Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nalah
    28. Kolovoz 2014. 09:39

Možeš do 5 sljedećeg mjeseca i isplaćuju tek oko 28 prvi puta,drugi puta oko 19

Ribica153
    28. Kolovoz 2014. 10:31

Hvala curke :)

• Višnja
    31. Kolovoz 2014. 12:06

Pozdrav,

Mene zanima  jer se bojim da sam opet trudna, znači moja curka bi 20.09. trebala navršiti godinu dana, znam da se trebam vrattiti na 6 mjeseci raditi da bi imala pravo na puni iznos naknade, ali me zanima da  li to mora biti  01 u mjesecu pa do kraja 6mjeseci ili može pr.15.09. pa do 15.03.... hvala....

01. Rujan 2014. 13:22

Višnja

Pozdrav,

Mene zanima  jer se bojim da sam opet trudna, znači moja curka bi 20.09. trebala navršiti godinu dana, znam da se trebam vrattiti na 6 mjeseci raditi da bi imala pravo na puni iznos naknade, ali me zanima da  li to mora biti  01 u mjesecu pa do kraja 6mjeseci ili može pr.15.09. pa do 15.03…. hvala….

Mozes se vratiti bilo kada u toku mjeseca, ali ako se vratis tipa 15. u mjesecu bit ce ti manji iznos place koji ces primiti za taj mjesec, sto ti automatski smanjuje i prosjek za porodiljni.
    Isto tako pazi na to da ti u prosjek ulaze place primljene unutar 6 mj prije mjeseca u kojem otvaras porodiljni. Npr. ako otvaras porodiljni u 12 mj, zadnja placa koja ulazi u prosjek je ona iz 10 mj primljena u 11 mj. Odnosno u tom slucaju placa za 11. mj nece uci u prosjek jer ce biti primljena u 12 mj kada je vec prodiljni otvoren. To vjerojatno vec znas, kad imas jedno dijete, ali nije na odmet ponoviti, ako si slucajno zaboravila. :-)

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

Jojo5
    03. Rujan 2014. 16:11

Nakon komplikacija u trudnoći  i otvorenog bolovanja dali se poslije poroda automatski u hzzo-u otvara porodiljni? Ili se to riješava kada bebača dođem prijaviti na hzzo?

Dada32
    03. Rujan 2014. 17:45

Jojo

Nakon komplikacija u trudnoći  i otvorenog bolovanja dali se poslije poroda automatski u hzzo-u otvara porodiljni? Ili se to riješava kada bebača dođem prijaviti na hzzo?

Na rodiljni dopust ideš 45., odnosno 28. dana prije poroda. Znači tad moraš otići svom ginekologu da ti ga otvori, odnosno napiše papire koje nosiš na HZZO. 
    I sa komplikacija ideš na rodiljni dopust, izračunaš si kad ti je to pa podsjetiš na vrijeme, ako te sami ne budu pitali. Npr. meni je sestra kod ginića izračunala i u trudničkoj knjižici na margini si je pribilježila kad mi mora papire napisati.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani