Mia oprosti, jako si mi konfuzna, pa pol toga ne kuzim. Ne znam jesam li ti to vec napisala, ali ako jesam evo pisem opet. Da bi primala porodiljnu naknadu, ne moras biti uopce prijavljena na burzu, burza nema veze s tim. Na burzu se moras javiti u zakonskom roku, ako ostvarujes pravo na naknadu za nezaposlene. Mirovinsko ne isplacuje porodiljnu naknadu, nego HZZO, ako uopce o porodiljnoj naknadi pricamo.
A sto se tice ovog pitanja vezanog za drugi dio porodiljnog, kako sam vec napisala Cloudy da bi otac mogao koristiti porodiljni umjesto majke, potrebno je da su tom trenutku oboje zaposleni. Ako ti ides raditi jer si nasla posao prije isteka porodiljnog, otac moze koristiti ostatak porodiljnog dopusta i za njega primati predvidjenu naknadu, ali samo ako je i sam zaposlen.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Mene zanima imam li pravo na zdravstveno i prodiljnu naknadu kao nezaposlena osoba a i nisam na zavodu za zaposljavanje.
Mrljica
na porodiljnu naknadu imaju sve majke pravo kad se beba rodi pa sve do jedne godine djetetova zivota... bez obzira jesi li zaposlena ili nezaposlena...
Laura 21.08.2014 :-*
Da li je naknada na rodiljnom dopustu (45 dana prije rođenja djeteta) ista ili viša nego komplikacije u trudnoći??
I jel se vama čini da zdravstvo svaki mjesec sve kasnije isplaćuje te naknade??
Evo meni danas " sjela" uplata porodiljnog za period od 17.07. -31.07...sad bi mi onda valjda trebale i sjesti komplikacije za prvi dio mjeseca jer mi je pola/pola....prvo sam se sokirala iznosom, a onda sam se sjetila da je to iznos vjerojatno samo za ta 2 tjedna...barem se nadam...nemre to bit tak malo...
Sortiraj odgovore
Najstariji