Hahahahaah :-) Evo me :-)
Nesto novije o tome ne znam, ali znam da kad sam ja isla produzivati porodiljni (2013.) taj je zakon tek stupio na snagu i rekli su mi ovako. Radi se konkretno o roditeljskom dopustu (dakle drugih 6 mj.) koji se po tom novom zakonu dijeli na dva dijela (na oca i majku) Svaki roditelj ima pravo na 4 mjeseca dopusta, Ako roditeljski dopust koristi samo majka, otac potpisuje izjavu da se odrice svog dijela porodiljnog, s tim da majka ne dobiva svih 4 mjeseca kojih se on odrekao vec samo 2.
Dakle u konacnici porodiljni moze trajati 14. mjeseci, ali samo ako otac koristi 4 mjeseca.
Nadam se da sam dobro objasnila.
Da li je poslije toga bilo jos kakvih izmjena zakona, to doista ne znam.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Kako si samo znala da te trebamo to bi se mogla onda raspitati kad cu ic na hzzo za drugih 6mj. porodiljnog?
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Da, tamo pitaj. Tamo su i meni objasnili bili kad smo muz i ja dosli produziti moj porodiljni, tih drugih 6 mjeseci. Pa prije nego sto je on potpisao izjavu da se odrice svog dijela, nam je zenska objasnila cega se zapravo odrice :-)
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
vidi kak smo te prizvale....hehe...
jesmo vracare...
ja i dalje nis ne kuzim...al nema veze... di je jos 6 mjeseci...prvo se treba poroditi...hehe
Laura 21.08.2014 :-*
Proudmomy hvala ti ;)) Tina daaa draga ti prvo puta radaone
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
da,da...samo cekaj...sad cu ja-...samo sto nisam....,
idem skapat krumpire......
tina i meni je sve to komplicirano oko porodiljnog... baš razmišljam da ću morati otić do hzz-a jedan dan i pitat njih sve to tamo jer mi je sve to zbrčkano ... meni je ugovor do 15.12. pa razmišljam i kad moram otvarat porodiljni... s tim da imam i 20 dana godišnjeg pa bi sve to u kompletu odradila i tak... al kao što ti kažeš... za ovaj drugi dio prvo se moramo porodit a ja do tad imam još vremena
i ja sam ti bila totalno zbunjena i na sto mjesta sam pitala kud trebam i kako...
medutim...ja sam odmah po odlasku na bolovanje dobila otkaz pa nije isti slucaj sa nama... samo treba dobro proucavat zakone...jer trudnice imaju puno prava...samo ih neznaju...
da, istina, i nitko im ih ne govori... ja znam da je meni 15.12 zadnji dan po ugovoru (sama sam sebi šef pa ću si to oprostit) tak da moram bolovanje prije tog otvorit... al onda opet ne znam jel se nakon tog mroam prijavit na zavod ili ne pošto sam na bolovanju/porodiljnom.... joj, zašto kod nas to sve ne može pisati na 1 mjestu a ne da kud smo trudne moramo tragat za tim ko za dragim kamenjem
Sortiraj odgovore
Najstariji