodni 0 js
    3. ) elonva 2 js , 2 vraćena,beta 0
    4. ) elonva 4 js, sve došle do 3d,ali 5d=1 bl, beta 0
    5. ) puregon , 0 js
    6. ) prirodni 0 js

• Radost81
    27. Travanj 2018. 12:36

Evo da vam se javi jedna čekalica . Pratim vas aktivno nekada od pocetka veljace kada sam i krenula s postupkom. No evo tek sam jucer imala transfer, vracena  je jedna...a jedna me još čeka. I nadam se da ce me cekati godinu, dvi...dok ova neprohoda, he he.  Prvo sam mislila da cu samo uzivati, čitati knjige i necu listati ni forume niti ista na netu, al evo neda se. Vama želim reći jedino veliko, veliko hvala jer sam upravo na ovom forumu naucila sto je i punkcija, transfer i FET. I saznala puno drugih odgovora. Sretno svima koji ste u isčekivanju postupka, punkcija, transfera i beta. I onima poput mene koji prate forum al neukljucuju se u razgovor..i vama drage žene koje nesebicno dijelite svoja iskustva i niste svjesne koliko to znači mnogima ! Ostanite nam i dalje aktivne.

4 sreća
    27. Travanj 2018. 13:12

Radost81

Evo da vam se javi jedna čekalica. Pratim vas aktivno nekada od pocetka veljace kada sam i krenula s postupkom. No evo tek sam jucer imala transfer, vracena je jedna…a jedna me još čeka. I nadam se da ce me cekati godinu, dvi…dok ova neprohoda, he he. Prvo sam mislila da cu samo uzivati, čitati knjige i necu listati ni forume niti ista na netu, al evo neda se. Vama želim reći jedino veliko, veliko hvala jer sam upravo na ovom forumu naucila sto je i punkcija, transfer i FET. I saznala puno drugih odgovora. Sretno svima koji ste u isčekivanju postupka, punkcija, transfera i beta. I onima poput mene koji prate forum al neukljucuju se u razgovor..i vama drage žene koje nesebicno dijelite svoja iskustva i niste svjesne koliko to znači mnogima ! Ostanite nam i dalje aktivne.

O draga i dobro nam dosla i ti si nam u cekalicama.kako se osjecas

• Radost81
    27. Travanj 2018. 13:30

Hvala draga Nova sreca! Iskreno, nestrpljivo. Samo mi se po glavi vrti kada ce proći dva tjedna. Nemam nikakvih bolova, transfer je uistnu nesto bezbolno. Iako sam bas imala tremu i fobiju da cu im se popiskiti, he he. Danas i sutra  mirovanje, tako mi je doktor preporučio, pa od  nedjelje da se normalno ponasam. 

4 sreća
    27. Travanj 2018. 13:53

Radost81

Hvala draga Nova sreca! Iskreno, nestrpljivo. Samo mi se po glavi vrti kada ce proći dva tjedna. Nemam nikakvih bolova, transfer je uistnu nesto bezbolno. Iako sam bas imala tremu i fobiju da cu im se popiskiti, he he. Danas i sutra mirovanje, tako mi je doktor preporučio, pa od nedjelje da se normalno ponasam

Koliko ti je vraceno jajni stanica

• Radost81
    27. Travanj 2018. 14:39

Jednu. Bilo je 6 folikula, 4 se oplodile, al samo su se dvije razvile. Doktor mi je sam predlozio vracanje jedne, iako smo i muz i ja tako razmisljali. Nekako sam razmisljala ako mozda tijelo sada nije dovoljno spremno..biti ce iduci put. Iako se nadam da je spremno i sada i da ce biti i iduci put...za koju godinu ;). Biolog je baš bio optimistican na transferu....tj po njemu fino raste. Jos samo da se prihvati 

Snesa
    27. Travanj 2018. 15:26

Ja sam 31.3 bila na transfer... izvađeno 7 folikula, 5 oplođeno ali samo dvije uspjele i obe vracene 5 dan... 
    na pregledu 5+6 vidjela se jedna gv i srcek pozitiva... a bas sam se nadala blizancima ☺️
    Inače 14 dan Beta bila 945,17 dan 2858 

2018 g.,prvi MPO- uspjeh od prve i djevojčica sada od skoro 3 godine
    26.11.2021 (danas) transfer dvije stanice…
    17 dt Beta 482.0
    19 dt Beta 677.0
    21 dt Beta 856

• Nika5555
    27. Travanj 2018. 15:34

tomy28

Nika5555

Danas bili na konzultacijama kod dr škvorca,ugl.potvrdio je da mi lijevi jajovod mora van,dijagnoza sactosalpinx,a uz suprugov lotr spermiogram jos i ovaj problem. Sad slijedi laporaskopska operacija pa nakon toga ulazimo u postupak, zanima me curke da li je koja vadila jajovod,malo me strah toga ali sve cemo napravit da dobijemo malo srceko
    I cestitam curkama na betama i puno srece svima 😊😘

Evo ja sam prije mijesec dana imala vanmatericnu pa su mi morali odstraniti desni jajovod laparaskopski,nije nista strasno i oporavak je stvarno brz.Meni se nakon mj dana skoro ni ne vide oziljci i vratila se u normalu..Sretno

Hvala ti na odgovoru😊😘

Ja 79.godiste, AMH bio7,u dvije godine pao na 2, bez jednog jajovoda,ostalo ok
    Mm 83.godiste,asthenoozoospermia

Pokusavamo 3 god.
    2018 prvi postupak Vuk vrhovec,bez transfera, drugi posupak,beta 0
    Otkriven hydrosalpinx,laporaskpska operacija,uklonjen lijevi jajovod
    2019/2020 poliklinika Skvorc, dva prirodna,dva stimulirana,beta 0
    16.08. Planirana oplodnja doniranom js

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.