Bok cure, vidim da se kuzite u novcane potpore pa da i ja postavim pitanje u vezi toga.
Meni je zena koja radi na HZZO-u rekla da treba biti prijavljen/zaposlen 9 mj neprekidno da bi se ostvarila novcana potpora u smislu place, stoga taman sam i imala toliko i tek otisla na porodiljni onaj obavezan 28 dana prije termina.
Da bi mi nakraju dosla naknada 1446kn SAMO!
Nije mi bilo nista jasno jer sam naravno ocekivala onih 4200 kn!
Dali netko ima ideju sto se desilo?!
Naime ja sam sa 26.06. napunila 9 mj neprekidnog staza a sa 1.7. sam otisla na onaj obavezni 28 dana prije termina ... nakraju sam rodila 26.07. i evo neki dan dobila naknadu tu 1446kn i pise ovako 7.2014. nakn. od place OPD!
Nekuzim odkuda im taj iznos pa covjece moja sestra koja je ne zaposlena dobiva vise!?
Bok cure, vidim da se kuzite u novcane potpore pa da i ja postavim pitanje u vezi toga.
Meni je zena koja radi na HZZO-u rekla da treba biti prijavljen/zaposlen 9 mj neprekidno da bi se ostvarila novcana potpora u smislu place, stoga taman sam i imala toliko i tek otisla na porodiljni onaj obavezan 28 dana prije termina.
Da bi mi nakraju dosla naknada 1446kn SAMO!
Nije mi bilo nista jasno jer sam naravno ocekivala onih 4200 kn!
Dali netko ima ideju sto se desilo?!
Naime ja sam sa 26.06. napunila 9 mj neprekidnog staza a sa 1.7. sam otisla na onaj obavezni 28 dana prije termina … nakraju sam rodila 26.07. i evo neki dan dobila naknadu tu 1446kn i pise ovako 7.2014. nakn. od place OPD!
Nekuzim odkuda im taj iznos pa covjece moja sestra koja je ne zaposlena dobiva vise!?
Uvijet staza za punu placu tokom porodiljnog jest 12 mj neprekidno ili 18 mj a prekidima u zadnje svije godine. Jesi li ostvarila taj uvijet?

http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
...od kojeg datuma ti tece porodiljni? ako nije od 01.07. onda su ti izracunali od datuma kad ti ide porodiljni...
meni su recimo do 17.07. isle komplikacije, a od 18.07. porodiljni....prvo mi je sjeo dio za porodiljni oko 2000 kn, a onda dio za komplikacije oko 2500 kn za 07. mjesec.....u 9. mjesecu ce ti sjesti cijeli iznos porodiljnog za 8. mjesec...
1.8. mi je bio termin poroda i rekla sam mami da ode kod moje ginekologice (jer sam ja zavrsila u bolnici sa temperaturom ) i da otvori onaj 28 dana obavezni porodiljni i tako mi je otvorila , a ja sam ridila ranije 26.07.
E sad mi nije jasno odkud taj izracun 1446 kn.
Ja znam da svuda na netu pise da moras biti prijavljen 12 mj neprekidno ili 18 mj s prekidima ALI vam kazem sto mi je zena rekla na HZZO-u u 6 mj kada sam se isla raspitivati za to, rekla je da trebas imati 9 mj neprekidnog i da ja to ostvarujem 26.06. i da dodjem nakon tog datuma!
Sad ako me jedino lagala ?!
Jer vidim da svi pricate o tim 12 mj neprekidnog ali cak sam i na forum.hr nasla neka cura pise isto da su to smanjili s 12 mj na 9 mj i zato kazem da sam sada zbunjena jer vise neznam sta je na kraju tocno a niko mi se ne javlja na telefon kad ih tamo zovem da ih pitam , a sa bebom nisam jos mislila izlazit no ocito cu morati ic da ih pitam :-/ .
pokusavam shvatiti taj izracun i kako su dosli do njega i neide mi u glavu...
premali je za osobu koju tretiraju kao da nema uvjet "zaposlene" a , prevelik za obracun od 26.07. do 1.08.(ako misle od kad sam rodila pa do kraja mjeseca )
Stvarno sam zbunjena jako
.
PS: nisam bas po forumima pa me ispricajte ako nekom nisam odgovorila ispravno na poruku trudila sam sve u ove dvije poruke napisati sto ste me pitale:)
Ja sam bila na komplikacijama od sredine 4. mjeseca, u 5. mi je sjeo dio plaće od poslodavca za prvi dio mjeseca koji sam radila, a naknada od zdravstva za komplikacije mi je kasnila i skoro došla već na početku 6. mj., ali sam ju dobila (za taj preostali dio mjeseca).
Možda da se još malo strpiš da vidiš hoće li ti sjesti i taj drugi dio??
Ili nazovi svoj lokalni HZZO i pitaj.
ProudMomy, vidim da si ti izvor informacija na ovoj temi..
Ako prekinem čuvanje trudnoće i vratim se na posao i radim još dva mjeseca do porodiljnog, da li mi u prosjek plaće za porodiljni ulazi 4 mjeseca komplikacija+2 radna mjeseca ili?
ProudMomy, vidim da si ti izvor informacija na ovoj temi..![]()
Ako prekinem čuvanje trudnoće i vratim se na posao i radim još dva mjeseca do porodiljnog, da li mi u prosjek plaće za porodiljni ulazi 4 mjeseca komplikacija+2 radna mjeseca ili?
Uh uh to ti ne bih savjetovala nikako. Jer u tom slucaju nosis na Hzzo novi r1 obrazac, u njega se unosi 6 placa primljenih u mjesecima prije porodiljnog, ali placa primljenih od poslodavca, pa bi ti za ove mjesece kada si prinala komplikacije bila nula, to bi ti jako unistilo prosjek place i samu naknadu spustilo podosta, ako ne i na minimalac.

10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Sorry sad sam se jos nesto sjetila pa da nadopisem :-).
Mijenjao se uvijet staza primanje naknade u visini place za vrijeme komplikacija u trudnici i to je po novom 9 mj neprekidno ili 12 mjeseci u posljednje dvije godine. Pa je moguce da ti je zena na Hzzo-u to rekla. Mislim da je tu doslo do nesporazuma.

10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji