Drage djevojke, mene zanima kako se vi nosite s pitanjima i komentarima okoline o tome zašto nemate djecu? Ja imam 35 godina te smo mm i ja 9 godina zajedno, zbog čega naravno svima već postaje čudno što nemamo djecu. Iza sebe imam tri neuspjela postupka te iskreno nemam baš velike vjere u to kako ćemo i mi možda jednom biti roditelji. Suprugov spermiogram je prilično loš, a sa mnom je valjda sve ok. Znam…reći ćete da ne gubim nadu, ali nije trenutno bitno to.
Mi se u našem svakodnevnom životu time ne opterećujemo nešto posebno..kao što bude bit će…sretni smo i ovako…
ali kada krenu pitanja ljudi, kada se u nekom društvu razgovara o djeci te se bar meni čini kako nastane neki kratki neugodno tih trenutak kada kažem da mi djecu nemamo, kada mi prijateljice, čak i vlastita sestra kažu da su trudne ja odjednom postanem strašno nervozna i nesretna…danas je jedan od tih dana te se pitam kako biti dovoljno jak te jasno reći: mi djecu ne možemo imati, jer možda bi tako bilo lakše, jer mi u pravilu o tome razgovaramo jedino međusobno.
Draga Panda,skroz te razumijem.Mi smo upali u neko razdoblje evo unazad godinu dana gdje svakih par mjeseci dodje novost o trudnoci u drustvu.a mi smo najduze zajedno.nedavno smo obznanili svima da krecemo na mpo,tako da nas barem drustvo vise ne ispituje nego odbrojavaju s nama svaki korak.ali sa drugih strana,kada dodje takvo pitanje ja jos uvijek imam onu glupu reakciju "joj pustite nas da uzivamo" i glupi smjeh.nekad se zgadim sama sebi.
U pravilu ja ne želim o tome razgovarati, jer me takvi razgovori tjeraju na plač, a ne želim pred nikim plakati, jer imam dojam kako bi onda ljudi mislili kako mi strašno patimo radi toga, što zaista nije istina...ali jednostavno više ne znam što reći. U pravilu više me pogađaju tuđa pitanja nego ta spoznaja kako imamo problem koji imamo.
Panda,najbitnije je (i svaka vam cast na tome) da ste vi na neki nacin mirni oko toga sto za sada beba nije tu.ljudi i pita ja ce uvijek bit,nekada se ne mogu nacudit kolko su ljudi u stanju otic u neciju intimu.ja sam recimo strasno nesretna zbog toga sto se ovoliko mucimo za nesto sto bi po svim pravilimma trebalo bit prirodno, i cak mogu rec da me razgovor o tome sa muzem i sa prijateljima ucini i malkoc sretnijom po tom pitanju,i cak mi neku snagu ulije.
Evo draga svi smo mi u istoj kozi,prolazimo kroz sve to,i meni se cini da se teze nosimo s okolinom nego s nasim problemom.al evo mogu ti samo reci da mi je sada nekako lakse kada svi znaju(obitelj,na poslu itd)da smo u mpo nego prije,nema vise takvih pitanja i jednostavno pricam o tome ko da je to nesto najnormalnije na svijetu,i ljudi tada mozda postanu svjesniji koliki je to problem mnogih parova.
Evo draga svi smo mi u istoj kozi,prolazimo kroz sve to,i meni se cini da se teze nosimo s okolinom nego s nasim problemom.al evo mogu ti samo reci da mi je sada nekako lakse kada svi znaju(obitelj,na poslu itd)da smo u mpo nego prije,nema vise takvih pitanja i jednostavno pricam o tome ko da je to nesto najnormalnije na svijetu,i ljudi tada mozda postanu svjesniji koliki je to problem mnogih parova.
Slazem se s tobom i vjerujem kako je najbolje tako, jednostavno svima reci. Na mom poslu prije nekoliko godina su dvije kolegice isto svima otvoreno rekle, ali ja sam jednostavno otkad znam za sebe za svaku glupost emotivna i previse placljiva. Nikako ne uspijevam to prerasti, tako da tesko razgovaram o nekom glupom problemu, a kamoli o tako necemu smireno i otvoreno. Lakse mi je sutjeti, ali onda me tuda pitanja dovedu u neugodnu situaciju, uznemire i razaloste te odjednom nesto o cemu uopce skoro ne razmisljam kao da postane velik i nepremostiv problem.
Miwe potpisujem svaku rijec!
url=https://lilypie.com]
Snjezana, mozda se ceka drugi dan da se vidi da li s dijele. Ako si znatizeljna nazovi ti njih, nemaju ti sto zamjeriti.
Ja poslala poruku javio mi se rekao sve uredu najvjerojatnije poned....pa nesto kontam meni cetvratak bila punkcija a u poned bi bio 4 dan ili ja neznam kako ide ...al sam malo odahnula ....
Draga Panda. Svaka od nas se je jednom u zivotu susrela s nazivimo to lijepsim rjecnikom ljudskom znatizeljom i magicnim pitanjem " a kaj vi cekate ". Svaka od nas se s tim pitanjem nosi na nacin koji je njoj u tom trenutku laksi za suocavanje s zabadalima. Neke o tome otvoreno pricaju neke ne pa ih to poput tebe zdere iznutra. To su sve mehanizmi da si same sebi ali i kao partneri olaksamo cinjenicu da do nekih ciljeva stvarno moramo prijeci preko mnogo trnja. Svaki taj nacin suocavanja je ispravan jer je dio nas isto kao i sto nam je boja kose plava ili crna. Meni je osobno bilo lakse kada sam o tome otvoreno pricala ali mom muzu je to malo teze padalo. Kako da se postavis stvarno ti ne mogu dati neki savijet osim da slusas sebe. Mozda ponekad treba nekome i odbrusiti na tako neugodna pitanja. Jednom sam u zaru jada i nemogucnosti da skrenem razgovor na drugu temu prevrnula i stolicu i opsovala sve po spisku svima i od tada je bio muk. Prvenstveno je to nasa borba i borba nasih partnera a ne tudja ili seoska. Ako ti je lakse o tome ne razgovarati s drugima nemoj, ali isto tako nemoj dopustiti da njihovi komentari negativno utjecu na tebe. Vodi se onom starom: ako ti zivot daje samo limune ti napravi limunadu i uzivaj. Selo je uvijek pricalo i pricati ce bez obzira na to da li se ti zbog toga nerviras ili ne. Samo stetis sebi. Ali to ne znaci da moras na silu biti sretna. Nades neki balans u tom vrtuljku emocija i furas svoj film zajedno s partnerom. Glavno je da si vi medusobno pruzate podrsku za sve ostalo, vjeruj mi na rijec je lako.
Snjezana, mozda se ceka drugi dan da se vidi da li s dijele. Ako si znatizeljna nazovi ti njih, nemaju ti sto zamjeriti.
Ja poslala poruku javio mi se rekao sve uredu najvjerojatnije poned….pa nesto kontam meni cetvratak bila punkcija a u poned bi bio 4 dan ili ja neznam kako ide …al sam malo odahnula ….
Dan punkcije neki mpo doktori racunaju kao nulti. Onda ti je ponedjeljak 3 dan. A i da je 4 nema veze. Glavno da se stanice pravilno dijele i da napreduju.
Ako je cetvrtak nulti, ponedjeljak je cetvrti. Morula. Sretno Snjezana, biti ce to odlicno!
Ako je cetvrtak nulti, ponedjeljak je cetvrti. Morula. Sretno Snjezana, biti ce to odlicno!
Je 4 je. Moja matematika je malkice kriva u ove rane sate. Moje isprike.
Sortiraj odgovore
Najstariji