komplikacije 20-og, a porodiljni 17-og u mjesecu.:) Osim ako je vikend, onda odmah u ponedjeljak nakon tih datuma!
Pozdrav, od 3.11.2014. godine sam u stalnom radnom odnosu, termin poroda mi je također 3.11.2015.
Zanima me kakvo pravo na porodiljnu naknadu bi trebala imati? hvala :)
ispricavam se jer vjerojatno ponavljam pitanje - ako nitko ne odgovori, kopat cu po postovima, sta sad :)
meni pocinje onih 45 dana prije poroda 8.8.2015.
koje ja sve papire moram imati i skupiti iz firme, ovjeriti u firmi i nositi da mi se pokrene taj proces porodiljnog?
u kojem periodu se to mora odnjeti i gdje? tipa 2 tjedna od pocetka, par dana....
puno hvala ako netko ima strpljenja popisati korake i papire.
Iz firme trebaš samo ER-1 obrazac na kojem će biti zadnjih šest plaća i prosječna cijena sata. Nosiš još doznaku od ginekologa i u hzzo-u popuniš zahtjev. Nosiš kad dobiješ doznaku. Ja sam recimo nosila 5 dana prije početka porodiljnog.
Branchi ako nisi na čuvanju trudnoće (a iz tvog posta mi djeluje da nisi), onda mislim da ti porodiljni počinje 28, a ne 45 dana prije termina. Ali nisam sigurna, provjeri kod ginekologa, medicinska sestra će ti sigurno znati reći kad ti smije otvoriti porodiljni.
hvala na odgovorima :)
nisam na komplikacijama, ali od dosta curki cujem da se moze ici 45 dana prije, pa sad ne znam....ja dodatno imam chronovu bolest pa mi se to moze uzeti u obzir ako treba neki dodatni ''zahtjev'', ali ne znam.
vidjet cu sa ginekologom na iducoj kontroli...
kolko sam skuzila iz nekih postova, ako mi porodiljni krene 8.8. ili recimo 15.8., bitno je da do kraja mjeseca predam papire na hzzo, jel?
Mislim da da, ali to će ti sigurno najbolje znati med. sestra kod ginekologa. Koliko znam sve doznake se izdaju tek nakon 20tog u mjesecu
Sortiraj odgovore
Najstariji