Bok cure, vidim da se kuzite u novcane potpore pa da i ja postavim pitanje u vezi toga.
Meni je zena koja radi na HZZO-u rekla da treba biti prijavljen/zaposlen 9 mj neprekidno da bi se ostvarila novcana potpora u smislu place, stoga taman sam i imala toliko i tek otisla na porodiljni onaj obavezan 28 dana prije termina.
Da bi mi nakraju dosla naknada 1446kn SAMO!
Nije mi bilo nista jasno jer sam naravno ocekivala onih 4200 kn!
Dali netko ima ideju sto se desilo?!
Naime ja sam sa 26.06. napunila 9 mj neprekidnog staza a sa 1.7. sam otisla na onaj obavezni 28 dana prije termina ... nakraju sam rodila 26.07. i evo neki dan dobila naknadu tu 1446kn i pise ovako 7.2014. nakn. od place OPD!
Nekuzim odkuda im taj iznos pa covjece moja sestra koja je ne zaposlena dobiva vise!?
...od kojeg datuma ti tece porodiljni? ako nije od 01.07. onda su ti izracunali od datuma kad ti ide porodiljni...
meni su recimo do 17.07. isle komplikacije, a od 18.07. porodiljni....prvo mi je sjeo dio za porodiljni oko 2000 kn, a onda dio za komplikacije oko 2500 kn za 07. mjesec.....u 9. mjesecu ce ti sjesti cijeli iznos porodiljnog za 8. mjesec...
Ja sam bila na komplikacijama od sredine 4. mjeseca, u 5. mi je sjeo dio plaće od poslodavca za prvi dio mjeseca koji sam radila, a naknada od zdravstva za komplikacije mi je kasnila i skoro došla već na početku 6. mj., ali sam ju dobila (za taj preostali dio mjeseca).
Možda da se još malo strpiš da vidiš hoće li ti sjesti i taj drugi dio??
Ili nazovi svoj lokalni HZZO i pitaj.
ProudMomy, vidim da si ti izvor informacija na ovoj temi..
Ako prekinem čuvanje trudnoće i vratim se na posao i radim još dva mjeseca do porodiljnog, da li mi u prosjek plaće za porodiljni ulazi 4 mjeseca komplikacija+2 radna mjeseca ili?
Sorry sad sam se jos nesto sjetila pa da nadopisem :-).
Mijenjao se uvijet staza primanje naknade u visini place za vrijeme komplikacija u trudnici i to je po novom 9 mj neprekidno ili 12 mjeseci u posljednje dvije godine. Pa je moguce da ti je zena na Hzzo-u to rekla. Mislim da je tu doslo do nesporazuma.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji