Ja pitala svog doca, ako bi išla 45 dana prije (a sada nisam na bolovanju / čuvanju trudnoće), prethodno bi trebala otvorit bolovanje/čuvanje. Ovako idem 28 dana prije
Ne razumijem zašto bi trudnice koje su na čuvanju trudnoće imale pravo otvoriti rodiljni dopust 45 dana prije termina, a mi koje radimo tek 28 dana prije termina. Baš ste me sad zbunile s time
Vjerojatno zato što čuvanje trudnoče znači da žena ima komplikacije pa se, pretpostavljam, računa da je vjerojatnost poroda prije termina veća nego kod uredne trudnoće.
To je samo moja logika, ne znam kako oni to računaju i zašto je to zaista tako
To bi trebalo biti svejedno jer ako rodiš prije termina, ti dani 'viška' ti se ionako uzmu u obzir.
Idem baš sad to malo istražiti
Ma joj sta izmisljaju,ja sam bila na komplikacijama na poc.trudnoce pa sam onda nastavila radit,mozda mi moze na temelju tog otvorit 45 dana prije,bas cu pitat ja svoju ginicki kad cu ic na pregled!!!
jutro žene!
ja sam pitala svoju ginekologicu za to, meni je ona rekla da ako nema komplikacija da se ide 28 dana prije na porodiljni , ako ima onda 45 dana. e sad postoji ona caka koju je meni rekla i ja mislim da ću tako to napraviti. otovore se komplikacije jos tjedan dana prije tih 45 dana, znaci npr 52 dana prije i onda ste tjedan dana na komplikacijama i kad nastupi 45 ti dan pred porod ide se na porodiljni.
Curke, može koja pomoći u vezi računanja porodiljnog dopusta.
Znači, ako mi je termin 10.08., obvezni porodiljni od 28 dana se računa onih 9 kalendarskih dana u kolovozu plus još 19 dana u srpnju ili se računa i sam dan termina tj. 10.8. pa onda još 18 dana u srpnju?
Puna hvala!
Na ovoj temi pišu cure koje su najnormalnije otvarale porodiljni 45 dana prije termina iako nisu bile na komplikacijama, tako da ja namjeravam to istjerati ako mi itko kaže da ne mogu
https://klokanica.24sata.hr/forum/trudnoca/trudnoca-38/porodiljni-dopust-45-ili-28-dana-497
Može se otvoriti porodiljni 45 dana prije bez toga da ste prethodno na komplikacijama. Znam takvih slučajeva. Osobno sam imala 4 dana bolovanja zbog komplikacija prije porodiljnog. Trebala sam ići tek od 45 dana prije, al trebalo mi je još iva 4 dana ranije pa sam otvorila bolovanje. Inače bi mogla ići samo 45 dana na porodiljni. Tako je bar meni moja ginićka rekla.
Sortiraj odgovore
Najstariji